VVD zet Jos van Rey ein-de-lijk uit de partij, maar niet omdat hij wordt vervolgd voor fraude

De liberalen vinden Van Rey alleen maar vervelend om één reden.

Verdacht worden van omkoping, verkiezingsfraude en witwassen: je zou denken dat het genoeg reden is om te worden geroyeerd bij een politieke partij. Niet bij de VVD. De partijtop vond het kennelijk wel oké dat de Limburgse politicus Jos van Rey lid bleef van de partij. Tot nu.

Wat er is veranderd waardoor de VVD nu eindelijk de juiste beslissing heeft genomen door hem uit de partij te zetten? Hij is nu Statenlid in Limburg namens een andere partij dan de VVD (Volkspartij Limburg). De Telegraaf schrijft:

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. “De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn”, luidt de korte verklaring.

Het is op zichzelf natuurlijk een prima reden om het VVD-lidmaatschap van Van Rey af te pakken, maar het had veel eerder moeten gebeuren. Van Rey heeft de afgelopen tijd de VVD veel schade berokkend door zijn gedrag en zijn halsstarrigheid.

Als de liberalen vinden dat VVD-politici integer moeten zijn, dan moeten ze veel vaker en veel eerder ingrijpen. Door gevallen als Van Rey, maar ook Mark Verheijen en anderen ontstaat het beeld dat de VVD integriteit niet serieus neemt. Een law & order-partij moet integriteit op 1, 2 en 3 hebben staan, net zoals de partijleider van een milieupartij niet hoort te roken (slecht voor het milieu) en in een oude Mercedes hoort rond te tuffen (slecht voor het milieu). Oh, wacht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. G-krul

  Frank, ik vind dat je een vertekend beeld geeft over Jos van Rey. Mijn mening wordt goed verwoord door oud advokaat Kasdorp, o.a.:

  https://akasdorp.wordpress.com/2014/10/25/van-rey-en-dohmen/

  https://akasdorp.wordpress.com/2015/03/12/de-kern-van-de-zaak-van-rey/

  Ik verwacht dat de VVD in Limburg juist nog meer stemmen zal verliezen door Jos eruit te gooien.

  1. Laetitia

   Ik had verwacht dat iedereen de advokatuur wel erns zou kennen. Mar niet dus!

 2. jansje2

  Natuurlijk zetten ze hem er niet uit vanwege fraude! Als ze die reden zouden hanteren, bleef er niet veel over van de partij omdat er dan veel moeten opstappen! Flauwe kul reden!

 3. HenryJoseph

  “…..maar het had veel eerder moeten gebeuren.”

  Hoezo? Is Van Rey veroordeeld dan?

  1. aquarius

   vlgs mij is tot nu toe van Rey de enige VVD-er die nog niet is veroordeeld 🙂

 4. Jasterke

  nou ja….’n vlekkie !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.