Schitterend afscheid aan oude ordebewaarder doet tranen in je ogen springen

Screen Shot 2015-04-18 at 14.25.25
Foto:

De ordebewaker – die jaren keihard gewerkt heeft voor de politie – is, helaas, ernstig ziek. Hij heeft de maatschappij tijden gediend, maar nu was het tijd voor zijn collega’s om afscheid van hem te nemen.

De veteraan waar het om gaat? Zeus, een bijzonder geliefde politiehond in Ridgefield, Connecticut. 

Screen Shot 2015-04-18 at 14.14.52

Op de foto hierboven zie je Zeus in zijn hoogtijdagen. Hij was één van de meest betrouwbare en loyale leden van de politiehonden in zijn stad – zijn menselijke collega’s waren dan ook dol op hem.

Helaas werd Zeus ernstig ziek. Omdat ze zo goed en effectief met hem hadden samengewerkt wilden ze hem een schitterend afscheid geven. En dat is ze gelukt ook. Zie hier de foto die ze namen toen ze hem mee hadden genomen op zijn laatste rit:

Screen Shot 2015-04-18 at 14.17.39

Vervolgens brachten ze hem – met zijn alleen – naar de dierenarts waar men hem zou laten inslapen:

Screen Shot 2015-04-18 at 14.18.36

Toen het eenmaal achter de rug was, en de oude ordebewaarder Zeus niet meer ademde, maakte het politiedepartement een fantastische plek voor hem – waar ze zijn inzet en harde werk konden eren:

Screen Shot 2015-04-18 at 14.19.18

Alle mensen die een goede band met een huisdier – en zeker met een hond – hebben weten hoe zwaar het is om die goede, nee beste, vriend te verliezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

8 reacties

 1.   

  Het is iedere keer weer triest je hond te verliezen, iedere keer neem ik mij voor dat dit de laatste hond was en iedere keer neem ik er weer èèn……

 2.   

  Waar ik bij mijn hond op hoop is dat, áls het einde nabij is, ik ‘s avonds ga slapen en hij er in zijn slaap, zachtjes tussenuit piept en ik hem ‘s morgens vind, vredig ingeslapen, zonder pijn of ziekte, maar ik besef, dat dat een uitzondering zou zijn, want de meeste honden, is althans mijn indruk, laat men inslapen en dat is iets, waar ik als een bérg tegenop zie. Gelukkig is het (hopelijk) nog lang niet zover, want het ras van mijn hond (Heidewachtel of Kleine Münsterlander) is ontzettend taai én, niet kapot gekweekt. Nilles (Zo heet ‘ie) is nu 7,5 jaar oud, maar gedraagt zich nog net als een pup, is altijd en overal laaiend enthousiast en wil maar één ding: Spelen. En dan liefst met de bal of frisby. Wat kun je veel van zo’n beestje (gaan) houden. Betrouwbaarder dan de mens, altijd eerlijk, altijd blij en enthousiast als hij je weer ziet, aanhankelijk en dat alles zonder voorwaarde!

  1.   

   Mijn vorige hond (Sharpei) is vredig in mijn armen ingeslapen, zo ziek als zij was heeft zij gewacht met sterven totdat ik uit het buitenland thuis was.

   Die daarvoor (Golden Retriever) heb ik ruim 13 jaar gehad en op het eind meende ik dat het zo niet langer kon, het beest kon bijna niet meer lopen, viel om tijdens het uitlaten en toen heb ik besloten dat het tijd was om hem in te laten slapen.
   Via een bevriende dierenarts heb ik zelf de injectie geplaatst, ik weet zeker dat hij dat ook wilde, omdat de band met die hond zo hecht was dat ik dit niet aan een voor hem vreemde over wilde laten.

   Mijn huidige hond (Sharpei) 8 jaar oud ligt met zijn kin op mijn dijbeen terwijl ik dit type.

   Een hond is de mens zijn beste vriend…..

 3.   

  @Primo en Suijkerbuijk
  Ongelooflijk hoeveel liefde je krijgt van een hond. Wat je er ‘in stopt’ krijg je dubbel en dwars terug! Honden het betere deel der mensheid.

  1.   

   @Seneca
   Dat is niet correct. Mechelse herders bijvoorbeeld worden gefokt op een bepaalde mate van agressie, en dat kan noodlottig uitpakken.

 4.   

  .22 hollow point door de kop en de oven in. Ik heb niets met die stinkende vlooien verspreidende beesten.

  1.   

   @Boerma
   Komkom, bij de politie doen ze goed werk. In huis zou ik zeker dit ras niet willen. Mijn zoon heeft die stommiteit begaan en ondanks waarschuwingen van kenners (beter gezegd, zijn vrouw wilde niet luisteren) geen actie ondernomen tot de hand van de oudste dochter er bijna werd afgebeten in een onverklaarbare aanval.
   Tja, toen begreep ook mijn schoondochter dat mijn vrouw de waarschuwing (die ze had gehad van een dame die deze honden getraind had) niet voor niets had gegeven. Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot littekens en kon de hand behouden blijven.

 5.   

  @toetssteen
  dat is wel correct. wat je er ‘in stopt’ (liefde of agressie) krijg je terug. heel simpel.
  @boerma
  als een hond vlooien heeft, betekent dat de eigenaar ook niet erg hygiënisch is. onze hond heeft geen vlooien en zal ze ook niet krijgen! heel veel mensen wil ik ook .22 hollow point door de kop schieten en dan de oven in, maar dat is toch niet de strekking van het artikel of zie ik iets over het hoofd….???

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!