Slapen in de Ikea? Het mag niet, maar deze slaperige Chinezen blijven het gewoon doen

Zzz…

Regels zijn er om gebroken te worden, moeten de oververmoeide Chinezen in Beijing hebben gedacht toen ze hoorden dat ze niet meer mochten slapen op de stoelen, banken en bedden van Ikea. Eerst mocht het nog wel van Ikea; de meubelzaak gedoogde het en moedigde het zelfs een beetje aan. Het was toch een vorm van reclame voor hun producten. Dat zag er zo uit:

Nu denken ze er compleet anders over. Ikea in Beijing wil niet meer dat mensen naar binnen gaan enkel om de hitte te ontsnappen en een dutje te doen onder de airco. Dat kost alleen maar bakken met geld (want alles moet er wel netjes uit blijven zien). Ikea-medewerkers klaagden al langer dat de slapende klanten eigenlijk teveel tot een last zijn. Via Shanghaiist:

Once renowned for its laid-back stance on slumbering shoppers, Ikea is now taking a stern approach to stop the masses of people who frequent the store solely to avail themselves of the comfortable bedding and air-conditioning, with no intention of buying anything.

Workers from the store said that nappers had become too much of a nuisance, presenting an unsightly image and preventing bona fide customers from sampling the goods. Indeed, the alleged toddler peeing on bed incident may have been the straw that broke the camel’s back.

Het enige probleem, voor Ikea dan: het kan de Chinezen niets schelen dat de regels zijn veranderd. Ze komen nog steeds massaal naar de Ikea om even uit te rusten van het harde werken (lees: urenlang shoppen in de megagrote winkelcentra). Als Ikea echt af wil van de slaapkoppen, kunnen ze maar één ding doen: een speciale slaappolitie instellen. Maar of dat nou echt klantvriendelijk is…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

1 reactie

  1. Antidotum

    Ze kunnen ook 20% van de prijs afdoen, inzake gebruikte showmodellen.

    Lijkt me slimmer.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.