Wow! Autistisch jongetje van 11 tekent wereldkaart zo uit zijn hoofd

Dit doet niemand hem na.

Wie herinnert zich de excentrieke Nederlandse autist én tekenaar Kees Momma nog? Hij heeft er een concurrent bij, in de vorm van een 11-jarig autistisch jongetje uit New York, de zoon van een professor. Het jongetje kan uit zijn hoofd de wereldkaart tekenen, en hoe. Via Metro:

Het knaapje ging voor de klas op een stoel staan en tekende vervolgens uit zijn hoofd en op zeer gedetailleerde wijze de wereldkaart.

Een foto van zijn intensieve en prachtige werk is op Reddit gezet, en sindsdien gaat zijn werk viral over de hele wereld. Zie hieronder nog een paar foto’s waarbij het opvalt dat de tekenaar vooral veel oog heeft voor de allerkleinste details.

Vooruit, Nederland ziet er niet 100 procent perfect uit (waar zijn de kleine eilandjes?), maar hey, dit is het werk van iemand van 11, hè? Het blijft onvoorstelbaar knap.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. van Urk

  Op de details kloppend een ongekende prestatie! Zou een mooi project zijn voor wereldleiders die waarschijnlijk niet eens weten hoe de wereldkaart eruit ziet maar wel hun eigen beurs!

 2. JanvanEechoud

  Er zijn tientallen voorbeelden van autisten die soms erg goed in iets kunnen zijn.
  Zo zijn de autistische partijen zoals VVD en PvdA zeer goed in staat in ons op grote schaal te bedriegen over de EU, milieu en immigratie!

 3. Antidotum

  Fotografisch geheugen. Cool! 🙂

 4. Two Ravens Black Kettle

  Ongetwijfeld allemaal verklaarbaar maar voor mij blijft het een mysterie. En dat maakt de wereld soms -heel soms- zo leuk.

 5. Nicky

  Geweldig talentvol!
  Beetje jammer is dat ze hem de Mercator projectie hebben voorgehouden, zoals dat gewoon is overal.
  W-Europa kan bijna een maal in Afrika zo.

  Terwijl in werkelijkheid Afrika veel groter is. De Peters projectie (Unesco heeft deze ook wel gebruikt) laat Afrika wel zes keer zo groot als Europa zien! De waarheid zal mss in het midden liggen? Een projectie van bol naar plat zal nooit kloppen.

 6. Nicky

  Heb nog eens gekeken, maar hij heeft naar mij geluisterd haha!
  Beter dan de Mercator projectie; bijv. de grootte van Afrika heeft hij aardig geerbiedigd! Hij bezit meer talent als vermoed!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.