Viral video: Koerdische helden bevrijden Kherb Alashek

De opmars van de Koerden blijft doorzetten: ISIS wordt tot diep in Syrië en Irak teruggedrongen!

Voor afgelopen zomer had niemand nog ooit van ze gehoord: Peshmerga, YPG, YPJ en de andere Koerdische strijdkrachten die nu het ene na het andere stadje weten te bevrijden van het tyrannieke bewind van ISIS. Een kleine tijd geleden wisten ze te voorkomen dat het grensstadje Kobani veroverd werd door ISIS – de eerste grote nederlaag voor het koppensnellersgilde – en sindsdien wordt de omgeving van de stad langzaamaan bevrijd. En met succes, want eerder deze week konden ze opnieuw een succes melden: het stadje Kherb Alashek ten zuidoosten van Kobani kon zichzelf officieel ISIS-vrij noemen.

De naburige dorpjes en de plaatselijke cementfabriek waren daarmee ook weer in handen van hardwerkende Koerden, in plaats van ISIS.

Ja, dit is hoe helden in het Midden-Oosten er uitzien:

Prachtig om te zien hoe na maanden van terreur en onderdrukking het noorden van Syrië eindelijk weer wat ruimte krijgt om op adem te komen. Eindelijk weer wat vrijheid terugkrijgt. We zien hoe Koerdische soldaten huizen betreden en officieel weer bevrijd verklaren, begeleid door epische muziek. Aan het einde nog een strijdlustige commandant die aankondigt dat nu Kobani en Kherb Alashek bevrijd zijn, maar spoedig de hele regio.

Laten we het hopen. De terreur heeft er in ieder geval lang genoeg geduurd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.