Deze nieuwe Hollywood-film is verboden in Rusland, want de film is niet positief genoeg over de communistische Stalin

Geen categorieapr 16 2015, 12:05
Move over, Kim Jong-Un. Er is nog een wereldleider die een hekel heeft aan Amerikaanse films.
Herinner je je The Interview nog? De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un was bepaald niet blij met die film, om het zacht uit te drukken. Hij vond het verschrikkelijk hoe hij en zijn communistische land werden neergezet in de film. En nu hebben we een ander land dat niet blij is met een Hollywood-film omdat er niet positief genoeg wordt gedaan over... een andere communistische leider. Maar dan één van vroeger: Stalin.
Om welke film het gaat? Child 44. De film is een dag voor de release toch nog verboden door het Russische ministerie van Cultuur, want het zou "ongepast" zijn om weken voor de viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog zeventig jaar geleden zo'n negatieve film over Stalins Sovjet-Unie uit te brengen in de Russische bioscopen. Via de Washington Post:
The decision came a day after the Culture Ministry screened the movie, which was produced by Lionsgate. Journalists had come to the ministry with questions about "the distortion of historical facts and original interpretations of events before, during and after the Great Patriotic War," the ministry said in a statement, using the Russian term for World War II.
"It is important that we should finally put an end to the endless series of schizophrenic reflections of ourselves," Russian Culture Minister Vladimir Medinsky said in a statement posted by the state-owned RIA Novosti news agency.
The movie depicts "not a country, but a Mordor, with physically and mentally inferior subhumans," he said.
Russische bioscoopgangers zullen het dus moeten doen zonder Child 44. Het land wordt onder leiding van Vladimir Poetin met de dag minder vrij, helaas. Ik vraag me af of er ooit een moment komt dat landen als Noord-Korea en Rusland niet zo moeilijk doen over een handjevol bioscoopfilms, die in feite alleen maar populairder worden door ze weg te censureren. Bekijk hier de trailer van de film:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten