Nu is het menens: politie wil staken tijdens belangrijke cybertop in Den Haag

Hoe onveilig wil je het hebben?

Tot nu toe hebben we weinig gemerkt van de stakingen van de Nederlandse politie. De politieagenten klagen al langer over een laag salaris, maar ze voelen zich niet gehoord door de minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur. Daarom gaan we er met z’n allen straks wél wat van merken.

De politieagenten willen staken tijdens de internationale cybertop in het World Forum in Den Haag, precies op het moment dat ze het hardst nodig zijn.

De bonden hebben minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie tot maandag gegeven om met een voorstel voor een betere cao te komen. Als dat niet gebeurt, volgen er hardere acties. De werkonderbrekingen tijdens de top Global Conference on Cyber Space zijn daar onderdeel van, laten de bonden weten.

En ja, daar gaan we wat van merken. Want als de agenten hun werk niet doen door de cybertop te beveiligen, dan is de kans in één klap groter dat er iets ernstig mis kan gaan. Het is dan ook een vorm van chantage. Ze hopen dat Van der Steur nu zo bang wordt dat hij meteen toegeeft en een salarisverhoging uitdeelt.

Begrijp me niet verkeerd: ik sta aan de kant van de agenten als het gaat om een salarisverhoging – agenten verdienen veel en veel te weinig voor het moedige werk dat zij doen – maar dit is niet de weg. De agenten kunnen zich beter aansluiten bij bewegingen en partijen die een belastingverlaging willen. Daar profiteren de politieagenten namelijk ook van.

Een hoger brutoloon levert uiteindelijk niet zoveel op. Een hoger nettoloon, dát moet het streven zijn. Met lagere belastingen houd je meer geld over. Staken is zo vorige eeuw, en zo ontzettend contraproductief. Wat als er een aanslag wordt gepleegd tijdens de cybertop? Dan is dat de stakende agenten aan te rekenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. CJD

  Ze doen het maar..

 2. Primo

  Zeg geachte redactie der Dagelijkse Standaard, zou er misschien wat uitleg kunnen komen over wat de reden is dat men de laatste topics en reacties aan de rechterkant van de site niet meer kan lezen?

  Het is vrij irritant om ieder topic weer door te lezen teneinde de laatste reactie te kunnen vernemen.

  Ik bedoel er zijn zelfs mensen die vrijwillig doneren op nota bene jullie eigen verzoek om mede te helpen deze site in stand te houden, mij dunkt dat enige uitleg wel op zijn plaats zou zijn.

  Bij voorbaat dank.

 3. Dennis_WSPK

  Belastingverlaging is zinloos beste Frank. Agenten verdienen zó weinig, dat het pas merkbaar is als je de belastingen zeer fors verlaagt en dat is budgettair nimmer haalbaar, tenzij je een nachtwakersstaat wilt.

  Beter is het de salarissen van de agenten en hoofdagenten eens fors te verhogen. Neem een voorbeeld aan agenten in New York, die standaard doorgroeien tot US$ 60.000 per jaar.
  Daar weet men een agent wél te waarderen en te belonen voor het zware, gevaarlijke en moeilijke werk dat ze moeten doen.

  Ik vind de stakingsvoornemens prima. Het gaat toch om een nutteloze top, net zo nutteloos en onzinnig als NSS vorig jaar, die ook al zoveel geld kostte en niets heeft opgeleverd. Laat ze deze top maar platleggen, dan leert de samenleving misschien eens hoe waardevol en nodig de gewone agenten zijn.

  1. Willz

   @Dennis_WSPK
   Helemaal mee eens.

 4. _Mediaevist_

  De politie een eventuele aanslag aanrekenen? Dat kan ook met de heren wegkijk-politici gedaan worden, die laten allerlei idioten het land binnen. Als ze een keer aan de beurt zijn moeten ze maar niet gaan janken.

  1. Avander

   Volkomen gelijk_Mediaevist, en de salarissen bij de in het openbaar werkende politie agenten m/v mogen inderdaad wel eens loon naar werk worden. Ik heb de donkere vermoeden dat er zo kalmpjes aan meer mensen achter het bureau zitten dat dat er op de weg zijn. Snij daar maar eens in en stuur al die managers, sub managers en semi managers maar eens de weg op. Verder een verplichte week per 3 maanden voor elke leidinggevende meelopen of meerijden met de dag en nachtdiensten van de agenten en rechercheurs.
   Dan weten ze eindelijk eens waarover gepraat wordt.

 5. hans-e-pans

  Dan krijgen dus heel veel mensen geen bekeuring.

 6. NvanderReuk

  Ach hou toch op Frank die cybertop stelt toch werkelijk geen reet voor want de echte cyberspecialisten komen daar niet hoor. Die hele cybertop is dus totaal zinloos.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.