Arabist Hans Jansen (1942-2015) wist altijd precies waar hij over sprak

Geen categoriemei 06 2015, 15:00
Rust in vrede.
De meest bekende arabist van Nederland is gisteren op 72-jarige leeftijd overleden na een herseninfarct die hij zondag opliep. Hans Jansen was ook Europarlementariër namens de PVV sinds vorig jaar.
Ik heb veel van zijn boeken gelezen, en het moet gezegd worden: Jansen wist als geen ander wat in de koran stond en andere boeken met leefregels en verplichtingen uit de islamitische wereld (de hadith). Dit zegt zijn uitgever over hem:
"Zijn scope was breed: als wetenschapper publiceerde hij een standaardwerk over de ideologie van de moordenaars van de Egyptische president Sadat", aldus zijn vriend en uitgever Van Praag. "Hij schreef prachtige boeken over de islam en andere godsdiensten. Dat hij nooit te beroerd was om bij te leren, blijkt wel uit het feit dat hij vorig jaar op 71-jarige leeftijd als lid van de PVV-fractie toetrad tot het Europees Parlement. Een nieuw leven waar hij met veel toewijding en plezier aan was begonnen."
Je hoeft het niet met Jansen eens te zijn - velen zijn dat niet, onder andere omdat hij actief werd voor de PVV - om op z'n minst te erkennen dat hij wist waar hij over praatte. Ik kan iedereen aanraden een paar van zijn boeken te lezen om een beter beeld te krijgen van wat er allemaal valt te lezen in de islamitische teksten die worden onderwezen in de moskeeën.
https://twitter.com/fverhoef/status/595637900815036418
PVV-leider Geert Wilders zei gisteren in reactie op het overlijden van Jansen dat hij "een bijzonder mens" was. "Hij inspireerde ons met zijn eruditie, zijn humor en zijn beminnelijkheid. Hij was een autoriteit op het gebied van islam, had een snelle geest en een scherpe pen. Met hem is een belangrijke steunpilaar van onze fracties heengegaan."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/595639064847613954
PVV-Kamerlid Martin Bosma slingerde deze tweet de wereld in, met de tekst 'strijd den goede strijd' die Jansen altijd plaatste onder zijn e-mails:
https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/595638311538008064
Arabist Jansen is niet meer, maar zijn invloed zal niet zomaar verdwijnen. Daarvoor heeft hij te veel goede boeken geschreven over de islam. Rust zacht, Hans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten