Stoere jongensdroom 2.0: bekijk wat onze mannen bij de Korps Commandotroepen allemaal doen

Het lijkt soms net een videospelletje.

Ik mag eigenlijk niet zeggen dat de beelden in het filmpje hieronder lijken op dat van een videospelletje. Dat wél zeggen is niet goed, want op de momenten dat onze mannen van de Korps Commandotroepen (KCT) worden ingezet, draait het vaak om leven en dood. Dat is geen spelletje, en daar valt niet om te lachen. En doodgaan kun je maar één keer, niet talloze keren zoals in Call of Duty of een ander schietspelletje.

Hoe dan ook, in dit filmpje laat het ministerie van Defensie, dat echt al een tijdje bezig is met een charmeoffensief naar alle Nederlanders toe om ons ervan te overtuigen dat Defensie belangrijk is voor onze veiligheid en onze belangen in de wereld, zien wat de mannen van de KCT doen. En dat is zeker geen kattenpis. Alle jongetjes willen op een gegeven moment in hun leven graag brandweerman of politie-agent worden, maar deel uitmaken van de KCT is wel echt even een jongensdroom van een hele andere orde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Hans_VS

    Stoere jongens… Een stuk gereedschap dat men liever niet hoeft te gebruiken… Maar toch goed als je dit soort gereedxchap gereed hebt tot je dienst!…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.