Media verwachten val van kabinet door illegalenkwestie. Nederlandse Twitteraars reageren verdeeld

Media verwachten val van kabinet door illegalenkwestie. Nederlandse Twitteraars reageren verdeeld

Is de val van het kabinet positief of moeten ze gewoon de rit uitzitten?

Valt het kabinet dan ein-de-lijk? VVD en PvdA gaan vandaag weer een lange dag vergaderen over de kwestie van de illegale asielzoekers die het land moeten worden uitgezet. Volgens oud-journalist Wouke van Scherrenburg verwachten de meeste media wel dat het kabinet hierover kan struikelen, en zelf verwacht ze het eigenlijk ook wel:

Hetzelfde geldt voor Marcel ten Broeke, journalist van het Reformatorisch Dagblad:

Overigens is lang niet iedereen het daarmee eens. Bekijk de reacties maar op de tweet van Van Scherrenburg. En toch denk ik dat beide journalisten gelijk hebben dat het de val van het kabinet erg dichtbij is. De VVD is op zoek naar een geschikt moment om te breken met de PvdA. Eerlijk is eerlijk: dat is heel goed te begrijpen.

De PvdA is een minder interessante coalitiepartner nu de partij is gehalveerd in de Eerste Kamer. En de VVD doet het nog heel aardig in de peilingen. De vraag is dus niet of het kabinet valt, maar wanneer. En er is voorlopig geen beter onderwerp om op te breken voor de VVD dan een rechts onderwerp als het naar huis sturen van illegale asielzoekers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties