Terminaal zieke man slijt zijn laatste dagen in een taxi. Maar dan gebeurt er onverwachts iets prachtigs

Kenneth denkt bezig te zijn met zijn laatste ritjes als zich ineens een fantastische kans voordoet.

Op een dag krijgt de 69-jarige Kenneth te horen dat hij aan een terminale vorm van kanker lijdt, en nog maar een paar weken te leven heeft. Uiteraard is dat uitzicht meer dan tragisch, maar de onverschrokken man besluit dat hij geen toeschouwer zal zijn bij zijn eigen overlijden. Hij doet iets wat niet velen hem na zullen doen: hij begint met een nieuwe baan. Om nog een beetje geld te kunnen verdienen voor zijn familie, want Kenneth ziet de bui al hangen: als hij er niet meer is, zullen zij veel moeite hebben de hypotheek te betalen. Het is ook maar de vraag of zijn gezin in het huis kan blijven wonen.

Zo gezegd, zo gedaan: Kenneth wordt taxichauffeur voor Uber, waarbij hij nog wat geld kan verdienen alvorens hij de pijp aan Maarten geeft. Hij zegt niet bang te zijn voor de dood. Maar wel te vrezen voor het geluk van zijn dochter en kleinkinderen.

Om nog maar wat kleingeld voor zijn familie bij elkaar te sprokkelen, doet de man dienst als taxichauffeur. Maar dan neemt Kenneth de 22-jarige Roland Gainer in de taxi. De mannen raken aan de praat, en Kenneth vertelt wat zijn situatie is. Roland twijfelt geen ogenblik en besluit onmiddellijk te helpen. Hij maakt een video over Kenneth:

.

En daarnaast opent Roland een pagina op de fondsenwervingscampagnesite GoFundMe, waarbij hij uitlegt dat het enige wat Kenneth wil het onderhouden van zijn familie is.. ook als hij er straks niet meer is. De actie van Roland is een groot succes. In totaal had Kenneth nog $95.000 nodig om de hypotheek geheel af te betalen, maar inmiddels is er al $101.000 opgehaald. Méér dan genoeg om in het onderhoud van Kenneths familie te voorzien dus.

En misschien nog wel het mooiste van allemaal? Niet eens het geld, maar het gegeven dat Kenneth en Roland nu de best mogelijke vrienden zijn geworden. Roland:

“Ik bewonder Kenneth zoveel. Mijn hemel, zijn liefde voor zijn familie kent geen grenzen. De man vecht een doodstrijd uit met kanker, maar hij rijdt ook nog iedere dag met een Ubertaxi om zijn familie te onderhouden. Dat is onbeschrijfelijke liefde.”

Roland, vlak ook jezelf niet uit. Wat jij doet voor Kenneth betekent minstens zoveel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.