Dit jongetje schaamt zich voor zijn littekens, maar dankzij zijn vader en het internet leert hij dat dat nergens voor nodig is

Dit jongetje schaamt zich voor zijn littekens, maar dankzij zijn vader en het internet leert hij dat dat nergens voor nodig is

De kracht van het internet.

De 7-jarige Carter Gentle uit het Amerikaanse Maine is geboren met een hartaandoening en moest volgens zijn vader Mark eerder deze maand 45 minuten lang huilen toen hij de littekens zag die hij had opgelopen na een operatie (zijn twaalfde alweer) om zijn pacemaker te herstellen. Hij was erg verdrietig en zei dat hij bang was dat mensen hem lelijk zouden vinden vanwege die litttekens.

En toen gebeurde er iets heel moois. Ja, dit is nou de kracht van het internet: de vader zette onderstaande post op Facebook inclusief een foto van zijn zoontje met al zijn littekens. Hij vroeg het Facebook-publiek hoeveel likes hij kon krijgen voor zijn moedige zoontje op de foto. Nou, dat heeft hij geweten. De post heeft in een paar dagen meer dan 1,4 miljoen likes gekregen. Dat is echt heel veel. En dat is nog niet alles.

(Lees verder onder de foto)

markgentle

De vader heeft talloze hartverwarmende reacties mogen ontvangen van gezinnen die ook een kind in de familie hebben met dezelfde aandoening. En voor Carter is het heel goed geweest voor zijn zelfvertrouwen aldus zijn vader over wat er allemaal is gebeurd na het posten van de foto. "Ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren. Ik heb hem kunnen uitleggen dat er veel mensen zijn met littekens, en dat je trots moet zijn op die littekens." Overigens gaat het nu helemaal goed met Carter na de operatie. Wat een prachtig verhaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties