Obama bereikt deal met de ayatollahs: Iran mag doorgaan met ontwikkelen kernwapen

Obama bereikt deal met de ayatollahs: Iran mag doorgaan met ontwikkelen kernwapen

PVV pers / YouTube

Obama probeert het te verkopen als een overwinning, maar het is een nederlaag van jewelste: Amerika gaat toestaan dat Iran aan de gang blijft met radio-actieve stoffen.

Op DDS houden we al een tijdje de vinger aan de pols, want evenals premier Netanyahu vertrouwden we dat Iran-overleg over kernenergie voor geen ene meter. Obama geeft veel te gemakkelijk garanties af, en is geen felle onderhandelaar die het maximale uit een deal probeert te halen. Hij vindt het eigenlijk wel best zo, en probeert koste wat het kost een deal te hebben - welke deal dan ook - waarmee hij de geschiedenis in kan als de president die de relaties met Iran herstelde. Obama, de love and peace-president!

Dan de deal zelf. Allereerst klinkt het in de getallen vrij hoopvol: van de 19.000 kernreactoren gaat Iran er 13.000 sluiten. Slechts 6.000 blijven open. Maar de meeste van die kernreactoren: waarschijnlijk zijn ze in Teheran ook opgelucht dat ze die nu kunnen sluiten. Het project kost bakken met geld, en deze onderhandelingen kunnen nu worden gebruikt als excuus om alle reactoren te sluiten die niks wezenlijks toevoegen aan het uiteindelijke ontwikkelen van een kernwapen. Veelzeggend is dan ook dat de beruchte kerninstallatie "Fordow", die de Iraniërs bombardementsproof hebben gemaakt door deze in een berg te bouwen. Het commentaar van Obama hierover is werkelijk waar te gek voor woorden:

In Fordow gaat het, kortom, dus gebeuren. Daar zal Iran hoogstwaarschijnlijk de eerste atoomraket van de lopende band laten rollen.

Al met al houdt Obama de wereld voor dat Iran slechts een jaar te gaan heeft voordat ze een kernwapen in handen kunnen hebben. Maar het gaat niet gebeuren hoor! Want Obama gaat alles heel streng controleren! Het verleden wijst echter iets anders uit...

De wereld in het algemeen, en het Midden-Oosten in het bijzonder gaan dus een lastige tijd tegemoet. Een nucleair Iran is niet ver weg, en de zogenaamde hoeder van onze vrijheid - Amerika - is te laf om in te grijpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties