Soldaat vertrekt voor een jaar op een missie. Zie hier zijn lieve, geniale plan om toch iedere dag bij zijn vrouw te kunnen zijn

Een jaar lang van je geliefde weg zijn is natuurlijk niet leuk. Maar een inventieve en romatische soldaat heeft daar iets briljants op bedacht.

Yin Yunfeng is een 27-jarige soldaat die gestationeerd is in een verre uithoek van Tibet. Zijn vrouw Zhao Mai die in Anshui woont – helemaal aan de andere kant van China –  ziet hij maar eens per jaar. Dat is voor twee geliefden natuurlijk een uitzonderlijk lange tijd om gescheiden van elkaar te leven. Hoe kan je er dan toch voor zorgen dat je op de één of andere manier bij elkaar bent, gegeven het feit dat je duizenden kilometers fysiek verwijderd bent van de ander?

Yin had daar een fantastische oplossing voor: met eten. Hij heeft bij een recente trip naar huis genoeg eten voor een heel aankomend jaar voor zijn vrouw bereid. En daar is Zhao Mai uiteraard heel blij mee, want niet alleen kan ze zo een heel jaar lang desalniettemin genieten van de kookkunsten van haar op dat moment afwezige man.. maar ook heeft ook zelf een heel drukke baan als lerares waardoor koken er soms bij inschiet. En dus liet Yin vlak voordat hij weer een jaar naar Tibet moest, een lief berichtje achter voor zijn vrouw:

Je bent zo gefocust op je werk en je hebt zoveel te lezen als je thuiskomt, dat ik het leven iets gemakkelijker voor je wil maken.

En zo geschiedde. Honderden pakketjes met eten heeft de soldaat in het huis en in dat van vrienden en buren verstopt. Dus ook de manier waarop de soldaat zijn vrouw het eten geeft is hartverwarmend: in plaats van alles onceremonieel in de koelkast te stoppen, zijn de honderden liters aan soep en de duizenden hartige gebakjes verspreid over het hele huis en de huizen van vrienden en buren. Wanneer zijn vrouw zich eenzaam voelt, belt hij haar met aanwijzingen en hints zodat ze weer een nieuw voedselpakket kan vinden.

En Zhao Mai is er maar wat blij mee!

“Ik moet toegeven dat zijn voedselpakketjes me op de been houden, en het is fantastisch om te weten dat hij van me houdt. Op een bepaalde manier weet ik dat bij elke maaltijd hij bij me is.”

De gift van Yin wordt dus dubbel gewaardeerd!

En hoe dat er dan uitziet? Zie hier wat smakelijke foto’s van de overgetelijke lekkernijen:

PAY-Yin-Yunfengs-meals-for-his-wife PAY-Yin-Yunfengs-meals-for-his-wife.jpg2


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Hans_VS

    Zou het niet PC zijn om op te merken dat het stelletje op de foto niet echt op een Yin Yunfeng & Zhao Mai lijken?!…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.