Uniek: deze moeder verrast haar 4-jaar oude dochtertje met een heleboel nieuwe zusjes

Dat zijn er veel!

Wauw, moet het 4-jarige dochtertje van Danielle Busby hebben gedacht toen ze te horen kreeg dat ze er niet één, niet twee, niet drie, niet vier, maar vijf zusjes bij zou krijgen in één keer. Danielle heeft vorige week de eerste vijfling met alleen maar meisjes ooit in de Verenigde Staten gekregen.

Uiteraard ging dat niet zonder slag of stoot. De meisjes werden geboren door een keizersnede en met de hulp van talloze medewerkers van het ziekenhuis om de geboorte goed te begeleiden en de meisjes op te vangen en te verzorgen. Via NBC News:

“The doctors, we owe a lot to them. We had the best team of doctors there. We had the A-team to assist with this birth,” Adam Busby said. “Now we have five baby girls back in the NICU that are thriving.”

The girls were born at 28 weeks and two days gestational age. It took just four minutes to deliver Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate and Riley Paige, the hospital said. Ava and Olivia are identical twins.

More than a dozen medical personnel assisted in the delivery – and five medical teams were assembled to provide care after the babies’ arrival.

De zwangerschap kostte vanzelfsprekend ook wat meer moeite dan gebruikelijk, met vijf van die baby’tjes die allemaal zitten te bewegen en te schoppen in de buik. De moeder moest meer eten dan normaal om alle baby’s genoeg te eten te kunnen geven. “Ik had een dieet van 4500 kilocalorieën per dag, wat absurd is. Ik heb mijn best gedaan.”

Gelukkig is alles goed gegaan met de geboorte. De meisjes maken het nu goed. Dit is hoe de vijfling eruit zag bij hun geboorte op 8 april:

vijfling


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.