'Obama's deal met Iran betekent einde van Israël'

'Obama's deal met Iran betekent einde van Israël'

Ach, wat kan het Obama ook schelen?

De nucleaire deal met schurkenstaat Iran is er bijna. Er is nu een 'raamwerk', zodat er tot eind juni kan gewerkt aan een definitief akkoord waar vooral Iran blij mee zal zijn. En president Barack Obama natuurlijk. Hij denkt dat hij met deze daad een erfenis achterlaat die goed is voor de wereld. Dat is niet zo, want Iran staat te popelen om Israël te vernietigen en Obama plus de rest van de wereld maakt nu de weg vrij voor het land om een nucleaire bom te bouwen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is een van de felste tegenstanders van de deal met Iran. Dat is logisch, want zijn land wordt op alle fronten door Iran bedreigd: door het land zelf, door Hezbollah in Libanon en Hamas in Gaza. En dan breidt Iran ook nog eens z'n macht uit in Jemen en Irak. Volgens Netanyahu is het simpel: hij zei in een telefoongesprek met Obama dat een deal op basis van het nu bestaande raamwerk "het voortbestaan bedreigt van Israël".

Hij zei ook dat de wereld de druk moet opvoeren op Iran om een betere deal te krijgen, waarbij het land géén nucleaire bom kan bouwen. Met deze deal worden "agressie en terreur" gelegitimiseerd, aldus Netanyahu. Eerder zei de Israëlische minister Yuval Steinitz al: "De glimlach in Lausanne staat los van de ellendige realiteit waarin Iran weigert enige concessies te doen over zijn kernprogramma en Israël en alle andere landen in het Midden-Oosten blijft bedreigen."

Deze Iran-deal zal de geschiedenis ingaan als een variant op de deal die Neville Chamberlain dacht te hebben gemaakt met Adolf Hitler. Peace for our time...

Lees meer over:
Israël Iran kernwapens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties