NOS Journaal vergeet één belangrijk ding te benoemen bij verhaal over vermoorde christenen in Syrië. Kun je raden wat het is?

Kijkers klagen: “Kan dat niet specifieker?”

Gisteren bracht het NOS Journaal een reportage over de dramatische situatie in Syrië, meer specifiek Aleppo, waar christenen worden uitgemoord door radicale moslims van islamitische terreurgroepen als al-Nusra en ISIS.

Een verslaggever van Nieuwsuur kon het hoofd van de Armeens-christelijke kerk interviewen over de snel slinkende christelijke gemeenschap in Aleppo en het hele land. Een belangrijk onderwerp dat op de juiste manier moet worden gebracht.

En daar ging het mis. De NOS noemde de aanvallers van de Syrische christenen “extremistische strijdgroepen”. Volledig citaat:

“De oorlog in Syrië is al vier jaar aan de gang met rampzalige gevolgen voor het land en voor de mensen, zoals voor christenen. Ze worden aangevallen door extremistische strijdgroepen en vluchten massaal het land uit. Een ploeg van Nieuwsuur kreeg toegang tot Syrië en sprak in de zwaarbevochten stad Aleppo met het hoofd van de Armeens-christelijke kerk. Hij ziet zijn gemeenschap snel kleiner worden.”

Pas tegen het einde van de reportage komt de afkorting ‘IS’ voorbij. Verder wordt er geen seconde uitgelegd wat het motief is de “extremistische strijdgroepen” om de christenen uit te moorden en weg te jagen. Sommige kijkers werden terecht boos om die niet bepaald specifieke term, alsof de NOS vindt dat de feiten moeten worden weggemoffeld:

Bekijk zelf de video uit het NOS Journaal van gisteren:

 

H/t.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Dennis_WSPK

  De NOS probeert ook nu nog uit alle macht de term “islamitisch” weg te laten. Stel je voor dat mensen zomaar gaan nadenken over dat feit ! Dát moeten we niet willen met zn allen !

  De NOS heeft er jaren geleden al zijn doel van gemaakt de islam ten allen tijde boven iedere verdenking te verheffen.
  Nog niet zo lang geleden ging het in het Jeugdjournaal om het feit dat meisje in Afghanistan gevaar lopen als ze naar school gaan. Er werd gezegd dat “boze mannen” in dat land niet willen dat meisjes naar school gaan. Het woord “moslims” werd geen moment gebruikt in het item. Schandelijk en pure indoctrinatie van kinderen (en naïeve volwassenen).

 2. Swieber

  Wie zijn dan die z.g geheimzinnige “extremistische strijdgroepen”?

  Natuurlijk weten we allemaal het antwoord maar de NOS heeft een geschiedenis van selectieve berichtgeving aangaande de islam.

  Overigens vind in het Midden-Oosten een algemene christenvervolging plaats die niet alleen door z.g extremistische moslims word gedaan maar ook door z.g gewone moslims.

  Zie onderstaande informatieve video over de christenvervolgingen in het Midden-Oosten.
  http://www.prageruniversity.com/Political-Science/The-Worlds-Most-Persecuted-Minority-Christians.html

 3. Swieber

  Hier nog een voorbeeld hoe de NOS het nieuws manipuleert aangaande de islam.

  NOS Journaal jorist “koran” weg in Kenia repo
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/04/maar_met_islam_heeft_het_niets_te_maken_afl_324.html

 4. NemTudom

  http://www.vrijechroniqueurs.nl/dit-is-wat-er-gebeurde-toen-noorwegen-radicale-moslims-ging-uitzetten/

  Dit is wat er gebeurde toen Noorwegen radicale moslims ging uitzetten

  Na jaren, nee eigenlijk al decennia, een open immigratiebeleid en het verwelkomen van miljoenen gelukszoekers uit islamitische landen zijn veel Europese landen nu overweldigd door de gevolgen.Echter zolang ze linkse regeringen hebben die het beleid blijven volgen, ongewijzigd, als liberalen, net zoals in Amerika waar ze het immigratie en makkelijk zorgbeleid misbruiken om aan de macht te blijven gaat er dus helemaal niets veranderen.
  Maar landen die wel het lef hebben om voor conservatieve regeringen te kiezen en beginnen te beknotten op de asielzoekers industrie en deze zelfs omkeren door moslims niet langer met open armen te verwelkomen boeken resultaten die werkelijk geweldig zijn. Een bevolking die hiervoor koos is het volk van Noorwegen, dat na jaren van een open immigratiebeleid nu koos voor een meer conservatieve partij aan de macht, de Conservative Party van Erna Solberg.

  De nieuwe Noorse premier, Erna Solberg, starte met een programma dat moslims die banden met radicale groeperingen hebben gelijk Noorwegen uit kon gooien en in tegenstelling tot landen als Nederland werden deze moslims dus ook daadwerkelijk het land uit geflikkerd. En het is een geweldig resultaat dat ze met dit optreden bereikten aangezien in Noorwegen het aantal geweldsdelicten is gedaald met meer dan 31% in minder dan een jaar tijd vanaf het moment dat het uitzetten van criminele radicale moslims is begonnen!

  En verder lezen:::

 5. Swieber

  Zoals ik al heb geschreven zijn het niet alleen “extremistische moslims” die aan christenvervolgingen deelnemen.

  Een tijdje terug werden christenen aangevallen in Egypte door “gewone” moslims. Zoals vaker is gebeurt. Dus door moslims die niet verbonden zijn met Jihadistische groepen.

  That local Muslims would be so incensed by the prospect of a church in their village points to the extreme culture of intolerance that has come to dominate segments of Egyptian society.

  These residents are not necessarily members of the Muslim Brotherhood or of other Islamist groups, or even personally all that religious.

  Permitting Christians to build a church simply is now widely perceived by Muslim villagers in Egypt as an insult to them and to Islam.
  http://www.foxnews.com/opinion/2015/03/31/its-time-for-sisi-to-protect-christians/

 6. _Mediaevist_

  Tja wat koop er ook voor – islamknuffelende neomarxistische staatstelevisie. NPO is gewoon PvdA propaganda. De landen die vroeger communistisch waren zijn trouwens veel minder onder de voet gelopen door haatbaardachtigen.

 7. Stevie

  Verbaasd ??? Iemand ??? De NPO is een speciale afd. van de Pvdarabieren en Dhimmy 666 en Grauw Slinx …dat is al jaaaaaren duidelijk … trieste wegkijkers , lafbekken en verraders .

 8. The Fox

  De staatsomroep handelt in een rijke traditie. Voor 1940 en in de periode 40-45 volgden ze ook orders van het bevoegd gezag.

  Het feit dat de NOS zo precies is aangaande verwoording betekent dat ze een “style book” hebben hoe gebeurtenissen te benoemen. Uiteindelijk is het lafheid aangemoedigd door de geldgever.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Goebbels zou verguld zijn op het NOS journaal.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Het NOS journaal staat volledig in dienst van de islam-nazi’s

 11. van Urk

  En dat is hier het probleem met links Nederland! Ze durven het beestje niet bij de naam te gaan benoemen! Wanneer durft een nieuwslezer het eens hardop te zeggen dat het weer de moslims zijn die christenen doden, dat het weer de moslims zijn die vanwege het vrije woord mensen gaan doden, dat het weer de moslims zijn die joden terroriseren, dat het weer de moslims zijn die een juwelier beroven en mishandelen, dat het weer de moslims zijn die kerken verbranden, dat het weer de moslims zijn die een bus in Jeruzalem opblazen met vrouwen en kinderen erin, dat het weer de moslims zijn die een vliegtuig kapen, dat het weer de moslims zijn die meisjes ontvoeren in Nigeria, dat het weer de moslims zijn die mensen gijzelen, dat het weer de moslims zijn die homo,s van de daken afgooien, dat het weer de moslims zijn die vrouwen mishandelen, dat het weer de moslims zijn die aan eerwraak doen, dat het weer de moslims zijn die met het bestoken van raketten op Israel begonnen zijn, dat het weer de moslims..ach laat ook maar..Ik wil alleen maar zeggen dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn om de feiten te benadrukken!

 12. anna67

  Systematisch verzuimen ze te vermelden dat alvorens te executeren, super racisitisch, de schapen van de bokken werden gescheiden. Of tewel de Islamiten van de christenen, welke laatsten de dood vonden.

  (Misschien al elders genoemd, maar dan nog eens…)

  1. van Urk

   anna67@ inderdaad, het begint steeds meer op een offer ritueel te lijken aan hun afgod!

 13. lashkari

  Ik kan soms het beleid van het NOS niet volgen! Zijn zij nou links, rechts, midden of onpartijdig georiënteerd !
  Het wordt ook niet over de kurden gesproken, namelijk wat in Kobane is gebeurt! En ook niet over ISIS Jihadisten / terroristen die ook vanuit NL naar Syrië reizen! Zijn zij nou bang dat zij aangevallen worden door ISIS of zoiets?

 14. Ongemakkelijk

  Ik kijk niet meer naar het acht uur Journaal. RTL4 is prima. Het is idd verschrikkelijk met het gekleurde NOS journaal. Dat dit van mijn belastinggeld gebeurt. maar ja veel wat ik niet wil wordt via een soort gedwongen solidarteitsheffing toch bekostigd, Opvang migranten, ziektekosten, ontwikkelingshulp, salarissen bij de semi overheid, nou ja, ga zo maar door.

 15. Wachteres

  Ach ja, van de islam niets dan goeds is het LINKSE CREDO.

  De islam zal en moet hier ingang vinden en niet in het klein, maar in het groot.

  De linksen hopen op die manier hun multicultidroom te verwezenlijken:

  Een nieuwe maatschappij, waarin de ‘oudgedienden’, de autochtone bevolking, geen zeggenschap meer hebben.

  Helaas voor ons land en voor Europa stemt rechts hiermee in, omdat het bedrijfsleven niet vies is van werknemers die voor weinig geld de klusjes op willen knappen.

  O Nederland, let op u saeck,
  de tyt en stont is daer,
  op dat nu inden hoeck niet raeck
  u vryheyt, die, voorwaer,
  u ouders hebben dier gecocht
  met goet en bloet en leven;
  want sy werd nu gantsch en t’eenemael gesocht
  tot niet te zyn verdreven.

  https://www.youtube.com/watch?v=tkUBzgUSEdY

  1. Wachteres

   En het volk is het er blijkbaar roerend mee eens, want zij steunt grotendeels die partijen.

   Of zal het volk zich pas druk gaan maken als het voor ons allemaal te laat is?

   1. _Mediaevist_

    Het is wel mijn verwachting dat een as van neomarxisme en roofkapitalisme uiteindelijk West-Europa in een grote vuilnisbelt zal veranderen. Op de spaarzame mooie stukken kan de elite die meer dan 90% van het kapitaal bezit zich verschansen in bijna onneembare vestingen.

   2. van Urk

    Inderdaad..het laatste! Zo ging het ook voordat de oorlog in mei 1940 een realiteit begon te worden!

 16. jonathan

  Om de reden dat het NOS journaal zeer subjectief is en pro islam(nazies) is. Maar de laatste tijd valt het me ook op dat RTL4 nieuws steeds meer op het journaal gaat lijken. Geen woord werd er gerept dat de aanval op een universiteit in Kenia door islamterroristen op voornamelijk CHRISTENEN was en dat het werd gedaan door islamnazies ook niet. Ik heb RTL 4 een brief daarover geschreven. Het viel me al meer de laatste tijd op. Dat zij (ook) steeds meer politieke correctheid vertonen. Ergelijk. Wat een slecht nieuws wordt er gegeven.Het streven van zoveel mogelijk objectief nieuws hoef je niet meer te verwachten bij een NL-se omroep.

 17. Joop Klepzijkert

  Gewoon niet kijken naar dat zogenaamde nieuws. Als iedereen dat doet heeft het npo (nederlandse propaganda omroep) geen bestaans recht meer. Helaas vinden veel mensen in nederland (IQ 80 punten) de npo betrouwbaar net als de vvd en de pvda.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.