Roos ‘vleeseters zijn egoïstische hufters’ Vonk droomt van dictator die vlees verbiedt

Een vrije democratie is ook zo vervelend.

Ken je Roos Vonk nog? Dat was die onderzoeker die samen met de grootste onderzoeksfraudeur uit de recente geschiedenis Diederik Stapel een compleet onderzoek uit haar duim zoog over vleeseters die “egoïstische hufters” zouden zijn. Wie dacht dat Vonk na die enorme afgang wel zou stoppen met haar anti-vleespropaganda, heeft het mis.

Vonk hoopt nu vurig op een dictator die vlees gaat verbieden. Vanochtend stuurde ze deze tweet de wereld in, waarin ze sympathiseert met de 13-jarige Nina Musch die afgelopen zaterdag in NRC antwoord gaf op de vraag wat zij zou doen als ze dictator was. Nou, vlees verbieden voor zes dagen in de week:

Dan zou ik het dierenleed verminderen. Zo zouden mensen nog maar één keer per week vlees mogen eten. Dat scheelt een hoop leed voor de dieren en er wordt minder voedsel verspild. Er moet sowieso minder voedsel worden gemaakt. Want mensen willen gewoon veel te veel eten. (…) Alleen, voor veel mensen ben ik gelukkig geen dictator, omdat veel mensen het niet met mijn voorstellen eens zullen zijn. Maar eigenlijk zou ik willen dat het nu al gebeurt.

Dat Vonk droomt van een dictatuur waarin ze afdwingt dat niemand nog vlees eet – een soort Noord-Korea, zeg maar, waar niemand nog wat te eten krijgt – zegt genoeg. Weet je wat? Als Vonk mag dromen van een dictatuur, dan mag ik het ook. Maar ik doe het niet. Dictaturen zijn verschrikkelijk. Ik droom alleen van een vrije wereld waarin vlees voor iedereen betaalbaar is en blijft, en ieder mens zelf bepaalt of hij vlees eet of vegetariër wordt.

Want zeg nou zelf, vlees is toch verschrikkelijk lekker? Doe mij maar zo’n baconburger van de mannen van Epic Meal Time. Heerlijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Antidotum

  Vonk moet even geduld hebben.
  Het eten van vlees zal mogelijk gaan verdwijnen in de geciviliseerde landen.

  http://www.computeridee.nl/nieuws/apparaatje-om-met-dieren-te-communiceren/

 2. CJD

  Ik sta helemaal achter Vonk. In sommige kwesties waar het volk niet instaat is om goede beslissingen te treffen mag de staat heus wel dingen voor de mens bepalen

  1. nimbus

   Ik ook. Ik ben te dom en te slap om verantwoording voor mijn eigen keuzes te willen nemen. Het is makkelijker als de overheid voor mij bepaald. Behalve vrijheid van meningsuiting heb ik geen vrijheden nodig, want ik wil wel overal mijn mening over kunnen geven. Het beste zou zijn als computers, sensoren en camera’s ons hele leven in de gaten kunnen houden. Dan is het eerlijk voor iedereen. Het liefst wereldwijd, maar we beginnen in de EU. Vrijheid en Verantwoording zijn zulke achterhaalde concepten. Daar komt enkel oorlog en armoede uit voort.

   Als vee in een stal, wachtend op de slacht. Dat is mijn ideaal.

  2. LantR.fant

   Daar is onze staat inmiddels al heel bedreven in. Ons land wordt inmiddels kapotgereguleerd.

 3. Moose

  Nina is zeker van plan de bevolking te laten verhongeren? Een kleine massamoordenaar in spe.

 4. Gielah

  Dat mens van Vonk is werkelijk hondsbrutaal!

  In feite zouden de media die tante Pollewop categorisch dood moeten zwijgen… dan kon ze oproepen doen en verklaringen afsteken tot ze wortel ging schieten.
  Na wat we allemaal van haar hebben meegemaakt had zo’n mens toch ijlings in een of ander archief te werk moeten zijn gesteld…. snel de anonimiteit in?
  Maar nee… daar begint ze zich alweer met het leven van andere mensen … vrije mensen… te bemoeien.

  Maar omdat ze kennelijk zo verslingerd is aan bevélen geven… zal ik nu zo vriendelijk zijn er één aan háár te geven… want voor wat hoort wat:
  de eerstkomende tien jaar wil ik niets… niets… echt helemaal niets ván of óver u horen… mevrouw Vonk!
  Wat u tijdens die jaren eet of niet eet… daar bent u volkomen vrij in… zolang ik het maar niet hoef te horen.

  1. Mas Rob

   Het is een tweet….. een tweet in een twitterzee. Een rimpeling. Betekenisloos.

   Tenminste, als je er geen aandacht aan zou besteden. Reacties maken de tweet betekenisvol. Ironisch: juist stukjes als die van Frank Verhoef zorgen voor een opwaardering van wat mevrouw Roos allemaal vindt.

   1. Beukman

    @Mas Rob
    Nou, zeg dat wel. Tegenwoordig weet een lullige tweet golven van hysterie op te roepen van moraalridders die in koor “Schande!” roepen.
    Huiveringwekkend verhaal over mensen die hun baan en meer verloren door een tweet of een grap die niet goed viel:
    http://goo.gl/BJjaZM

 5. Epimenides

  Voos Ronk, is toch dat vriendinnetje van Stiederik Dapel,
  die het niet echt zo nauw namen met wetenschappelijk onderzoek en de resultaten maar uit hun duim zogen..?

 6. Philippine

  De bedoeling is vlees 25% duurder te maken en onbetaalbaar.
  Daarna wordt ons dan “als compensatie” gemalen insectenpoeder aangeboden om bijv. over de groente te strooien. Kaassmaakje?Vleessmaakje? U zegt het maar.
  Gemengd met maizena, bruin kleurtje en andere smaakmakers is het net vleesjus.
  Héél Rooskleurig!

  1. Teun

   Als je van vlees eten agressief wordt, dan zou het goed zijn als Herr Juncker en aanhang wat vaker muggenruggetjes nuttigden.
   Aan de ene kant is er het nadeel dat je volgens de Rood Vonk theorie het eten van muggenruggetjes het risico met zich meebrengt dat je een muggenzifter wordt, maar aan de andere kant verkeert iemand die van elke mug een olifant maakt, weer in de gelukkige omstandigheid dat hij denk dat hij zich tegoed doet aan hele kuddes olifanten. En dat is voor de snobs onder de EU-gangers, en dat is dus bijna iedereen daar, een prettig vooruitzicht. Er is heel veel wijn nodig om al die olifanten weg te kunnen spoelen.

 7. Two Ravens Black Kettle

  De schaamteloos aartsleugenares Roos Vonk, vetgemest op subsidies om de Oenen genaamd Nederlanders een rad voor het oog te draaien.
  Overigens eet ik persoonlijk weinig vlees.
  En het liefst scharrel
  (maar ben daarentegen wel goulash-kroket verslaafd)

 8. David

  hahaha
  Artis gaat de leeuwen sojabrokken voeren?

 9. Teun

  Ook wetenschappelijk bewezen is, dat mensen die Roos Vonk heetten en teveel soosjaalistiese lectuur lazen, uiteindelijk Rood Vonk gingen heten. Mensen die Stapel heetten met als voornaam Diederik, werden net zo halfzwaar in hun hoofd als van Samson shag, omdat de n van Samson maar half zoveel pootjes heeft als de m van Samsom.
  Misschien raak ik hiermee bij sommige lieden een gevoelige snaar, maar dat komt omdat ik gitaar speel.
  Dat is ook wetenschappelijk bewezen, dat je met gitaarspelen een gevoelige snaar kunt raken.

 10. Pieter V

  Ach nee toch? Roos Vonk de linkse oplichter (vr) van het gesticht in Havanna aan de Waal dat zichzelf universiteit noemt, maar i.r.l. de wetenschap heeft laten verloederen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.