VVD geeft toe aan PvdA: er komt toch een opvang voor illegale asielzoekers in vijf steden

Het kabinet is langs de afgrond gescheerd, maar ze kunnen door.

Ze zijn eruit. VVD en PvdA hebben gisteren toch nog een akkoord bereikt over de opvang van illegale uitgeprocedeerde asielzoekers van wie door een rechter is besloten dat ze moeten worden teruggestuurd naar het land waar ze vandaan komen. Het is een typisch poldercompromis waar beide partijen waarschijnlijk niet gelukkig van worden. Het opvallende aan het akkoord is vooral dat de VVD aan de PvdA heeft toegegeven op het punt van de opvang. Uit De Telegraaf van vanochtend:

De coalitie van VVD en PvdA heeft besloten dat in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Ter Apel ’enkele weken’ opvang wordt geboden aan illegalen. De eerste dagen wordt de vreemdeling ’ruimte geboden’ om ’vertrouwd te raken met de locatie’. Daarna wordt aan mensen gevraagd om alsnog mee te werken aan een terugkeer naar het land van herkomst.

Wie daarmee in de steden akkoord gaat zal naar Ter Apel worden gebracht om het vertrek voor te bereiden. Wie na enkele weken nog steeds weigert mee te werken, wordt op straat gezet. Voor deze mensen is er dan dus geen opvang meer mogelijk. Ze kunnen alleen nog sporadisch gebruik maken van daklozenopvang.

Er komt dus tóch een vorm van opvang voor deze groep asielzoekers in maar liefst vijf grote steden plus Ter Apel. Het is dan wel tijdelijk en bedoeld om naar uitzetting toe te werken, maar als deze asielzoekers daar niet aan meewerken, daartoe aangemoedigd door allerlei organisaties die willen dat ze in ons land blijven ook al zijn ze niet welkom, kunnen ze gewoon in ons land blijven rondzwerven. Dan is het gewoon wachten op een nieuw generaal pardon. Dit is het verhaal van de PvdA:

De PvdA wil dat mensen niet op straat zwerven en dat mensen die terug moeten naar hun land van herkomst daadwerkelijk terug gaan. Het nieuwe plan voor zes opvanglocaties is een belangrijke stap in de goede richting. Mensen kunnen daar een tijd lang zonder voorwaarden verblijven. Er wordt beter gewerkt aan terugkeer. Mensen die er buiten hun schuld niet in slagen terug te keren worden niet langer op straat gezet. Door dit plan gaan minder mensen door de stad zwerven en keren meer mensen terug naar het land van herkomst. Dat is een verbetering ten opzichte van de huidige situatie.

En dit is het verhaal van de VVD:

Er wordt aan beide kanten overduidelijk gespind dat ze de onderhandelingen hebben gewonnen, en omdat het zo’n typisch compromis is, kan dat ook. Blijkbaar wilden beide partijen in geen geval dat het kabinet zou vallen, dus hebben ze er alles aan gedaan om er samen uit te komen. En dat terwijl de VVD prima had kunnen breken om te laten zien dat ze nu eens niet toegeven aan de PvdA. Helaas.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Moose

  Stelletje idioten!

  1. Moose

   Als in flutakkoord..
   Hou je rug eens recht VVD!

 2. Simon Brouwenstein

  De VVD wenst geen kabinetscrisis en is bereid daarvoor ver te gaan.
  Dat is op zichzelf goed nieuws en betekent dat deze regering hoogstwaarschijnlijk de rit zal uitzitten.

  1. Moose

   En onnoemelijk schade zal aanrichten, mede gestuurd door links.

  2. carthago

   De dollemans rit.

 3. van Urk

  Met het laatste twee o.a. stoppen met gemeentelijke opvang en nadruk op vertrek daar gaat het juist weer bij mis! Ten eerste gaan ze niet vertrekken waardoor ze weer rondzwerven en er is al een gemeente, ik dacht van Arnhem(logisch met zo,n linkse gemeentebestuur), die daar al tegen in gaat!

 4. NvanderReuk

  Dit gaat de VVD dus veel zetels kosten en een morrende achterban. Mark my words, dit wordt teruggedraaid want dat gaan de VVD-leden echt niet pikken die houden teveel van hun eigen geld en bezittingen en willen niets delen met niemand ook de gewone Nederlandse burger niet. Ik heb nu al voorpret over wat er de VVD te wachten staat. En de PvdA….. hef jezelf toch lekker op stelletje randdebielen!

 5. Anna

  VVD (Rutte) en PvdA zijn twee handen op een buik. VVD doet niets aan massa-immigratie ( een asielzoeker 30.000 per jaar) en illegaal. De helft van de VVD is PvdA waaronder Mark Rutte.Alsof illegalen vrijwillig naar een van de 6 steden zullen gaan om te worden uitgezet. SP, CU en D66 hebben helemaal de werkelijkheid verloren. Voorstanders van illegalen en massa-immigratie vanuit niet westerse landen hebben geen enkel gevoel voor realiteit en toekomstvisie voor onze toekomstige jeugd. Europa gaat er aan met dank aan kortzichtige politici.

 6. Swieber

  Dit akkoord is natuurlijk als verwacht; de VVD heeft wederom toegegeven aan de PvdA.

  En het akkoord is een stimulans voor (potentiële) immigranten. Immers of je nu wel of geen status krijgt je word verzorgd en hoeft het land niet uit.

  En als er weer een generaal pardon komt mag je officieel blijven met alle voordelen van dien.

  Met andere woorden ; net als het asiel beleid van de EU is dit beleid van de Nederlandse regering geen ontmoediging maar een bemoediging voor de (potentiële) immigrant.

  De mensenhandelaren zijn maar wat blij met het beleid van de EU omdat het EU beleid hen help om immigranten naar Europa te vervoeren.

  Revelation from former British immigration official will raise fears that search and rescue services are ‘helping’ traffickers
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/11540547/Trafficking-gangs-tip-off-Italian-officials-so-that-rescue-services-can-pick-up-people-smuggling-boats.html

  Het enige wat de stroom immigranten ontmoedigt om de oversteek te maken is wat Geert Wilders heeft voorgesteld; de Australische methode.

  Dus consequent terug slepen van de boten en illegalen consequent uitzetten. Totdat de immigranten de boodschap hebben begrepen.

 7. carthago

  De uitgeprocedeerde pvda en Vvd hebben inmiddels zat lege clubhuizen dus ik zie weinig illegalen vertrekken in de toekomst.

 8. -Harry

  Wat een terreurbende moet die pvda wel niet zijn om als splinterpartij -althans volgens de peilingen- de VVD dusdanig te gijzelen dat die slappe darm van een Rutte toch weer z’n oren laat hangen naar die allochtonenclub .

  Ze hebben nog steeds die illusie dat ze een grote groep vertegenwoordigen bij de pvda !
  De Volkertjes van de Nederlandse politiek .

  1. Gielah

   Komt ook door de media.
   Je kunt radio 1 niet aanzetten of er zit daar wel weer een stel PvdA-figuren te bespreken hoe de wereld in elkaar zit… gezellig en knus bijgestaan door dan ineens héél warm klinkende radiopresentatoren.

   De PvdA wordt ons zo’n beetje gepresenteerd als de stáátspartij… en ik ben bang dat dit ook nog door zal blijven gaan als die partij nóg weer kleiner is geworden.

   Vergeet ook niet dat bijna alle ambtenaren …. de bekonkelaars achter de schermen… links zijn.

 9. zomaar

  het kan zo simpel zijn , de meeste vluchtelingen , (bijna alle zijn moslim, de anders gelovigen verzuipen zij zelf onderweg ), dus wie niet wil of terug kan .

  in Turkije over de grens zetten , of in Marokko , kijken deze islamitische landen , (bevolking) maar wat zij er mee aan moeten .

  deze landen krijgen meer dan genoeg euro’s, per jaar vanuit de EU .

  een win, win situatie , het gegeven geld kan mooi gebruikt worden voor opvang , of een doorreis binnen het Midden-Oosten , en Europa raakt eindelijk moslim vrij .

  1. van Urk

   Ach, Belgie wil twee keer zoveel vluchtelingen opvangen dus van mij mogen ze die van ons ook krijgen! Zal mij benieuwen hoe lang het duurt voordat de Belgische samenleving ontwricht gaat worden!

   1. zomaar

    de Europese samenleving zoals wij gekend hebben , is teloor gegaan .

    dankzij de IS (Internationale Socialisme ), sympathisanten , die teren (verdienen), aan deze mensen handel .

    onderwijl roepend en tierend , dat slavernij niet moet kunnen , en wij ons de ogen uit de kop moete schamen dat onze voorouders , (de blanken boze man),slaven hielden en vervoerden .

 10. van Urk

  Het is absurd dat er arrogante Burgemeesters zijn die boven de wet willen gaan staan om toch vluchtelingen te blijven willen gaan opvangen. Gelukkig heeft Amsterdam wijs genoeg al aangegeven tegen dit akkoord te zijn wat ook logisch is als je de meeste nationaliteiten van de wereld over je vloer hebt lopen die al voor overlast zorgen en die de autochtone Amsterdammer aan de kant gaan drukken

 11. AlexanderArts

  Jammer dat kiezers zo onnozel zijn en de volgende keren toch weer op de bekende kliek van partijen gaan stemmen.

  1. van Urk

   Inderdaad! Wie stemt er nou op partijen die kampioen zijn om over simpele dingen iets ingewikkelds te willen gaan maken! Geert Wilders is daar veel duidelijker in; uitgeprocedeerden meteen terug sturen of in ieder geval op de wijze van de Australische aanpak!

  2. keffelq

   En ik maar denken waarom er zoveel onnozele kiezers zijn die tegen hun eigen belang in, maar in de lijn van hun IQ op PVV en VVD stemmen.

 12. Gielah

  Ik vind trouwens koppen boven artikelen, die zoiets uitstralen als: ‘God zij dank heeft deze coalitie het nog weer nét gered…’ onbegrijpelijk… én vloekend met de objectiviteit, die de pers MOET uitstralen, wil zij nog enigermate betrouwbaar overkomen.

  Het doel van volksvertegenwoordigers mag NOOIT zijn: de eigen coalitie mag niet vallen!
  Die coalitie mag nooit meer dan een middel zijn om dit lánd te behoeden voor vallen!
  De coalitie is een middel daartoe… nóóit hoofddoel.
  De coalitie moet dienend zijn.

  Nu is dat allesbehalve het geval… net alsof de dienstbode de villa, waar zij schoon moet maken, heeft overgenomen….
  nauwelijks democratisch … nauwelijks in het belang van dit land en dit volk.
  Dat spul zit daar voor eigen macht en eigen belang.

 13. beppie

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23960295/___EU_stuurt_vluchtelingen_terug___.html Maar geen woord over hoe ze dat dan doen. Op de australische manier zoals Geert Wilders bepleitte maar hoon zijn deel was? Hoewel Rutte toch wel wat in zijn aanpak zag. Strategische zet kan VVD straks de credits opstrijken.

  Het BBB debacle is weer gered. Het deed me erg denken aan het dineetje voor de verkiezingen van Rutte en Samsom. Samen bekokstooft hoe ze elkaar zouden afmaken in de strijd en beide als winnaars uit de bus zouden komen. Deze keer ging Rutte op de koffie bij Samsom en daarna was het nog even uitwerken van de presentatie om beide als winnaar uit de bus te komen. Alleen de praktijk zal niets veranderen. Niet meewerken de straat op en het volgende tentenkamp is geboren.

 14. Bulgaresse

  Het feit dat er mensen zijn die het uitsturen van asielzoekers toejuichen is te schandalig voor woorden. Mensen doen alsof deze immigranten hierheen komen voor hun lol (en daarbij het leven van henzelf en die van hun kinderen op spel zetten door de Middenlandse zee over te steken in waardeloze boodjes, en dan willen deze overgewichte PVV tokkies die zichzelf volproppen met chips en drop, uitgestrekt op de bank zitten met een frikadel in hun mond, mensen die niet weten wat het is om te lijden, ze terugsturen…. Schande!!!

  Ah wel, een nieuw stokpaartje van rechts om mee te spelen

  1. nogmaals

   @bulgaresse

   Uit je tekst blijkt al wie je bent: Je begint met alle economische vluchtelingen “asielzoekers” te noemen. Je gaat ze onmiddellijk daarna immigranten noemen. De tussenstappen sla je maar over, en in jouw ogen kunnen hun verblijf nooit illegaal worden.
   Tja, dat is de wens van de meeste linksen. Vervolgens zsm NL-paspoort en stemrecht (misschien kan de pvda het dan nog een tijdje redden).
   Deze mensen komen inderdaad niet voor hun lol hiernaartoe,
   Ze hebben een flink bedrag betaald, en nemen behoorlijk wat risico, maar als het lukt, dan hebben ze ook iets bereikt: gratis geld, huis, straks gezinshereniging enz. enz. en ze gaan volledig meedraaien in de islamitische 5e colonnne, als het al geen geinstrueerde ISIS-terroristen zijn.

 15. Ada1

  In ieder geval geen toestemming om te stemmen dan word het helemaal een gekkenhuis.
  Dat is wat de PVDA wil berijken

 16. J.C.

  “Het illegalenvraagstuk”. Al weer zo’n opgeblazen en ondermaats theaterstuk van Rutte II: plas, glas en was.

  De Bilderberghervormingen (agenda D66) uitgevoerd door Rutte II, moeten hoe dan ook doorgang blijven vinden.

  En het kan maar door blijven gaan. Het Nederlandse volk als een stel makke schapen………………..

 17. jonathan

  Wat een vaag en vreselijk akkoord. VVD had voet bij stuk moeten houden. Wat is nu een paar weken tot “rust”?komen in de werkelijkheid? Vaag dus. Houdt weer in dat zij over straat gaan zwerven en niet weggaan. Gewoon direct met of zonder dwang uitzetten.Hadden ze eerder afgesproken. Maar links is manipulatief, onecht, vals en niet voor de gewone man. Ze zijn voor islamfascisten. Want dat zijn de meeste vluchtelingen. Ergens ver van oorlogsgeweld een stuk land in Afrika creëren en gaan opvangen en daar iets geld naar toesturen.Tevens wat Wilders voorstelt en Australië in eigen wateren uitvoert. Een cordon van schepen van de marine van diverse EU landen op de Middellandse zee waarbij zij bootjes tegenhouden en terug slepen naar Afrika. Actief mensenhandelaren opsporen en aanpakken. Met zware gevangenisstraffen. Want zij gaan over de rug van de naiëve vluchteling geld graaien/opeisen. Links zit daar blijkbaar niet mee. Typisch links. Maar ik zou zeggen aan alle VVD stemmers (en anderen die het er niet mee eens zijn) stap over naar de PVV.

 18. Nog1

  Dit was het zoveelste VVD-toneelstukje voor de bühne. Een weekje aandacht, een procentje in de peilingen erbij van misleide PVVstemmers.

  Eerst al die nonsens over de grenzen van de EU dicht (alsof Nederland dat bepaalt) en het steunen van dictators (alsof het Nederland en niet de VS is die dit bepaalt).

  De VVD gaat deze methode van profilering dnv toneel gewoon volhouden tot de verkiezingen, maar al te serieus moet je ze niet nemen.

 19. Beukman

  Een volslagen prutrapport, onuitvoerbaar en waarschijnlijk zelfs onwettelijk, maar opmerkelijk genoeg ook een fraai staaltje politieke acrobatiek, bedoeld om het kabinet overeind gehouden – over de hoofden van de mensen waar het om gaat. Dat is dus gelukt.
  Het doet me denken aan die bijna net zo bezopen politiemissie naar Afghanistan, een paar jaar terug.

  1. Simon Brouwenstein

   Eens, het is een compromis voor een onoplosbaar probleem, tenzij je van mening bent dat elke illegale vluchteling die niet weg wil mag blijven of met donder en geweld in de woestijn moet worden gedropt.
   We willen voor beide heldere wegen niet kiezen en gaan schipperen. Dat is geen materiële maar een politieke oplossing, het beste dat mogelijk is.
   Politiek knap en een goede uitkomst voor mensen die het prettig vinden dat dit land bestuurbaar blijft.

   Mensen die vurig verlangen naar de val van dit Kabinet terwijl, als ze even zouden nadenken, zouden kunnen weten dat die geen verandering van beleid oplevert, zijn pyromanen dan wel vandalisten die slechts houden van puinhoop.

   1. Gielah

    Inderdaad…er is niets tegen heldere wegen.
    Het zijn de kronkelwegen, de vage ‘oplossingen’ ,het verduisterende spreken, het verhullende taalgebruik, het enerzijds/anderzijds….desalniettemin… niettegenstaande dát… dat juist de pest is.

    Wie van de rechter blijven mag… die blijft.
    Wie van de rechter niet blijven mag… die gaat… mét drang of dwang van de overheid en dan zo snel mogelijk.

    Dit hangen en wurgen gedoe… ook nog eens in de wielen gereden door allerlei mensen, die meteen sentimentele klaagzangen aanheffen… en die letterlijk iederéén hier willen hebben en houden…( ‘Het zijn mensen’, hoorde ik zo’n muts op de radio snotteren…. en zij had kennelijk nog niet begrepen dat niet álle schepselen, die mensen zijn, in dit kleine landje kunnen worden opgevangen én onderhouden…) en de ellende is dat radio en tv juist dit soort zweefmolens altijd een microfoon en een camera bieden om de Gutmensch te gaan uithangen, tot meerdere glorie van zichzelf… en tot nádeel van dit land.

    1. keffelq

     U gaat steeds vreemder praten, die rechters zijn toch allemaal D66?

     1. Beukman

      @keffelq
      Ik ben het hier grotendeels met Gielah eens. De mensen zelf zijn ook absoluut niet gebaat bij onduidelijkheid. Gielah hekelt terecht de “kronkelwegen”, maar vertelt er niet bij hoe het dan wél moet. Begrijpelijk, want niemand die het weet. Behalve dan degenen die zonder met de ogen te knipperen aanbevelen om alle boten tot zinken te brengen. Maar ik reken Gielah niet onder hen.

  2. Maaike

   Waarom is het een prutrapport Beukman?

   1. Beukman

    @Maaike
    Omdat ermee wordt getornd aan mensenrechten. Omdat de grote steden opeens de opvang moeten regelen van mensen elders en ze na 6 weken weer op straat moeten gooien. Omdat diverse landen evengoed niet mee zullen werken aan een terugkeer.

    Ik voorspel dat de gemeenten zich niets van dit compromis zullen aantrekken, en ook na die 6 weken BBB blijven aanbieden. Gewoon, om ze van de straat te houden en omdat een directe terugkeer naar land herkomst nu eenmaal niet haalbaar is.

    Maar ik bewonder de jongleur Rutte.

    1. Maaike

     Er zit dus een termijn aangebonden. Goed,we gaan iedereen die is uitgeprocedeerd vermanen naar een van de grote steden te komen. Ik neem aan dat de steden daar voorbereidingstijd voor krijgen ( locaties, voedselbereiding, schoonmaak etc.). Dan zullen er inderdaad mensen zijn die wel kunnen,maar die niet willen, maar er zijn ook mensen die wel willen misschien,maar niet kunnen. Wat gaat Rutte 2 met die mensen doen? Na die zes weken toch op straat zetten? Toch toelaten? Onderhandelen met de desbetreffende landen?Echt heel moeilijk,ik weet het niet.

     1. Maaike

      Is er bijvoorbeeld al in kaart om hoeveel mensen het gaat,die niet terug kunnen?

 20. Maaike

  Hoe wil het kabinet het gaan doen voor die mensen die wel zijn uitgeprocedeerd, maar die niet terug kunnen omdat zij in hun land niet meer toegelaten worden?

 21. Maaike

  Stel nu dat de VVD/Halbe Zijlstra zijn poot had stijf gehouden en mensen die zijn uitgeprocedeerd geen recht zouden hebben op een slaapplaats, wat te eten en de mogelijkheid zich te wassen? Ten eerste veroorzaakt dat dan overlast, ten tweede zouden bijvoorbeeld kerken zich gaan ontfermen over deze mensen, zodat er dan geen zicht meer op is (zoals nu). Los daarvan, Nederland is een beschaafd land, mensen hoeven hier niet te creperen.

  1. van Urk

   Inderdaad Maaike, Socialisme is goed en de Kerk niet! Maar o wee als de socialisten met hun haren in het asielprobleem komen te zitten vanwege jarenlang voor sinterklaas te gaan spelen dan zijn de kerken toch wel weer ergens nog goed voor om die overlast daar naar toe te gaan schuiven!

  2. Simon Brouwenstein

   Volgens mij sla je de spijker op de kop, Maaike, het domweg de straat opjagen van uitgeprocedureerde vluchtelingen is zowel praktisch als humanitair geen oplossing en dat beseft de VVD ook wel. Om die reden gaven ze niet toe aan de PvdA maar aan de realiteit. Het enige dat ze konden winnen met deze crisis is optisch het beeld creëren dat ze heel stoer zijn jegens vluchtelingen en er geen reden is om die reden op de PVV te stemmen.

 22. Gielah

  Dat is niet het probleem van Nederland.
  Een land, waarin je na weggaan niet meer wordt toegelaten ( om wélke reden dan ook… er kan bijvoorbeeld best sprake zijn van criminaliteit of zelfs oorlogsmisdaden… vergeet dat niet )
  daar kún je niet vandaan vertrekken.

  Vele zogenaamde vluchtelingen donderen onderweg alreeds hun papieren weg… en hopen dan in het land, waarheen ze op weg gaan, een stel wereldvreemden gek genoeg te krijgen om hen dáár te laten blijven.

  Ik zou zeggen: houd nu eens op de wereld door een zielige bril te bekijken.
  Er zitten daar potjandorie pláátboeven tussen, die hier door kunnen gaan met hun rottigheden… en daar mogen wij dan nog voor betálen ook.

  1. Nog1

   Als ze hier zijn en op straat zwerven is het toch echt ons probleem.

   1. Gielah

    Uiteraard stuurt een land, dat enig respect verdient, de uitgeprocedeerden wég…. en gaat niet afwachten of die er wel of niet ZIN in hebben om te gaan!
    Waarom zou men anders nog aan dure en langdurige procedures BEGINNEN?
    Dat heeft dan toch ook geen zin?

    Open grenzen én alles laten blijven… dat heeft een enorme aanzuigende werking… dus geef je land dan maar óp… en dat op zeer korte termijn.
    Dat wordt onbeperkt graaien.. stelen… overvallen.. en erger… door allen die NIET mochten blijven maar die men desondanks niet wegstuurt.
    Links zal onmiddellijk gaan jammeren over het onmenselijke enz.,
    maar wie gebleken is NIET in aanmerking te komen voor een status… die zal weg móeten.

    Of is de rechter soms ook te allen tijd wreed en onmenselijk?
    Snapt die het allemaal niet?

    Zet dan maar een bord bij de overgangen naar België en Duitsland neer… én een op Schiphol: algehele uitverkoop…
    álles moet weg ( behalve de asiel opeisers).

    1. Simon Brouwenstein

     Uit deze reactie blijkt de onnozelheid van iemand die niets begrijpt van de praktische problemen bij het uitzetten van vreemdelingen. Wat had de godsvruchtige Gielah in gedachten: vluchtelingen met donder en geweld uit een vliegtuig gooien boven de Sahara?

     Domheid is erg, liefdeloosheid is nog erger.

     1. Primo

      Onnozel zijn zij die menen dat het binnen de grenzen houden van die sprinkhanenplaag onbelemmerd plaats kan vinden, eens keert de wal het schip.

     2. keffelq

      met jou ertussen huisnazi

 23. Wachteres

  “…en dat mensen die terug moeten naar hun land van herkomst daadwerkelijk terug gaan”.

  Laat me niet lachen, er duikt in de nabije toekomst altijd wel weer een PVDA minister op die een algemeen pardon afgeeft.

  En anders zorgt Pechdrol er wel voor dat Turkije a.s.a.p bij de EU komt.

  En dan zijn we allemaal broeders en zusters en hoeft toch niemand terug? Integendeel …

  Opvallend is het dat socialisten altijd zielige gevoelens hebben voor mensen die van buitenaf komen.

  Dat hun eigen volk onder dit beleid moet lijden, interesseert hen geen fuck. Een walgelijk voorbeeld hiervan is links in Zweden.

  Geen wonder, de meeste socialisten wonen tegenwoordig in de grachtengordelbuurt en hebben niet geleerd om verder te kijken dan hun neus lang is, of ze willen dat bewust niet.

  Zoals Martien Pennings het zo beeldend zegt:
  “Als ze het maar fijn in hun hoofd hebben”.

  1. keffelq

   En wie is Martien Pennings? die idioot die ruzie zit te maken met EJ Bron?

   ik weet het niet wat het is met die extreem rechtse mensen, maar stop er 2 in een kamer en het is ruzie.

   1. Simon Brouwenstein

    Martien Pennings dankt zijn roem aan zijn publieke doodsbedreigingen van politici van Groen Links. Die heldendaad maakte hem geliefd in PVV- kringen.

    1. Primo

     Groen Links politici dreigen niet, die voeren het gewoon uit, Volkert van der Graaf, zegt die naam je iets?

     1. Nog1

      Dat is geen GL politicus. Hij was/is niet eens lid.

     2. Bulgaresse

      Anders Breivik was een grote bewonderaar van de grote blonde leider hoor

    2. Wachteres

     ….Zeggen kwaadaardige, domme linkse figuren die niet kunnen lezen wat er staat ….

   2. etelka

    @keffelq
    Zolang het bij boosaardig gepruttel uwerzijds bleef, wel en goed, maar schelden: “huisnazi” is verachtelijk en betekent dat u geen valide argumenten heeft.

  2. Bulgaresse

   Opvallend is dat er mensen zijn die nog werkelijk menen het voor vrijheid van meningsuiting op te nemen, terwijl dit juist de genen zijn die het hardst roepen om anderen te blokken als ze het niet met hun eens zijn. Zodra men ook deze mensen ook maar een beetje kritisch durft te ondervragen gaan ze op jou schelden en ben jij gelijk een trol die hier niks te zoeken heeft terwijl dit een open forum hoort te zijn (niet uitsluitend voor rechts-denkers maar voor iedereen die een mening ergens over heeft.) Aangezien ik al een aantal keer geblokt werd (alleen maar voor het hebben van een mening die hier op DDS niet gewaardeerd wordt) zijn de beheerders hier niet/nauwelijks beter. Zoals je ziet kun je mensen het zwijgen uiteindelijk niet opleggen, hoe hard je het ook probeert.

   Kusjes, Svetlana

   1. Simon Brouwenstein

    Veel mensen hier menen hier inderdaad dat andersdenkenden per definitie trollen zijn. Die opvatting tref je met name aan bij forumleden die zich veelvuldig schuldig maken aan trolgedrag.

    1. Bulgaresse

     LOL Idd! En dan komen ze ook vaak nog met geniale complottheorien, dat wij in dienst zijn van de overheid en betaald krijgen. Onze godsdienst fanaat Gielah om met een voorbeeld te komen 🙂

     1. Simon Brouwenstein

      Gielah meent inderdaad dat overheid en media samenspannen om dappere. islamstrijders te onderdrukken. Tegen dit soort paranoia is geen kruid gewassen.

 24. Primo

  ” Moslim negers trekken christelijke Nederlanders van hun fiets ”

  http://fubar.mobi/2015/04/21/moslim-negers-trekken-christelijke-nederlanders-van-hun-fiets/

  Geweldig die “verrijking” van dat ongedierte in dit land, dank je wel PVDA en VVD.

  1. Simon Brouwenstein

   Als je even doorzoekt op deze bron blijkt dat het uit de duim is gezogen.

 25. Antivenin

  Zowel VVD als PvdA hebben er geen enkele moeite mee om de eigen bevolking te verraden om op het pluche te kunnen blijven zitten.

 26. thaithai

  Het is hier geen punt. Geen visum? Opgepakt, monkeyhouse en uitgezet. Punt.

 27. nogmaals

  Het gaat hoe dan ook weer veel belastinggeld kosten !
  Met dank aan de pvda, die met medewerking van vvd, weer eens sinterklaas gaat spelen van ons belastinggeld !
  De islam-invasie mag absoluut niets in de weg gelegd worden.
  Kennelijk moet(!) NL over een tijdje een armlastig en islamitisch land worden, nadat de elite op tijd is gevlucht naar een velige bestemming, met medeneming van alle rijkdom die ze van de burgers hebben gegraaid en geroofd.

  Onze problemen zouden heel snel over zijn, als de belastingaangifte verplicht zou worden aangevuld met een verklaring hoeveel geld je, bovenop je normale belastingbijdrage (die dan gelukkig wel aanzienlijk lager kan zijn dan tot nu toe !) persoonlijk wilt bijdragen aan alle kosten die ons land maakt tbv die islam-invasie, incl alle collaterale kosten. Al deze belasting-bijdragen worden gesommeerd, en het geld gaat in een aparte pot, en de regering mag daarna geen euro meer uitgeven dan dit bedrag. De rekenkamer houdt scherp toezicht, en er komt een wet dat wat meer wordt uitgegeven persoonlijk wordt verhaald op betrokken politici en ambtenaren.
  Ik ben ervan overtuigd dat dit vrijwillige bedrag een kleine fractie zal zijn van het verplichte bedrag dat onze linkse jongens en meisjes tot nu toe per jaar versinterklazen.

  1. Simon Brouwenstein

   Alleen al het woord islam-invasie maakt duidelijk dat we hier meer een tamelijk zwakzinnige bijdrage te maken hebben.

   1. Primo

    Nou ja, een invasie van islamitische bidsprinkhanen dan, beter zo Wim?

   2. etelka

    “Zwakzinnige bijdrage ” : bent u familie van @ keffelq ?

   3. nogmaals

    @simon
    Als jij moeite hebt met het woord “islaminvasie”, dan is het woord zwakzinnig wellicht beter van toepassing op de substantie in jouw schedel en op jouw daaruitvolgend gedrag hier.
    Of reageer je zo, omdat je er moeite mee hebt als de waarheid gezegd wordt over de door jou geadoreerde ideologie?

    Maar reageer eens iets inhoudelijker, en vertel eens hoeveel jij vrijwillig wilt bijdragen om de islaminvasie te faciliteren?

 28. moreno

  @Primo
  Als het aan mij ligt zou ik jouw en de andere pvv tokies het land uit trappen tbv de vluchtelingen.
  Je deugt niet zoals al die Wilders aanhangers

  1. Primo

   Ik zou zeggen begin er eens aan trol, laf vanachter je toetsenbordje allemaal stoere dingen uitroepen is zo gemakkelijk.

   Ik zou zeggen koop een zeepkist, zet hem neer op een willekeurige plek en begin er eens aan, wel schoon ondergoed meenemen hè schijtbak?

  2. Simon Brouwenstein

   Je lijkt met dit soort oproepen sprekend op Primo.

   1. Primo

    En jij op Wim Hutten, fotootje erbij?

    http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

    En nu niet zo lullig anticiperen hè Miep Kraak met Rob de Haan, komop een fotootje erbij is wel zo spannend.

    Schijtbak…..

    1. Miep Kraak

     Er bestaat geen dommer lul als Rob de Haan uit Rockanje.
     Hij leert niks en zeurd maar om een foto. deze is van toen je net uit de bak kwam.

     https://www.facebook.com/photo.php?fbid=331909440209105&set=pb.100001701553164.-2207520000.1429811357.&type=3&theater

     1. Primo

      Knappe gozer,daar zou ik geen bonje mee willen hebben Wim Hutten, woon je nog steeds in de Laan op Poot 284 te Den Haag?

      Schijtbak…

    2. Simon Brouwenstein

     Bij deze ranzige burenruzie wil ik niet betrokken worden.

     Ik wens iedereen het allerbeste.

  3. -Harry

   Zeg moreno ,

   heb je niet gelezen dat er een vulkaan uitgebarsten is in je land ?
   Zou je niet eens gaan helpen om dat gat te dichten in plaats van je van fouten vergeven vergif te spuien naar mensen DIE HIER WEL THUISHOREN ?

   Kennelijk heb je zo’n groot manco in je kokosnoot dat je niet kunt beseffen dat mensen die hier al vele tientallen generaties thuishoren de oudste rechten hebben .
   En dat die allerminst verplicht zijn om zich weg te laten treiteren door communistisch en islamitisch tuig .

   En al die gelukzoekers zoals jij zouden een beetje fatsoen moeten betrachten . Ja , in jouw geval zou “een beetje” al een hele verbetering zijn !
   Je bent net als A-J , heel hardleers met een veel te grote bek .

 29. moreno

  Er is 1 mening bij de pvv en dat is de mening van de Blonde Leider en zijn bloeddorstige aanhang oh die vind alles goed.

  1. cmsuijkerbuijk

   @moreno
   23 april 2015 at 19:05
   Er is op Cuba, Noord-Korea, China, Venezuela, en ál die andere communistische paradijzen, slechts één mening toegestaan en dat is de menig van de “geliefde leider”, die bovendien ook nog een moordenaar, verkrachter en beul van zijn eigen volk is!

 30. Marion

  OMG, wat een hopeloos gelul van die trollen als drakenstein, moreno keffer en andere opvolgers van jacobus en a.j.
  simon en moreno moeten altijd de blonde leider
  er bij halen.

  Over ranzig gesproken…

 31. nogmaals

  Voorzover het echte vluchtelingen betreft is de trek naar Europa een gevolg van veel (burger)oorlogen en andere gewelddadigheden in het Midden-Oosten en Afrika.
  Als je het vluchtelingen-probleem echt wilt oplossen, en het niet gebruikt om Gutmensch te kunnen spelen of er financieel beter van te worden vanwege je inkomsten uit de zieligheidsindustrie (met een gigantische omzet als je alles meetelt.) dan moet je de bovengenoemde oorzaak aanpakken.
  Maar dat willen de meeste Gutmenschen niet, want de oorzaak is de islam die zich op gewelddadige wijze uitbreidt in Afrika en Midden-Oosten (en straks ook in Europa), en daar waar de Islam heeft gewonnen , beginnen de onderlingen gevechten, die minstens net zo gruwelijk zijn!
  De wereld zou zoveel beter af zijn zonder islam.
  Zonder islam geen vluchtelingenprobleem.
  Onbegrijpelijk dat al die niet-islamieten dit niet (willen !) inzien. Domheid, naiviteit of kwaadaardigheid.?

 32. Gielah

  Kijk niet naar wat ze schrijven.
  Dat geloven ze namelijk zelf ook niet.
  Het gaat om hinderen en dwarsliggen en DDS zó onaantrekkelijk maken, dat de mensen het links laten liggen.

  Zie het als een baantje.
  Wie een reclameboodschap inspreekt, die gelooft ook niet dat het product in kwestie lekker of gezond is.
  Hij doet gewoon het werk, waar hij voor betaald is.

  Het is zelfs niet uitgesloten dat die trollen bést weten dat alleen de PVV gelijk heeft.
  Maar de baas wil nu eenmaal , dat ze over Blonde Leiders zeiken en ervoor pleiten dat heel Afrika plus het Midden-Oosten hier de hand op komen houden… dus zó schrijven ze!

  Wellicht weten ze de waarheid nog beter…. dan degenen die het met argumenten bestoken.

  Niets is bij een trol wat het lijkt.

 33. -Harry

  Op deze manier zie ik deze site snel opgeheven worden .
  Waarom men dat toelaat is een raadsel .

  We hebben er al meer zien verdwijnen dankzij iemand die zich vroeger Laarmans noemde ……………………

  De Volkert van de blogs .

  1. Beukman

   @Harry
   Jij bent zo’n beetje de misdienaar in Gielah’s liturgie. Als kind viel het me al op dat al die misdienaars, priesters en paters gewone schoenen aan hadden onder hun jurk, Harry. Hierdoor besefte ik dat het allemaal flauwekul was.
   Je mag je jurk gerust aanhouden, maar je schoenen verraden je. Gielah is de enige die er in tuint.

  2. Bulgaresse

   Natuurlijk Harry,

   We krijgen ook allemaalbetaald door de overheid om dezesite te trollen plus een riante uitkering die we al sws hadden. Je wilt niet weten hoeveel we verdienen per dag.

   Warme kusjes, Svetlana

   1. Beukman

    @Bulgaresse
    Je geeft hier te veel weg Svet. Als ze erachter komen door wie we worden betaald, kunnen we het wel schudden.

 34. nogmaals

  Typisch getrol van Beukman 23:33
  Volkomen, maar dan ook volkomen off topic,
  en weer eens heerlijk ad hominem bezig !

  1. Beukman

   @nogmaals
   Je was even vergeten te melden dat juist Harry volkomen offtopic bezig is. Ik vergeef het hem, want in wezen is het een goeie gozer.

 35. Nicky

  @Bulgaresse, wij krijgen steeds meer een hekel aan economische vluchtelingen voor 95% jonge sterke zwarte mensen met de verkeerde godsdienst ook nog.

  Zelfs economische vluchtelingen uit Bulgarije, Bulgaresse, hoeven voor ons niet meer.
  Zelfs al vereren ze die vreselijke allahsatan niet, ze brengen teveel kalasjnikovs mee als ze tussendoor ook nog de zeedijk bezoeken.

 36. Nicky

  mensen= mannen

 37. moreno

  Typische pvv adepten gedrag.
  Om de structuur van hun beweging te verhullen halen ze alles bij Noord Korea ,Cuba etc.
  Ja hun doent het ook hoor dan om op deze manier kritiek op hun slaafheid goed te praten.
  Tjonge jonge wat een stelletje kleuters volgend mij dragen ze poepluiers.
  Maar ik onderschat ze niet hoor het is een oorlogzuchtige beweging die graag opgehitst wordt.
  Voor dat je het weet wordt gemuilkorfd of nog erger door dit gevaarlijke sekte.
  Er moeten maatregelen genomem worden tegen de pvv vanwege staatsondermijne activiteiten zoals ophitsing ,dreigen met geweld ,aanbidden van een wannabee massa moordernaar.
  Ze streven naar een ultra rechtse dictatuur.
  Ik weet wel raad met dit extreem rechtse gevaar als ik het voor zegen had.
  Ik heb ze in het praktijk meegemaakt .

 38. van Urk

  Dus Moreno, U gaat dan waarschijnlijk als socialistische dictator dingen doen met PVV aanhangers zoals u dat ook ervaren had in Chili en daarom als reden was gevlucht!? Dan bent u geen steek beter dan uw voormalige leider uit Chili! of niet dan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.