Ontslagen Jeremy Clarkson weer terug bij BBC, voor eventjes dan

Geen categorieapr 08 2015, 21:05
Nee, niet voor Top Gear.
De door de BBC ontslagen Top Gear-presentator en non-conformist Jeremy Clarkson mag toch weer iets gaan doen voor de BBC. En het is nog iets moois ook: hij wordt gastpresentator van de satirische nieuwsshow Have I Got News For You (in Nederland kennen we het als Dit Was Het Nieuws) voor een heel seizoen. Via RTL Boulevard:
Jeremy Clarkson, die niet vervolgd wordt voor het incident op 4 maart, heeft Have I Got News For You al vaker gepresenteerd. In 2008 kwam hij in opspraak door tijdens de opnames een pen naar Ian Hislop te gooien. Het panellid liep daarbij een snee in zijn gezicht op.
De BBC weet ook wel dat ze met een superster te maken hebben die ze niet zomaar een totaal tv-verbod kunnen geven. Zoals een BBC-woordvoerder over het ontslag bij Top Gear zegt: "Maar het betekent niet dat hij helemaal niks meer voor de BBC mag doen." Het wordt ongetwijfeld lachen, gieren, brullen met Clarkson in de rol van gastpresentator.
Kijk maar naar dit filmpje met de beruchte penscène uit 2008:
Ik hoop dat Clarkson vooral Clarkson blijft in Have I Got News For You. Laat hem maar lekker veel niet-politiek-correcte grappen maken. Misschien dat de BBC dan op een gegeven moment ook wel begint in te zien dat Clarkson nooit weg had gehoeven bij Top Gear. Hij is en blijft een onwijs populaire tv-presentator. En terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten