Peiling toont maar weer eens aan: positie PvdA is en blijft erg zwak

Het is weer huilen met de pet op met de PvdA.

Linkse kunstjes voor de bühne werken al lang niet meer voor de sociaal-democraten. Volgens de nieuwste peiling van Maurice de Hond verliest de PvdA weer een zetel vergeleken met vorige week en staat de partij op 13 zetels, slechts 3 zetels meer dan GroenLinks. Een verlies van 25 zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2012. D66 (18), PVV (21), CDA (22), SP (23) en VVD (25) zijn allemaal groter dan de PvdA. Dit is de volledige peiling met alle zetelaantallen:

mauricedehond

Volgens De Hond is de positie van de PvdA structureel zwak:

De kiezers die nu (nog) wel PvdA een kans geven hebben gemiddeld een duidelijk hogere opleiding dan degenen die voorheen PvdA kozen. Die laatste groep stemt nu vooral SP of PVV. Daarmee is de PvdA een groot deel van haar traditionele aanhang kwijt geraakt. 84% van de vroegere kiezers van de PvdA weten niet meer waarvoor de PvdA staat. Onder degenen die nog wel de PvdA een kans geven is dat trouwens ook nog 42%.

En dan is er ook nog de kwestie-Samsom. 55 procent van alle kiezers vindt dat het tijd is dat Samsom opstapt als partijleider. Maar interessanter zijn de cijfers uit de hoek van de voormalige PvdA-kiezers. Van die groep, en die groep is heel groot, vindt 67 procent dat Samsom weg moet wezen. Zelfs mensen die nu nog PvdA stemmen of overwegen te stemmen zijn lang niet allemaal optimistisch over de partijleider. Pijnlijk.

mauricedehond1


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

112 reacties

 1. Limburgse Kuifje

  Beste Frank, jij gelooft dit soort peilingen toch niet echt?

  Ik in ieder geval niet en wel alleen al om de simpele reden dat de Hond een selektieve steekproef houdt die hij zelf zodanig kan manipuleren dat het door hem gewenste resultaat eruit komt. Ik noem dit bedriegen en het sturen van mensen in een door hem (of mogelijk opdrachtgevers van hem) gewenste richting.

  De Hond claimt dat hij een database heeft van 40.000 aangemelde mensen (waaronder ondergetekende). Maar elke week selekteert hij er slechts 2500 uit deze groep. Waarom vraag je je eigenlijk af, waarom 2500 en niet de gehele groep van 40.000? Immers met 40.000 heb je ze allemaal en kun je week na week daadwerkelijk de vergelijk met een vorig resultaat vergelijken. Kies je er echter 2500 (zoals de Hond dit dus zelf kan invullen) dan heb je nooit een echte vergelijking met het vorige resultaat. Een kind kan dit nog wel begrijpen. Daarnaast weet de Hond heel goed waar een bepaald iemand op zal stemmen of op heeft gestemd en zo kan hij exact bepalen wie hij gaat uitnodigen om zijn (of nogmaals zijn opdrachtgevers) gewenste resultaat te kunnen publiceren.

  PUUR BEDROG allemaal en ik kan niet begrijpen dat de media hierin trapt. Echt onbegrijpelijk.

  1. Simon Brouwenstein

   De beschuldiging dat de Hond peilingen manipuleert is ook al net zo oud als dat ze plaatsvinden. Ze duiken vooral op als de PVV lager scoort. Feit is overigens dat de PVV in echte verkiezingen altijd nog lager weet te scoren.

   Hoe het zij: voor dit soort lasterlijke beschuldigingen is nooit enig bewijs geleverd en het is ook in strijd met de logica: het enige belang van de Hond is dat zijn peilingen betrouwbaar zijn en de komende verkiezingsuitslag adequaat voorspellen. Een ander belang heeft hij niet.

   1. nakkie123

    “het enige belang van de Hond is dat zijn peilingen betrouwbaar zijn en de komende verkiezingsuitslag adequaat voorspellen. Een ander belang heeft hij niet”
    .
    als je een verkiezingsuitslag “aan het voorspellen” bent, en dat continu publiekelijk maakt, dan ben je aan het sturen.
    .
    dus je lult je zelf aardig klem brouwsel.

    1. Maaike

     Nee nakkie,wat Simon beweert is heel logisch. Als De Hond er steeds ver naast zou zitten blijkt dus dat zijn peilingen onbetrouwbaar zijn,en dan verdient De Hond niets meer met zijn peilbureau.

 2. W.H.J. Reiss

  Die Samsom kan trots op zichzelf zijn. Bejaarden achter het raam in hun Pis laten zitten, terwijl het voor hun geschikte onderkomen, een bejaardentehuis, klaargemaakt wordt voor de vrienden van de Club, de immigranten en illegalen !

  1. _Mediaevist_

   Ja en de vrienden van de Club kunnen uit pure dankbaarheid oa A)lange tijd aan het staatinfuus B)omaatjes beroven C)bij de terreurmilitie gaan D)de boel islamiseren of E) alles tegelijk. Bedankt PvdA – Nederland wordt 1 grote vuilnisbelt met jullie!

   1. Ronald Zomer

    klopt. Maar het is erger…

    █ PvdA heeft 50 jaar landverraad op haar naam staan. Als echte bruinhemden en NSB’ers verraden zij ons land aan Islam en Achterlijke culturen.

    █ PvdA heeft 30 jaar EU misdaad op haar geweten door de EU en Schengen aan te hangen. Ze hebben daardoor actief Volkeren Deportaties uitgelokt (van Afrika naar Nederland). Dit NAZI gedrag is strafbaar.

    Gek dat zo’n links partijtje ophoudt te bestaan als domme linkse mensen eindelijk door hebben wat hun gedrag tot gevolgen heeft.

 3. The Fox

  Kortom de laatste arbeiders (ook wel bekend als boze blanke mannen van middelbare leeftijd) zijn de PvdA uitgejaagd en we blijven zitten met een soort GL. Samson moet gewoon blijven, want een nieuwe verlosser zal weer een tijdelijke opleving geven. Het is nu belangrijk om ze klein te houden, zodat geen bestuurlijke functies in het land en bij de media bij de PvdA terecht komen.

 4. Simon Brouwenstein

  Volgens mij herhaalt de geschiedenis zich slechts. De PvdA heeft hard gewerkt aan het economisch herstel van dit land uit de crisis met rechts beleid en heeft nu de gelegenheid de vruchten er van te plukken met leuke dingen voor linkse mensen.

  Er wordt al 20 jaar geroepen dat de sociaal-democratie ten dode is opgeschreven en steeds worden ze groot genoeg om regeringsverantwoordlijkheid te dragen, het liefst wanneer de nood aan de man is.
  Straks wordt Asscher de lijsttrekker die mag uitleggen waarom deelname van de PvdA aan de regering nuttig en nodig was. Ik zie Roemer daar niet veel tegenover zetten en Pechtold is rechts geworden, dus linkse mensen met verstand kunnen nergens anders heen.

  1. -Harry

   Tjonge , tjonge , Simon ,

   Waar vertoef jij de hele week ?
   In een ondergronds gangenstelsel zonder toegang tot de buitenwereld ?

   ” De pvda heeft hard gewerkt aan het economisch herstel van dit land ” etc .

   Wat de pvda doet , ja , nog steeds , is onophoudelijk de lasten verzwaren , de btw is verhoogd , wat op zich al een ramp was voor de burgers , ze vertikken het chronisch om ook maar enige aanzet te geven tot de insteek , dat de hardwerkende mens zijn eigen geld naar believen zou moeten kunnen besteden .
   Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat er helemaal geen belasting meer betaald zou moeten worden .

   Maar dat is buitengewoon slecht voor het restantje aan economie wat we nog hebben , steeds hogere lasten .
   Bij vele burgers , die nog wat reserve hadden raakt dat ook op .
   En maak je maar geen illusies over het herstel van de economie , dat hebben we niet aan de regering te danken , maar na een conjunctureel laagtepunt zal er altijd automatisch weer een opgang komen , ook ZONDER regering .
   We hebben dat al eerder meegemaakt in de zeventiger jaren , de vorige crisis , onder die idiote Den Uijl , de enige periode met groei was , toen het kabinet gevallen was en er niet meer iedere dag nieuwe wetsvoorstellen ingediend werden om de belastingen te verhogen !

   En waarvoor ? Enkel en alleen zodat zij zelf meer geld in handen krijgen om dat aan linkse hobby’s te verbrassen , zoals moslims en ander gespuis importeren en faciliteren . In de hoop op een paar stemmen .
   Honderden instanties , organisaties , instellingen en andere geldverslindende clubs zijn er opgericht om dat onaangepaste volk te faciliteren .
   En het resultaat van al dat werk kun je dagelijks in de kranten en de media waarnemen = ongeveer nul !
   Onze hele samenleving is verziekt en vergiftigd !

   Het is toch van de zotte dat echte Nederlanders acht jaar op de wachtlijst staan voor een huurhuis en ze geen geld van de bank kunnen krijgen om er een te kopen ?
   Als ze een huis kunnen bemachtigen , mogen ze dat ook nog eens zelf inrichten .
   Die uitbuiters die hierheen getransporteerd worden krijgen een huis , krijgen de inboedel , wasmachine , koelkast , etc , etc , een uitkering ; en jij vindt dat normaal zeker ?

   En er is HELEMAAL geen sprake van ” rechts ” beleid !
   Rutte zit in de uiterst linkse hoek van een voormalig liberale partij , is dus ook gewoon een socialist .
   En hij is door die voormalige milieu-terrorist Samsom nog verder die put ingesleurd .

   Daardoor is de VVD ook nogal geslonken en nu probeert ie met een paar gestolen visies van de PVV weer wat kiezers terug te stelen .

   ” Linkse mensen met verstand ” , hopelijk reken je jezelf daar niet toe !

   Toch ?

  2. W.H.J. Reiss

   @Simon
   Volgende keer als er verstandelijke vermogend worden uitgedeeld moet je er voor zorgen, dat je mee vooraan staat !

   1. Simon Brouwenstein

    Beste Reiss,

    Ik zou de volgende keer als je anderen op verondersteld gebrek aan intelligentie wilt aanspreken proberen dat zonder taalfouten te doen.

  3. Avander

   Hebben ALLE linkse mensen dan verstand?

  4. Qdrpaul

   Simon,
   Leg mij nu eens uit: (1)hoe de crisis is ontstaan
   En (2) welke de maatregelen zijn/waren van de pvda om uit de crisis te komen. Gedetailleerd en zonder partijjargon. Als dat kan.

 5. Primo

  Het staat er echt “linkse mensen met verstand”

  whoehahaha…

  1. -Harry

   Inderdaad Primo , ik heb m’n mond die opengevallen was bij die uitspraak handmatig moeten sluiten , zo ver was m’n kin afgezakt !
   Linkse mensen MET verstand !

   Sommigen schamen zich nergens voor !

   1. Simon Brouwenstein

    Voor linkse mensen met minder verstand lijkt me hetzelfde te gelden.

   2. Primo

    Laat gaan. het is Jacobus maar, die heeft nu eenmaal geen verstand…….al denkt hij er zelf anders over.

    1. nick

     Denk ook dat het jacobus weer is! Goed opletten dus…
     Wel hilarisch, linkse mensen met verstand, ze zullen er best zijn alleen dan wel behebt met een verstandsverbijstering.
     En volgens mij heeft de PvdA alleen maar hard tegen gewerkt aan het economisch herstel maar dat kan ik net zo goed zeggen van hun partner in het kwaad.

     1. -Harry

      Geloof het niet dat dit Jacobus is , Nick .
      Jacobus maakte toch niet van die héle domme opmerkingen ?
      Hij zag het gewoon altijd verkeerd .

      Maar de denktrant is wel ongeveer hetzelfde en de hoeveelheid taalfouten ook .
      En het zou natuurlijk mogelijk kunnen zijn dat ie zich dommer voordoet dan ie is .
      Ze hebben zich de taqiyya van hun vriendjes wel heel goed eigen gemaakt .

      Inderdaad , goed opletten geblazen !
      Hij is verder overal al weer weggeschopt .
      Waar moet ie anders z’n gal spuwen , dat linkse serpent ?

     2. nakkie123

      is jacobus niet, die bezit (ondanks zijn gezever) toch een veel grotere en betere woordenschat dan de sulletjes moreno en maaike.

 6. tonzwart

  Ik geloof ook niet dat Maurice de Hond de peilingen manipuleert. Dat zou hem als enqueteur volstrekt ongeloofwaardig maken en daarmee zijn zaken schaden.
  Maar wat nu eenmaal een handicap is voor Maurice, is dat het op een of andere manier bekend geworden is, dat hij lid is van de PvdA. Nou is dat in een democratisch bestel wel normaal, maar in de ogen van veel mensen behoorlijk verdacht. Hij had dat beter stil kunnen houden.

  1. nakkie123

   elke peiling is om te sturen/manipuleren, want wat zou anders de meerwaarde van een peiling zijn…

 7. moreno

  @Simon Brouwenstein
  Het is altijd lachen met die pvv stemvee het ligt altijd aan de anderen.
  Nu is de hond de gebeten hond als de peilingen niet gunstig zijn.
  Ik vind juist dat ze vooralsnog te hoog staan dit gevaarlijke beweging moet helemaal geen platform krijgen.
  Hopen dat ze binnenkort veroordeelt worden athans de opperhoofd dan is de opperhoofd persona non grata over de hele
  wereld.
  Op naar een fatsoenlijke socialistische regering

  1. -Harry

   Zeg Moreno ,

   ben je je Indiaanse achtergrond nog niet vergeten met je : opperhoofd ?

   DE opperhoofd ? Je had hier toch gestudeerd ?

   Hier heet dat : leider of partijleider .

   Niet te verwarren met lijder of zelfs lijer ( aan het socialisme b.v.) .

   Is het je nog nooit opgevallen dat er eigenlijk nog nooit een indiaan geweest is in de geschiedenis waar we wat aan hadden ?
   Nobelprijs ergens aan verdiend ?
   Uitgeblonken ergens in ?

   Land besturen ?
   Of een bus ?
   Die donderen allebei doorlopend het ravijn in .
   Stelletje daapse alcoholisten en coca kauwers .
   Nog steeds het niveau van met een bijl en een zwerm kralen en veren uitgedost om een houten paal te dansen onder wat eentonig gemompel .

   Nog niet eens in staat om voor toiletpapier te zorgen zijn ze !

   En dan wat betreft jouw favoriete vriendenclub , de moslims , die hebben ook niks met een ” opperhoofd ” .
   Zolang dat hoofd het hoogste punt is van een mens proberen ze dat wel te verwijderen .
   Met hun poephanden , want zij gebruiken OOK geen toiletpapier ! Niet omdat ze dat niet krijgen van Samsom , maar vanwege een koeltoer die ze hun kont met hun blote handen af laat vegen .

   En dat zijn jouw vrienden ?
   Was je je handen wel als je met je vriendjes op stap geweest bent ?
   Hopelijk zit je toch niet aan Nederlandse meisjes met die handen ? Ze kunnen daar allerlei ziektes van krijgen hoor !

   1. nick

    Wind je niet op @Harry, Moreno moet je gewoon totaal negeren. Beter voor iedereen.
    Om het maar eens zo te zeggen, hij schrijft poep en dat stinkt! Dus verre van blijven.

   2. Maaike

    Zie hier in het DDS theater: discriminatie van de bovenste plank. Gelukkig Harry, behoor jij tot die blanke ubermensch nietwaar?

 8. van Urk

  De PvdA is niet meer zoals vroeger en vooral ook niet als zijn socialistische voorlopers in de eerste vijftig jaar van de vorige eeuw waar de linkse kiezers vochten tegen de macht van de kerk, lid waren van de Bond en alleen luisterden naar de VARA. Het was simpel; Religie of Rechts was slecht, Links was altijd okee. Nu is het volledig anders. Ben je Links, ben je pro Religie. Dat is te zeggen; pro Islam, het christelijk geloof kan nog steeds doodvallen. Het is ook niet moeilijk waar de PvdA voor staat; 1) baantjes waar je niet moe van wordt verdelen onder elkaar 2) lulpraatjes voor de Buhne 3) Zorg en Onderwijs, werknemersrechten, werkgelegenheid en de sociale zekerheid afbreken (Het ideaal van links is dan ook; sloop wat er is en ga dan klagen dat alles kapot is)! en om daarna trots op je borst te slaan dat je tenminste verantwoording hebt genomen, zolang je maar niet hoeft uit te leggen wat je kiezers, daar nu precies mee gewonnen hebben!

  1. nakkie123

   “sloop wat er is en ga dan klagen dat alles kapot is)! en om daarna trots op je borst te slaan dat je tenminste verantwoording hebt genomen”
   .
   moet even aan mijn zus denken, iets anders voorbeeld maar toch een beetje hetzelfde,
   mijn zus stookt altijd heeeel subtiel tussen bevriende relaties van haar tot er uiteindelijk spanningen ontstaan, daarna gaan ze mijn zus om raad vragen en speelt ze de “mediator”,
   .
   kijk, zo maak je je eigen onbeduidende leventje belangrijk.
   .
   .
   dus eigenlijk net als de pvda, je creëert eerst problemen om vervolgens daar oplossingen voor te bedenken,
   zo blijf je belangrijk.
   .
   en het volk trapt er met open ogen in.

 9. Limburgse Kuifje

  He, is Simon misschien de wederopstanding van Jacobus? Een echte wereldverbeteraar met een linkse inborst, want hij weet alles weer beter als ieder ander.

  Fijne zondag nog Jacobus (eh Simon).

 10. Simon Brouwenstein

  Het is duidelijk dat van Urk en Harry de PvdA niet hoog hebben zitten en het is daarom voor hen goed dat ze op andere partijen kunnen stemmen.
  Waar het mij over ging is dat al heel erg lang de ondergang van de PvdA wordt voorspeld maar dat dit in de praktijk nooit gebeurt. Ik gaf ook de reden aan: de partij neemt regeringsverantwoordelijkheid, is bereid daarin vieze handen te maken en dat wordt door de kiezer, in elk geval de linkse kiezer, gewaardeerd. Ik denk dat ze bij de volgende verkiezingen om die reden weer zonder problemen terugkomen.

  Ik geef toe dat het makkelijker is voor partijen om aan de kant te blijven staan en dan te oogsten op de onvrede van de gefrsutreerde kiezer. Dat is het handelsmerk van de PVV en de SP. Als je daar tevreden over bent moet je er op stemmen, ik vind het lamlendige politiek.

  1. W.H.J. Reiss

   @Simon
   Die LinksKnechten van jouw verhogen de accijnzen op benzine en dan brengt dit niet meer in de lade, maar minder. Regeren IS vooruitzien. Dan ben je dus Achterlijk ! Autochtone kinderen krijgen geen sociale huurwoningen meer, die zijn er enkel nog voor immigranten. Dat is GENOCIDE plegen op de Eigen Bevolking. Dankjewel PvdA en de ex Koningin voor deze houding. Daarnaast vinden jullie van de PvdA het niet fatsoenlijker om uitgerangeerde Bejaarden een spuitje des doods te geven i.p.v. ze in hun Pis achter het raam te laten zitten ! Waarom willen jullie de Eigen Bevolking doden ! Wij betalen toch jullie hobby’s, jullie baantjesmachine de graaicarrousel !!!

  2. -Harry

   Simon ,

   ” Dat is het handelsmerk van de PVV en de SP ”

   Waarom verdraaien jullie linkse klojo’s nou toch altijd de waarheid ?

   De PVV mocht van dat labbekakkerige CDA , niet als volwaardige regeringspartner mee doen , mede vanwege de terreur van die Surinaamse Eucalypta en die uit de Zeeuwse klei getrokken aardappel , waar de naam me ook al niet meer te binnen wil schieten , dat was de reden !
   En Geert ging wel voor de volgende stap , die wel haalbaar was , gedogen .

   Dat de PVV niet mee wilde doen op gelijke basis is een flagrante leugen !
   Ik spreek nog wel eens een enkel kamerlid ( bij uitzondering helaas ) , maar zoveel is me wel duidelijk , ZE WILLEN ( EN WILDEN ) GRAAG !

   Waarom hebben jullie linkse broeders toch het patent op het niet begrijpen en ook al niet willen zien en luisteren ? Of zijn het pure leugens ” om bestwil ” ?

   Jullie zien hooguit EEN kant van de medaille .
   Iedereen kan constateren dat we dankzij de islam in een verschrikkelijke rotsamenleving aan het verdagen zijn , maar links blijft dat een VERRIJKING noemen !
   Dan ben je toch volslagen achterlijk ?

   En de SP , ach dat zijn eigenlijk de neo-communisten , laten we daar maar geen woorden aan vuil maken , maar het is wel zo dat die nu door Samsom nog steeds buiten de deur gehouden worden .
   Zo rolt de politiek , pvda , CDA , VVD , allemaal om het even , machtsspelletjes !

   1. Simon Brouwenstein

    Het is bekend dat de PVV, die wegliep voor nare bezuinigingsmaatregelen, het verhaal spint dat dit de schuld van het CDA was. De trouwe aanhang van de PVV slikt dit voor zoete koek maar degene die wegliep was toch echt Wilders zelf. Bijkomend voordeel van deze vaandelvlucht is dat de PVV nooit meer tot regeringsverantwoordelijkheid zal worden geroepen (geen hond wil nog met deze onbetrouwbare partij samenwerken) en dat is ook wat ze het liefste wil: vrijblijvend blaffen in de oppositie en het verleiden van het mindere snuggere maar meer gefrustreerde deel van het electoraat.

    Voor de PVV-stemmer is dit scenrario overigens ook prettiger: je kunt je onvrede kwijt maar je wordt nooit geconfronteerd met de gevolgen van je stem.

    1. Primo

     http://www.volkskrant.nl/dossier-kabinet-rutte/eerste-kabinet-rutte-viel-na-verzet-cdaers~a3601274/

     Wat een vieze doortrapte leugenaar ben je toch Jacobus, hoe denkt die god van jou er eigenlijk over dat je zo’n leugenachtige schooier bent, het is mij een raadsel waarom de moderatie alhier jou je gang laat gaan ondanks je permanente ban.

    2. Gielah

     Het WAS de schuld van het CDA.

     En als men mij oproept om aan onrechtplannen mee te werken, dan loop ik óók weg.

     Adeldom verplicht!

    3. -Harry

     Simon ,

     omdat ik aan het werk ben , hou ik het kort : STOM GELUL !

     Je WILT het gewoon niet leren !

  3. Maaike

   Ik ben heel benieuwd de komende tijd, Simon. De VVD en de PvdA hebben pittige bezuinigingen en veranderingen bewerkstelligd (denk bijvoorbeeld aan de gemeenten die er veel taken op sociaal gebied bij hebben gekregen). Het economisch herstel heeft zich een heel klein ingezet. De VVD stemmers profiteren daar misschien eerder van dan de PvdA stemmer.Ik ben het trouwens helemaal met je eens dat de PvdA wel die verantwoordelijkheid aandurft, waar de SP en helemaal de PVV hem laat liggen

   1. Simon Brouwenstein

    Maaike, eerlijk gezegd denk ik dat er geen werkelijk alternatief was voor het gevoerde beleid. Met name de 3% norm vann Brussel beperkte de speelruimte. dat er weinig speelruimte was blijkt ook uit het feit dat de oppositie van D66, SGP, D66 en CU het beleidi inhoudelijk steunde en eigenlijk gold dat ook voor het CDA.
    Ik denk dat, binnen die beperkingen, deelname van de PvdA nuttig was om het niet al te a-sociaal te laten uitpakken. In de crisis is de nivellering doorgezet en zijn de laagste inkomensgroepen er feitelijk op vooruit gegaan.

    Ik verwacht dat de economische groei de komende jaren fors zal doorzetten. In dat geval kan de PvdA profiteren van haar steun aan het herstelbeleid en zaken regelen die ze graag willen en door hun achterban als echte verbeteringen zullen worden aangemerkt.

    1. Maaike

     Met name de middenklasse heeft de afgelopen jaren zwaar gehad.Er is nog veel te verbeteren op het gebied van de woningmarkt, er is veel onzekerheid over de zorg en over werk (vaste banen lijken een zeldzaamheid te worden). Op die terreinen is herstel van vertrouwen in de PvdA hard nodig. Ik ben benieuwd.

     1. Simon Brouwenstein

      We hadden de zwaarste economische crisis sinds een eeuw. Het is onvermijdelijk dat veel mensen daar de gevolgen van ondervonden.
      Ik ben bijzonder dankbaar voor het feit dat PvdA en VVD ervoor zorgden dat dit land in deze crisis bestuurbaar bleef en er ook nog veel noodzakelijke hervormingen mogelijk waren.
      In het licht van die politieke prestatie van formaat voel ik slechts minachting jegens partijen als PVV en SP.

     2. Maaike

      Simon, ik ben het helemaal met je eens. waar ik wel op hoop is dat de PvdA oog blijft houden voor diegenen die hopen op een vaste baan, die met moeite het eigen risico kunnen betalen,mensen die niet de verwijzing van de huisarts volgen,omdat ze dat eigen risico niet kunnen betalen, en voor de woningmarkt, want daar valt nog een wereld te winnen, met name in de randstad.

 11. moreno

  @Harry
  Waarom u gaat u zo tekeer ik noem alleen de feiten
  Ik heb het over de FEITEN u haalt weer alles er bij nederlandse meisjes om u gerust te stellen ik ziet er niet aan.
  Tsjong wat een discussie met u als hardcorn slaafie van extreem rechts.

  Trouwens over Indianen gesproken in Bolivia is wel een Indiaan president en en linkse nog dat moeten we meer hebben.

  1. -Harry

   @ Moreno ,

   je weet helemaal niet wat de feiten zijn !
   Jouw observaties zijn de resultante van een linkse hersenspoeling .
   En alles wat links is heeft een nogal vertekende ” waarheid ” .

 12. W.H.J. Reiss

  Nu in de Telegraaf: Vrouw van 96 dood gestoken. De leugenaars van de Telegraaf zetten er NIET bij dat het om een ‘getinte’ buitenlander gaat ! Dat Krapuul gedrag, dat liegen, vooral van de NPO, maar ook van de Telegraaf om niet de waarheid te vertellen. ‘Um zu kotzen’ !!!

  1. Primo

  2. Simon Brouwenstein

   meneer reiss,

   Ik ben er even ingedoken maar uit niets blijkt dat het om een lichtgetinte buitenlander ging. Het enige wat we weten is dat het een 24-jarige, verwarde Arnhemmer was.

   Hoe weet u zo zeker dat het anders ligt?

   1. W.H.J. Reiss

    @Simon
    Domkop, ik heb je gezegd ga volgende keer bij uitdeling van verstand vooraan staan ! Die oude vrouw is voor een dag of 10 geleden gestoken door een getinte niksnut. Dat stond toen vermeld bij diverse andere media ! Wegkijkers en ontkenners zijn de grootste gluiperds die wij hier in ons land hebben !

   2. -Harry

    Sla je ALWEER de plank mis , Simon B .

    Nogmaals , jullie linksmiegels zijn niet op de hoogte of je verdringt de feiten als ze niet gunstig voor jullie uitpakken .

    Het was een ” verwarde man ” , die hebben standaard een kleurtje – lichtgetint .

    1. Simon Brouwenstein

     Harry, u maakt een verwarde en vooral nogal boze indruk. Ik heb geen zin op dit domme en platte scheldniveau de discussie te voeren. U bekijkt het verder maar.

     1. Primo

      Zeg Jacobus, je verwacht toch zeker niet als permanent gebande trol ook maar enige beleefdheid in jouw richting?

     2. Simon Brouwenstein

      Beste Primo,

      Ik begreep dat dat u onder de alias Jofele Jood en VVM hier ook al meerdere malen als trol permanent werd geband.

      Meent u dat u veel recht van spreken heeft?

     3. toetssteen

      @S. Brouwenstein
      U zegt erin gedoken te zijn; ik plaats voor u, een twitter compleet met foto en nog blijft u net doen alsof het aan de ander ligt?
      Ik begrijpt dat de waarheid u onaangenaam is, maar probeer niet te doen alsof het aan anderen ligt.

 13. moreno

  @Harry
  Wat ben u toch een haatprediker je zou het niet slecht hebben gedaan 70 jaar geleden overal de zondebok zoeken.
  Hoe bent u hemelsnaam zo intolerant geworden toch andersdenkenden
  Heeft u ooit in uw leven een trauma opgelopen u spoort niet en dient heropgevoed te worden in een gesticht met al die haat.
  Wij hadden vroeger in Chili ook zulke figuren rondlopen met desasteurze gevolgen voor de mensheid.
  Gelukkig is het verstand met de tijd terug gekomen bij de meeste figuren en hoop ook dat het voor u van toepassing is.
  Want weet u extreem rechts is bijvoorbaat slecht voor de mensheid het heeft alleen ellende bezorgd.

  1. van Urk

   Extreem rechts is inderdaad net zo goed slecht voor de mensheid! Maar wat verstaat u onder extreem rechts? Als ik aan extreem rechts denk, denk ik aan het nationaal socialistisch Duitse arbeiders partij van belastingontduiker Hitler die net als de socialisten ook tegen het kapitalisme was! Vele dictators in Zuid Amerika zijn geinspireerd geraakt door de werkwijze van Hitler en hadden ook veel gevluchte nazi,s onderdak geboden. Maar denkt u werkelijk dat de PVV of in het verleden de Centrum Partij(niet links of rechts) van docent van UVA Henry Brookman en Hans Janmaat hetzelfde wilden gaan doen in ons land als wat er in het verleden is gebeurd in nazi Duitsland,Chili of Argentinie? Ik denk dat islamisering van ons land ons eerder zal overkomen dankzij uw linkse kameraden dan dat wij in een extreemrechts dictatuur vallen met razzia,s en militaire parades op de dam!

   1. cmsuijkerbuijk

    @moreno
    12 april 2015 at 16:01
    Hé, je vergist je hoor. Je hjebt de eigenschappen van de SP (Communisten 2.0) opgeschreven!

   2. cmsuijkerbuijk

    @van Urk
    12 april 2015 at 14:42 \
    Je schrijft o.a.: ” Als ik aan extreem rechts denk, denk ik aan het nationaal socialistisch Duitse arbeiders partij”, maar die waren uiterst links hoor: Staatscontrole, grote overheid en noem maar op! En daar is deze fijne Moreno dus ook onderdeel van, want hij vindt zichzelf ook uiterst links!

 14. nick

  @Moreno, wel eens in de spiegel gekeken en van projectie gehoord? Ik zou het eens doen als ik u was.

  Maar Ik ben u gelukkig niet, mijn verstand is niet beschadigd of getraumatiseerd geraakt dus kan ik helder denken en een heldere visie hebben. U helaas niet, zoveel is wel heel erg duidelijk.
  En ter correctie, socialisme is door de hele geschiedenis gebleken erg slecht te zijn voor welke samenleving dan ook en heeft alleen maar voor ellende gezorgd, dat is een historisch feit.
  Ieder ‘isme’ is het kwaad, de een erger dan de ander maar allemaal familie van elkaar en overerfd slecht.
  Dus ken de geschiedenis, dan kan je de toekomst zien.

  Verder schrijf ik dit alleen maar ter ondersteuning van de mensen met verstand en de moed u te trachten te corrigeren, hetgeen naar mijn mening totaal zinloos is. Ik negeer daarom verder uw irritante eentonige gekwaak.

 15. moreno

  Over dictaturen gesproken de PVV heeft alle kenmerken van een dictatuur:
  1 leider kritiek verboden op leider op straf bedreiging.
  2 leiders woord is wet
  3 verboden oppositie binnen de partij
  4 totaal controle over media streven
  5 totaal controle over rechtelijke macht streven.
  6 gelijkheidsbeginsel uit grondwet schrappen
  Zo kan ik er meer punten opnoemen waar de dictatuur Wilders graag zou willen invoeren als ie aan de macht zou komen.
  Het was de schuld van Wilders om het kabinet Rutte 1 op te blazen zo kon de gluiperd zijn dissidenten binnen zijn beweging lozen.
  Waar ik overigens niet rouwig om was.
  Zijn stemvee slikt dit als zoete koek want zijne Heiligeheid Wilders kan niets fout doen.
  Het zijn net sekte leden die kan je ook heel moeilijk overtuigen.
  Ophoepelen met zo’n figuur opsluiten vanwege staatsgevaar

  1. Primo

  2. van Urk

   Doet ie alleen om links Nederland te plagen en daar geef ik hem groot gelijk in! Wilders heeft nooit aangegeven dat hij de macht wil of premier wil gaan worden! Hij wil op alle fronten het links socialistisch beleid en bemoeienissen demoniseren, vooral als het om de PvdA gaat, die overal plucheklevers heeft zitten aan ambtenaars,onderwijzers,burgemeesters,commissieleden en mediacommentators die alleen maar linkse leugens lopen te vertellen, Wegkijken van problemen in de samenleving, De samenleving softer willen gaan maken waardoor je alles maar moet accepteren zoals het is waardoor je over je heen wordt gelopen, Deuren wagenwijd openzetten voor onopgeleide nieuwkomers of moslims die ook nog overal in voorgetrokken worden in tegenstelling van de in Nederland geboren autochtoon die tegen een muur van linkse bureaucratie komt te staan om aan diezelfde rechten te komen die hij met jarenlange verplichtingen, werken en studeren allang verdient heeft.

  3. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   12 april 2015 at 16:01
   Hé, je vergist je hoor. Je hjebt de eigenschappen van de SP (Communisten 2.0) opgeschreven!

   1. nick

    Moreno heeft er niets van begrepen, niets!!

    Idd is zijn dit de eigenschappen van het communisme iets waar de PVV totaal allergisch voor is. Weer een schadelijk isme…zo zie je maar en socialisme is heel nauw verwant.

 16. Mart

  Moreno liegt niet, komt uit chili , vermoedelijk daar al ge hersenspoeld(brain washed) , als jeugdige knaap.

 17. Primo

  ” Ik begreep dat dat u onder de alias Jofele Jood en VVM hier ook al meerdere malen als trol permanent werd geband.”

  Dat heb je dan verkeerd begrepen Jacobus, daar en tegenover ben jij wel een permanent gebande trol, en wel persoonlijk verwijdert door de alhier aanwezige hoofdredacteur Michel van der Galien geheten.

  Hoe is het eigenlijk met je zieltogende aan de PVDA gerelateerde lullige adviesbureautje?

  http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

  1. Simon Brouwenstein

   Ik begrijp dat je inmiddels privé-informatie gaat afdrukken van mensen die hier niets mee te maken hebben. Ik snap waarom mensen als jij worden geband. Ik hoop dat de redactie op dit punt alert is. Dit slaat nergens op.

   1. Primo

    Ik zou zeggen dien een klacht in Jacobus, dat wordt nog lachen als gebande trol…

    1. Beukman

     @Primo
     Ik heb een klacht over jouw gedrag ingediend, omdat ik vermoed dat Simon daar te beleefd voor is. Van mij mag er heel veel worden gezegd, maar op een discussieforum blijven zeiken over iemands identiteit en feitelijk de rol van moderator op je nemen, is echt wat je noemt fout en not done.

     1. Primo

      Joh, moet ik nu bang worden of zoiets Beukman omdat jij vindt dat vrij op het internet gevonden reclame voor lullige bedrijfjes ineens privé info is in jouw ogen?

      Ga toch fietsen man…

     2. Beukman

      @Primo
      Van mij hoef je niet bang te worden, en je hoeft hier ook niet weg. Als je maar kapt met het potsen van berichtjes over wie iemand wel of niet is.
      Beperk je tot de discussie, zo is het ook bedoeld. Het interesseert me verder geen ruk of jij wel of niet vroeger de jofele jood was. Zou jij ook moeten doen, je niet interesseren voor dat soort dingen.

     3. nakkie123

      wie heeft jou tot moderator gemaakt ?
      .
      ga jij ff lekker jouw eigen soort bevelen uit delen beukman.

     4. Gielah

      Dat is slim, Beukman!
      Goede actie!
      Dan hebt u de redactie namelijk meteen ook geattendeerd op het hier wederrechtelijk aanwezig zijn van die griezel.
      U hebt niet toevallig ook meteen maar het woordje IP-adres laten vallen?

      Dat bespaart anderen weer energie.

     5. Beukman

      @Gielah, @Nakkie
      Wat zijn jullie ook een stelletje NSB-ers, met jullie aangeefmentaliteit. Goddank is dit hier alleen virtueel.

     6. Simon Brouwenstein

      Misschien heeft de redactie kopgeld uitgeloofd voor het aangeven van trollen.

     7. Beukman

      @Simon
      Ik denk dat kopgeld niet eens nodig is. Ze doen het voor nop. Dat zijn de ergsten.

   2. Maaike

    Lach er gewoon om Simon, en vergeef het hen, want ze weten niet beter.

    1. -Harry

     Gelukkig weet jij wél beter hé Maaike ?

     Jammer dat dat uit je reacties niet op te maken is , dat hou je dan zeker voor jezelf , die “betere” opinies ?

     1. nakkie123

      ik denk dat die moreno en maaike 1 persoon is, het lult iig allebeide even stom….

   3. -Harry

    Je zit er wél kort op , S.B,
    Binnen één minuut heb jij je antwoord klaar !

    Tóch iets te verbergen ?

    1. nick

     S.B, is jacobus. Hij heeft een permaban!
     Micheal heeft gevraagd of wij hem willen attenderen wanneer hij weer onder een of andere naam opduikt. Bij deze.

     1. nick

      En Michael, let ook even op ene Moreno…wat die allemaal uitbraakt, dat kan echt niet. Heel storend! Ook een afgang voor DDS, dit soort trollen.

     2. Beukman

      @Nick
      Nee, dat kan écht niet… god, wat is die vent stórend. Vooral natuurlijk omdat ik zijn reacties maar blíjf lezen he. Ik kán het gewoon niet laten om die storende reacties te lezen!
      Wat doet zo iemand nog op DDS? Waarom worden personen die mij storen en tegen de PVV zijn, niet permanent geband?

 18. moreno

  @Maaike
  Typische pvv tokies gedraag bij gebrek aan argumenten op de man spelen.
  Hun groot voorbeeld de LIJDER is daar kampioen in zodra hij een kritische vraag slaat hij als een wilde om zich heen.
  Dit gedrag van op de man spelen kennen we veel van de extreem rechtse media zoals bij de Roze Khmers ,Powned en de geboren smerige leugenaar Niemoller

  1. -Harry

   ” Smerige leugenaar Niemöller ” , Geronimo ?

   Joost Niemöller was vroeger links , maar in tegenstelling tot een aantal anderen is bij hem de ontwikkeling niet stil blijven staan .
   Daarom is ie nu minder links .
   En beslist geen leugenaar .

   Ik heb de goede man een keer ontmoet en het is een buitengewoon sympathieke, rustige, verstandige, bedachtzame man .
   hij functioneert niet goed in een discussieprogramma omdat hij te beschaafd is en te rustig wil overdenken wat ie zegt .

   Misschien zou je daar eens een voorbeeld aan willen nemen ?

   Jij lijkt een beetje op van die stomme jonge indianen in zo’n oude western , van die doldrieste idioten die meteen in de aanval wilden , tegen de wil van zo’n oude verendrager in , wat ze altijd slecht bekwam , want ze waren niet zo erg bulletproof .

   1. Beukman

    @Harry
    Zeker, Niemoller is in het wild een heel vriendelijke en zachtzinnige man, dat moet ik beamen, hoe fout ie verder ook is.
    Maar zeg Harry, even een gewetensvraag. Als jij en Joost en een heleboel anderen vroeger links waren en nu rechts, bekruipt jou dan niet de angst dat je straks opnieuw links wordt? Dat je opnieuw denkt: “Verdorie, ik heb het al die tijd helemaal verkeerd gezien?”
    Vraag je dat maar eens heel hard af, Harry. Want als ik me niet vergis, ben jij in de korte tijd dat ik je hier tegenkom al ongemerkt (voor jouzelf dan) een stukkie opgeschoven naar links.
    Als jij in dit tempo zo doorgaat, zie ik je er voor aan dat je over twee jaar op de PvdA gaat stemmen, en tegen jezelf mompelt: “Hoe heb ik ooit op die half gare eikel van een Wilders kunnen stemmen?”
    Het gaat sluipend, Harry, zo sluipend dat je het zelf niet doorhebt – waarbij de leeftijd vast ook nog een rol speelt.

    1. -Harry

     Nou Beukman ,
     je slaat de plank weer eens behoorlijk mis !
     Ik ben NOOIT links geweest , tot op zekere hoogte wél sociaal , voor de juiste mensen .
     Ben geboren als liberaal , nooit een deukje in geweest tot die achterlijke Dijkstal de scepter ging zwaaien binnen de partij .
     Zodra Pim Fortuyn verscheen , heb ik daarop gestemd .
     Na zijn moord werd het Wilders .

     Nogal stabiel , niet ?

     De rest van je reactie is zó stom dat ik daar maar niet meer op in ga .

    2. Maaike

     Oh Beukman, ik val uit mijn stoel van het lachen! En Harry snapt ‘m nog steeds niet!

  2. Gielah

   U hebt NIMMER een punt… Moreno.
   Sterker nog: u zet niet eens een punt áchter uw zinnen!

 19. moreno

  Daarom stel ik voor om ze op een onbewoondeiland voor een periode van 3 jaar samen met hun LIJDER op te laten voeden bijvoorbeeld in Texel .

  1. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   12 april 2015 at 18:03
   Zeg ehh, communist avant la lettre. Heb je nu nóg niet in de gaten, dat al jouw gehengel naar steun voor jouw walgelijke standpunten bij Maaike, Beukman en andere linkse mensen totáál geen nut heeft? Ook zij moeten niks hebben van jouw “opvoedingskampen”, gevangen zetten, verbannen en wat dies meer zij. Zij begrijpen wél wat democratie inhoudt, in tegenstelling tot jouw verdorven communistische persoon, die misdadigers als Guevarra aanbidt en bewondert! Zelfs een stalinist als Bakker wordt door jou aanbeden. Gék!!!
   Linkse communistische droplul: Wij leven in een vrij land, waar iedereen zijn eigen mening mag hebben en verkondigen, maar waar de communistische methodes die jij er op na houdt, verafschuwd worden (en dan nota bene Wilders verwijten maken). En als je daar (en dat is duidelijk) niet mee om kunt gaan, dan heb je hier als communist helemaal niets te zoeken en dan flikker je toch lekker op naar het “paradijselijke” Cuba, Venezuela of een ander, voor jou, beloofd communistisch of socialistisch land. Daar zijn lékker veel heropvoedingskampen. Wellicht dat je er een “cursus” mag volgen!
   Als er iémand een gevaar voor onze democratie vormt, zijn het abjecte figuren zoals jij!
   Communist!!!

   1. -Harry

    Tja , Hr Suijkerbuijk ,

    Ik heb in Cuba gewerkt , je voelde je daar geen seconde veilig of onbespied !

    Er stond dag en nacht een auto met agenten in burger voor de deur van ons hotel en als je ’s avonds eens de stad in liep om een ijsje te kopen , dan stapte er na enige tijd altijd wel een uit de auto om je te volgen .
    Zelfs het lokale geld mochten we niet gebruiken , wij waren verplicht om met dollars te betalen .
    Dan kreeg je wisselgeld met “toeristendollars” , eigengemaakte Cubaanse dollar-achtige biljetten , die niemand daarna nog aan wilde pakken !
    We mochten geen lokaal geld bezitten !

    Weet niet of dat nog zo is , voor mij is het inmiddels 25 jaar geleden .

    Had dan ook altijd de gewoonte om te verdwijnen , zodat James Bond op m’n hielen , zenuwachtig zou worden .
    Zo ben ik eens in een enorme boom geklommen in de overtuiging dat ie me dan niet meer kon vinden , bleef de klootzak anderhalf uur onder die bewuste boom zitten loeren !
    Dan duurt anderhalf uur héél erg lang !

    Maar we waren daar voor een grote Nederlandse multinational , dus we moesten ons wel inhouden .
    Wat we wél nog een keer gedaan hebben , was een rotte sinaasappel van zeven hoog op die politieauto laten vallen , ze schrokken zich kapot , renden allemaal de auto uit . Die Lada hebben we daarna nooit meer gezien .

    Tekenend voor de situatie was dat wij op het kantoor in Nederland een formulier moesten tekenen dat we beslist geen politieke uitspraken mochten doen .

    Een van de kamermeisjes was uit hetzelfde hout gesneden als die nep-indiaan hier .
    “Nuestra riqueza es aqui ” zei ze , hoop dat ik het goed geschreven heb , maar in het Nederlands , “onze rijkdom zit hier ” op haar hoofd wijzend .
    Kon het niet laten om haar toe te voegen : Y dentro la bolsilla ? ( En in je portemonnee ) ? Nada ?
    Het andere kamermeisje lachte begripvol en knikte , die had ze wél op een rijtje kennelijk .

    Nou als dat de wereld is waar die gekke Chileen zich veilig waant , van mij mag ie daarheen !
    Lekker Ché aanbidden !
    Adios Geronimo !

   2. Simon Brouwenstein

    De argumentatiekracht van de heer Suikerbuik maakt indruk.

    1. Maaike

     Tja Simon, af en toe waait Suijkerbuijk even langs, sputtert wat en gaat er weer vandoor. Harry vind ik persoonlijk het grappigste. Een soort clown, zoals Wilders op het Binnenhof. Hij schijnt trouwens weg een hele grote auto te hebben.

     1. Simon Brouwenstein

      Dag Maaike,

      De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik een beetje melig word van dit forum. Zo’n Suijkerbuijk, Gielah, Reiss, Primo en Harry, dat zijn toch geen serieus te nemen figuren? Het scheldt, vloekt en braakt slechts frustratie en boosheid uit. Ik snap wel dat het ongelukkige mensen zijn die hun leven niet lekker op orde krijgen maar zo’n forum is toch voor de inhoud of voor de lol van de discussie?

      Ik houd van het debat. Voel me politiek links van het midden maar neem dat ook niet te serieus. De PvdA en de VVD, als puntje bij paaltje komt liggen ze politiek heel dicht bij elkaar. In die eenheidsworst zoeken ze wanhopig naar politiek profiel maar uiteindelijk zijn ze het allemaal met elkaar eens. Wilders loopt natuurlijk wel uit de pas maar dat is natuurlijk slechts de hofnar die onzin roept. Wel jammer dat het zulke immorele en kwaadaardige onzin is waar een deel van het volk, het boze gefrustreerde deel om precies te zijn, als vliegen op de stroop op af komt.
      Ik stel met lichte verbijstering vast dat op dit forum veel mensen hartstochtelijk aanhanger van die clown zijn. waarschijnlijk is dat voor een deel ook slechts voor de fun, de provocatie en het zieken want in de stembus blijkt het allemaal wel mee te vallen.

      Nou ja, er is hier van alles te beleven. Dank voor je vriendelijke reacties.

     2. Maaike

      Debatteren is geweldig! Het leuke van de DDS is dat er gelukkig ook reageerders zijn die wel zinnige dingen te zeggen hebben, en natuurlijk lopen er op dit soort fora ook altijd Wildersfans rond. Daar moet je gewoon een beetje de spot mee drijven. Wat ik wel verbazingwekkend vind is dat er nog steeds mensen stemmen op Wilders. Het is toch duidelijk dat de PVV niet verder komt dat af en toe een luchtballonnetje op laten. Wat heb je daar nu aan, eigenlijk.

     3. toetssteen

      @Brouwenstein
      Als u werkelijk verzot zou zijn op een debat, waarom vertikt u het dan om bij het onderwerp te blijven. Want u doet niet anders dan mensen juist van het onderwerp af te leiden.
      Het zal een tactiek zijn omdat de PvdA zo keihard onderuit gaat, maar waarom zoekt u het dan niet daar. Nee, u begint over de PVV! Wat heeft die partij nou te maken met de achteruitgang van de PvdA?

     4. toetssteen

      @Maaike
      Hard werkende mensen zijn clowns. Kent u nog meer grollen van dat soort?

   3. Beukman

    @Suijkerbuijk
    Als we “droplul” en aanverwanten even achterwege laten, kan ik een heel eind met je meekomen. Wat ik vooral heel ver vind gaan, is dat Texel door Moreno een onbewoond eiland wordt genoemd. Waar moeten die arme Texelenaren heen op het moment dat daar een boot vol te heropvoeden PVV-ers aanmeert?

  2. Gielah

   Nou ja… ik kan natuurlijk niét ontkennen dat meneer Wilders onder het liegen van al die gemene dombo´s in dit land ( én uit allerlei buitenlanden) LIJDT…
   maar dit werkwoordje ‘lijden’ is overigens wél meteen het enige JUISTE punt in deze reactie….
   want wijst tenminste op énige menselijkheid en compassie….
   deugden die ik in eerdere inzendingen van macho Chile nog niet tegen was gekomen.

   1. nick

    Of zou het gewoon domheid zijn Gielah? Ik vermoed het. Deze persoon heeft al veel vaker blijk gegeven van domme taal fouten. Maar hij is dan ook geen Nederlander…en wil dat ook beslist niet zijn. Begrijp dan ook niet wat hij nog hier doet, profiteren misschien ?

    1. Gielah

     Hij indoctrineert niet-linkse reageerders op DDS – en wie weet waar nog meer – in de richting van het marxisme.

     Nu helpt hem dat geen donder… want die doctrne wás al niet populair bij rechts-liberalen… en die zal de mensen door zijn geschetter zo mogelijk nog wat méér gaan tegenstaan.

    2. Beukman

     @nick
     Het is niet “taal fouten”, maar “taalfouten”.

  3. -Harry

   Sinds wanneer is Texel een onbewoond eiland , Chileense oliebol ?

   Je domheid slaat ongeveer alles , nu !

   1. van Urk

    Als je bij het strand van Texel even een stukje doorloopt, Harry.

 20. Eminem2

  Belangrijker dan de titel van dit artikel over de inderdaad magere positie van de PvdA, kan de aanhoudende politieke versplintering genoemd worden.

  Niet alleen zou de huidige coalitie na nieuwe verkiezingen in de TK niet verder kunnen zonder een zesde (!) coalitiepartner die minimaal 11 zetels meebrengt, maar in de EK heeft deze coalitie nu al een (zij het een qua omvang wat bescheidener) zesde steunpilaar nodig.

  Verder komt de combinatie CDA+VVD+D66 volgens deze peiling ook bij lange na niet aan een meerderheid. En SP+PvdA+GL al helemaal niet. Ook niet aangevuld met bijvoorbeeld CU en PvdD. (Opvallend overigens dat Wouter Bos in 2006 nog aangaf geen “hagelslagcoalitie” te willen om links aan een meerderheid te helpen, terwijl Paars-3 nu al geruime tijd doormoddert met precies zo’n constructie.)

  En CDA+VVD+PVV heeft ook geen meerderheid, als het CDA al over haar weerzin tegen de PVV heen zou zijn.

  Tsja, “politieke versplintering duurt voort” zou ik de huidige situatie dus willen kenmerken.

  1. toetssteen

   @Eminem
   Tja, een voor velen niet acceptabele combi zou natuurlijk VVD/PVV/CDA/D’66 zijn. Riante meerderheid. Alleen zal D’66 daar naar mijn idee niet in meegaan.
   Wat ook kan, maar dan zit je aan 5 partijen is VVD/PVV/CDA/CU/SGP en dan is het nog maar nipt. Paar CDA mensen die ineens gewetensproblemen krijgen en dan is het opnieuw exit.

 21. Giny

  Dacht even dat ik op een site van de
  kleuterschool was beland!

  Jonge, jonge, wat een niveau!

  De haat spat er van af, op wat normale
  personen na!

  Ik zou zo zeggen, knikker nog even
  gezellig door!!!

 22. Rapunzel

  Als Geert Wilders hier hofnar en clown genoemd wordt door de dwangbuizenfans hoef je maar even naar boven te scrollen voor die foto waar Samsom op staat, met Spekman op de achtergrond in zijn houtje-touwtje overhemd om te weten wie de échte hofnarren en clowns zijn op het binnenhof.

  Geen wonder dat het groene monster de kop opsteekt als je als dwangbuizen fan moet aanzien hoe Geert Wilders overal uitgenodigd wordt om te speechen waar je eigen partijleider nog geen zaaltje in Schubbenkutteveen vol krijgt. Laat staan dat ze ergens in het buitenland interesse op kunnen brengen voor wat deze schertsfiguren te berde brengen.

  De druiven van de voedselbank zijn kennelijk zuur.

  1. Maaike

   Ach kom Rapunzel, als je de politiek een beetje volgt (gewoon af en toe naar het journaal kijken)zie je ook dat collega politici Wilders allang niet meer serieus nemen. Ze hebben in de loop van de jaren geleerd hoe ze moeten met hem om moeten gaan. En uiteindelijk heeft Wilders nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. Maar jij mag best bewonderend naar je blonde god blijven kijken hoor.

   1. toetssteen

    @Maaike
    Nog enig besef van waar het artikel over gaat? Ja? Schrijf dan daar wat over.
    Niets heb ik gelezen inzake het onderwerp mevrouw, u praat anderen na, maar gaat straal voorbij aan het gegeven. Te weten de positie van de PvdA.

   2. van Urk

    Logisch, Als een overgrote deel van het journaal of politici uit PvdA en D66 plucheklevers bestaat! Dan krijg je linkse leugens verspreidt over Wilders.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.