Nederland doelwit van moslimextremisten: Marokkaanse ISIS-cel plande terreuraanslagen in ons land

Geen categorieapr 13 2015, 14:52
De Marokkaanse overheid heeft de aanslagen verijdeld.
Er is goed nieuws en er is bijzonder slecht nieuws. Eerst het slechte nieuws: een ISIS-cel in Marokko plande terreuraanslagen in het land zelf en in Nederland, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het goede nieuws: de terreurcel van in totaal zes moslimextremisten is opgepakt, waardoor de aanslagen zijn verijdeld.
Vijf moslimextremisten zijn opgepakt in de buurt van de Marokkaanse stad Nador. De zesde is opgepakt in Nederland, waar hij verbleef. Om wie het gaat, is nog niet bekend, maar hij had in ieder geval plannen om aanslagen te plegen op Nederlandse politie-agenten en/of soldaten met wapens en bommen, aldus Reuters. Citaat:
"The members of the cell were planning specific terrorist operations in the kingdom, including assassinations of people they accuse of being against the Islamic State beliefs," its statement said.
"Investigations showed that the members of the cell were holding secret meetings ... and were taking part in paramilitary training in one of the forests of the town of Selwane, near the city of Nador."
The Moroccan domestic intelligence service gave Dutch authorities information that allowed the arrest of the member living in Netherlands, the statement said.
De moslimterroristen van ISIS hebben het Westen allang de oorlog verklaard, maar Nederland moet nu ook echt de oorlog verklaren aan ISIS. De ene na de andere polderjihadi blaast zichzelf op in Syrië en Irak, en nu staat ISIS ook al te trappelen om naar Nederland te komen om aanslagen te plegen. Sterker nog, de terrorist die hier een aanslag wilde plegen was al in Nederland. Alle seinen moeten nu op rood staan.
Update 14:57 uur: het zou gaan om een 26-jarige Marokkaan die in oktober vorig jaar is opgepakt door de politie. De man verbleef illegaal bij zijn familie in Nederland.
https://twitter.com/fonslambie/status/587599781184348161
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten