Vakkenvuller met lef vraagt om loonsverhoging bij zijn hoogste baas, die 1600 euro per uur verdient

ahvakkenvuller
Foto: Screenshot YouTube

Zelf verdient hij 5,96 euro per uur.

Ik weet het nog goed toen ik als vakkenvuller aan de slag ging bij Albert Heijn. Ik was 16 jaar en verdiende, als ik het me goed herinner, 3,50 euro per uur. Dat vond ik toen overigens helemaal niet weinig; ik was niet beter gewend, en ik wilde graag mijn eigen cd’s, spelletjes en kleding kunnen kopen. Dat kon toen prima met een paar avondjes per week vakkenvullen.

Hoewel ik geen klachten had destijds – ook niet over het lage salaris – zijn er blijkbaar mensen die er wel moeite mee hebben. De 19-jarige vakkenvuller Soufian vindt dat het nu wel lang genoeg geduurd met dat lage salaris. Hij heeft vandaag tijdens een aandeelhoudersvergadering van Ahold (het moederbedrijf van de Albert Heijn) spontaan aan zijn hoogste baas om een salarisverhoging gevraagd.

Hij wil niet alleen een salarisverhoging voor zichzelf – hij verdient 5,96 euro per uur – maar ook voor zijn jonge collega’s en iedere toekomstige werknemer van de supermarktketen. Zijn baas, Dick Boer, verdient omgerekend 1600 euro per uur, zo rekende Soufian hem voor. Citaat via De Telegraaf:

De vakkenvuller vertegenwoordigde 50.000 ondertekenaars van een petitie van Young & United. Vakbonden en socialistische jongerenorganisaties eisen dat personeel vanaf 18 jaar een gewoon loon moeten krijgen in plaats van het minimumjeugdloon.

“Ik werk bij Albert Heyn als vulploegmedewerker en heb een nulurencontract”, zo begon Soufian zijn toespraak. “Fijn om vandaag te horen dat u het werk van mij en mijn collega’s waardeert.”

Soufian zei tijdens de vergadering: “Meneer Boer, u verdiende in 2013 zo’n 3,7 miljoen euro. Dat is per uur zo’n 1600 euro. Ik verdien 5,96 euro per uur. Dat is 60% van het volwassenen minimumloon. Ter vergelijking, meneer Boer, om uw loon van één jaar te evenaren moet ik 299 jaar werken, fulltime. Ja, u hoort het goed, 299 jaar.”

Boer reageerde heel koeltjes: “Ik heb begrip voor elke medewerker die bij ons werkt. Uw vraag hoort zeker niet in de aandeelhoudersvergadering van vandaag thuis.” Natuurlijk heeft Boer gelijk. Maar het was wel een mooie stunt van durfal Soufian, hoewel ik wel vind dat hij moet beseffen dat hij eigenlijk al blij mag zijn dat hij werk heeft en dat de AH hem die kans geeft.

Niet iedereen krijgt meteen vanaf het eerste jaar dat hij werkt bakken met geld voor werk dat iedereen kan doen, al denkt één bedrijf in Amerika daar toevallig anders over. Bekijk de video van de roep om een hoger salaris voor vakkenvullers:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!