nos

NOS Journaal vergeet één belangrijk ding te benoemen bij verhaal over vermoorde christenen in Syrië. Kun je raden wat het is?

Geen categorieapr 08 2015, 14:00
Kijkers klagen: "Kan dat niet specifieker?"
Gisteren bracht het NOS Journaal een reportage over de dramatische situatie in Syrië, meer specifiek Aleppo, waar christenen worden uitgemoord door radicale moslims van islamitische terreurgroepen als al-Nusra en ISIS.
Een verslaggever van Nieuwsuur kon het hoofd van de Armeens-christelijke kerk interviewen over de snel slinkende christelijke gemeenschap in Aleppo en het hele land. Een belangrijk onderwerp dat op de juiste manier moet worden gebracht.
En daar ging het mis. De NOS noemde de aanvallers van de Syrische christenen "extremistische strijdgroepen". Volledig citaat:
"De oorlog in Syrië is al vier jaar aan de gang met rampzalige gevolgen voor het land en voor de mensen, zoals voor christenen. Ze worden aangevallen door extremistische strijdgroepen en vluchten massaal het land uit. Een ploeg van Nieuwsuur kreeg toegang tot Syrië en sprak in de zwaarbevochten stad Aleppo met het hoofd van de Armeens-christelijke kerk. Hij ziet zijn gemeenschap snel kleiner worden."
Pas tegen het einde van de reportage komt de afkorting 'IS' voorbij. Verder wordt er geen seconde uitgelegd wat het motief is de "extremistische strijdgroepen" om de christenen uit te moorden en weg te jagen. Sommige kijkers werden terecht boos om die niet bepaald specifieke term, alsof de NOS vindt dat de feiten moeten worden weggemoffeld:
https://twitter.com/Percolator_HNJ/status/585507802048761856
https://twitter.com/HannibalPim/status/585512844373925888
https://twitter.com/nielsflorusse/status/585543508351709186
Bekijk zelf de video uit het NOS Journaal van gisteren:
[video width="640" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/04/nosjournaal_syrie_christenen.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten