VVD zet Jos van Rey ein-de-lijk uit de partij, maar niet omdat hij wordt vervolgd voor fraude

josvanrey
Foto: Screenshot YouTube / WNL

De liberalen vinden Van Rey alleen maar vervelend om één reden.

Verdacht worden van omkoping, verkiezingsfraude en witwassen: je zou denken dat het genoeg reden is om te worden geroyeerd bij een politieke partij. Niet bij de VVD. De partijtop vond het kennelijk wel oké dat de Limburgse politicus Jos van Rey lid bleef van de partij. Tot nu.

Wat er is veranderd waardoor de VVD nu eindelijk de juiste beslissing heeft genomen door hem uit de partij te zetten? Hij is nu Statenlid in Limburg namens een andere partij dan de VVD (Volkspartij Limburg). De Telegraaf schrijft:

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. “De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn”, luidt de korte verklaring.

Het is op zichzelf natuurlijk een prima reden om het VVD-lidmaatschap van Van Rey af te pakken, maar het had veel eerder moeten gebeuren. Van Rey heeft de afgelopen tijd de VVD veel schade berokkend door zijn gedrag en zijn halsstarrigheid.

Als de liberalen vinden dat VVD-politici integer moeten zijn, dan moeten ze veel vaker en veel eerder ingrijpen. Door gevallen als Van Rey, maar ook Mark Verheijen en anderen ontstaat het beeld dat de VVD integriteit niet serieus neemt. Een law & order-partij moet integriteit op 1, 2 en 3 hebben staan, net zoals de partijleider van een milieupartij niet hoort te roken (slecht voor het milieu) en in een oude Mercedes hoort rond te tuffen (slecht voor het milieu). Oh, wacht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!