Aantal asielzoekers vorig jaar verdubbeld

Bijna 22.000 mensen hebben vorig jaar asiel aangevraagd in Nederland.

Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2013, aldus De Telegraaf:

Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten.

Het is met name de burgeroorlog in Syrië die voor de toename zorgt in Nederland en de rest van de EU. Nederland nam in 2014 zo’n 8700 Syriërs op. Ook uit Eritrea, Afghanistan en Kosovo kwamen veel asielzoekers.

Vergeleken met de rest van Europa vangt Nederland relatief vrij veel asielzoekers op: 13 asielzoekers per 10.000 inwoners. Dat ligt iets boven het gemiddelde in Europa.

Aan de andere kant kun je de cijfers ook vergelijken met Zweden. Dan ontstaat er opeens een heel ander beeld: de Zweden laten namelijk maar liefst 78 mensen tot op 10.000 inwoners. Daarmee is Zweden relatief gezien koploper in Europa.

Als we naar absolute cijfers kijken vangt Duitsland de meeste asielzoekers op. Niet zo gek, aangezien een derde van alle asielzoekers in Europa asiel aanvroegen in ons buurland. In totaal gaat het daar om 173.000 mensen.

CBS
CBS

In één jaar tijd. Duitsland wordt op afstand gevolgd door Zweden met 75.000 asielzoekers en Italië met 64.000. Het laatste land is ongetwijfeld populair omdat veel asielzoekers via Italië naar Europa komen. Het is dan wel zo gemakkelijk om te blijven waar je bent.

Qua asielzoekers per 10.000 inwoners ziet de ranglijst er als volgt uit:

CBS
CBS

Deze grafiek laat er geen twijfel over bestaan wie er verantwoordelijk zijn voor de toename:

CBS
CBS

Meer in het rapport van het CBS.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Geah

  Wordt nu toch tijd dat de Italiaanse kustwacht de andere kant opkijkt en gewoon de natuur zijn werk laat doen…..Ter bescherming van de volgende bootvluchtelingen…..Ik wil niet graag dat zij kapseizen…

 2. Geah

  En als zij kapseizen dan vinden zij het vast niet erg (Allah)….want als dat wel het geval was dan gooiden zij geen Christenen overboord….

 3. van Urk

  Gewoon laten omkeren en met dezelfde hoop dat het bootje net zo recht houdt als toen ze vanuit Libie aan boord stapten richting Europa. Tenminste zo denkt de Australische marine wel zo over en desnoods worden ze afgezet ergens bij Palau waar ze verscheept worden naar hun nieuwe bestemming het arme Cambodja i.p.v. het rijke Australie waar ze in eerste instantie op gerekend hadden !

  1. Geah

   Daar willen zij niet heen…..Australië heeft allang gezien met nog meer islam in hun land…nog meer terrorisme…..En ook zij weten dat hun kleine kinderen opgeleid worden voor probleemzoekers…

 4. BigLJohn

  Officieel zouden er vorig jaat 22000 asielzoekers naar Nederland gekomen zijn. Duidelijk is dat vadertje staat en zijn compagnon, de MSM media, ons een rad voor de ogen draaien. Het is allang duidelijk dat dat zeker minstens een vijfvoud van die 22000 moet zijn. Buiten de PVV, staat de rest van de politiek voor meer E.U. en meer immigratie. Dit was te merken toen Geert Wilders met zijn minder minder minder op de proppen kwam. De waarheid mocht niet gezegd worden, ergo, justitie gaat hem voor het gerecht brengen. Kwamen die Moslim demonstranten die dood aan de Joden riepen en met hakenkruizen rondliepen ook voor het gerecht ? Nee, en de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, en politiek Nederland tolereerde het ! Velen ondertekenden voorgedrukte aangifte formulieren om Wilders voor het gerecht te slepen ! Ooit de politie (pro Islam, en die moet bezuinigen) zo actief gezien ? Willem Drees stapte op een gegeven moment uit de PvdA, omdat hij zich ergerde aan de nieuwe koers waarmee de PvdA voortaan verder ging. Nederland gaat door dit alles geheid naar de verdommenis toe !

 5. Bromsnor

  De stroom immigranten (uit vooral moslim landen) zal niet stoppen maar eerder groter worden omdat het EU beleid uitnodigend werkt.

  De immigranten en mensenhandelaren weten dat de immigranten door marineschepen en andere schepen uit hun gammele bootjes worden gehaald en naar Europa worden gebracht.

  Eenmaal in Europa zullen ze niet meer uit Europa vertrekken want zelfs illegalen worden op kosten van de belastingbetaler verzorgd en zelden uitgezet.

  Veel immigranten worden er op uit gestuurd om asiel te “regelen” in Europa. Als er asiel word verleend mag de familie overkomen.

  Ieder jaar komt er een kleine stad bij van voornamelijk moslim immigranten.

  Over een aantal jaren is er een soort “leger van kansloze moslims) ontstaat dat ongetwijfeld eisen zal gaan stellen en zal gaan rellen.

  Ook zal door de massa instroom van moslim immigranten Europa veranderen in een (semi) islamitisch gebied.

  Schokkend hoeveel westerse moslims fundamentalisme steunen
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/3/Schokkend-hoeveel-westerse-moslims-het-fundamentalisme-steunen-1716213W/?masterpageid=158493

 6. JanKorneeldeWit

  Elke moslim en/of afrikaan erbij is er gewoon 1 teveel. Ophouden met de zieligheidsindustrie te subsidieren. Per direct kei en keihard actie voeren tegen de landen waaruit deze kakkerlakkenstroom afkomstig is. Steun aan het regiem in Syrie en waar mogelijk omkeer van die vermalijde arabieren-lentes…..Zoals P.F. al heel wijs zei, vol is vol en te druk is echt veel te druk…..Terug naar onze souvereine staat , uit de EU, kost een par centen maar dan heb je ook wat……

  1. yoko oen

   Gelukkig we hebben weer gaskamers, men beweert voor de overlast van ganzen, lees tussen de regels door, zijn bestemd voor de autochtone
   bewoners, die ouwehoeren het meest tegen de
   allochtone regering(= EU geadopteerd)NL. Wordt niks over gezegd door de MSM, ssssssjjjtt je maakt gekke Henkie nog wakkerder.
   Ik snap het niet, ben Hagenees, maar het Malieveld, Binnenhof blijven nog schoon voor die moslim immigranten. Nou ja Hotel Scheveningen is nog welwillend 220.000 asiel
   suckers op te nemen.
   Ajb voor de zéér nabije toekomst: Laat de laatste autochtone figuur hier niet vergeten de deur dicht tedoen en het lichtknopje uitdoen..!!

 7. JanKorneeldeWit

  Kijk mamma we zijn bijna in het dorp…..ik zie de top van de moskee al in het verre………

  1. van Urk

   Tja, voorheen zag ik de toppen van onze kerktorens nu zie ik de toppen van torenhoge windmolens van de groenlinkse maffia als observatiepunt!

   1. JanKorneeldeWit

    Ja dat is ook nog een probleem waar we niet voor zessen mee klaar zullen zijn…..energiemaffia daar snapt de gemiddelde nederlander ook geen snars van en doet gewoon braaf wat een megalomane idioot in brussel opdraagt. Verf het een groen kleurtje, duw het in een groen doosje ….

 8. H.Vaes

  Wij worden belogen en bedrogen door pers en overheid. Wij krijgen alleen maar te horen en te zien wat in hun straatje past.
  We worden misleid al vele jaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.