Bill en Hillary Clinton verdienen 25 miljoen dollar in een jaar tijd aan het geven van speeches

Hillary vraagt zelf zo’n $250.000 voor een speech.

De Telegraaf bericht dat het de Clintons, Bill en Hillary, financieel bijzonder voor de wind gaat. Uit de financiële gegevens van het stel blijkt dat ze samen maar liefst $25 miljoen hebben verdiend aan speeches. Let wel, dat is sinds 2014.

Zoals de krant voor wakker Nederland zegt kon dat Hillary weleens problemen opleveren:

Al jaren is het aanpakken van economische ongelijkheid een stokpaardje van de Democratische Partij. Daarnaast had de kandidate vorige maand commentaar op de hoge salarissen van topbestuurders, terwijl nu blijkt dat ze zelf tot 250.000 dollar per optreden vraagt.

Daar komt bij dat Hillary enige tijd geleden nog zei dat zij en haar man “dead broke” waren toen ze het Witte Huis verlieten. Uit eerder onderzoek bleek al dat dit niet klopte; Bill begon meteen goed te verdienen en Hillary zelf ging vrij kort nadat ze het Witte Huis verliet de Senaat in, waar ze bijna $200.000 per jaar verdiende. Daar komt bij dat de Amerikaanse overheid voor de rest van zijn leven voor Bill zou zorgen.

Former President Bill Clinton has received nearly $16 million in taxpayer funds since leaving the White House, covering everything from his pension to personnel to benefits — and renewing questions over how much taxpayers really should spend on ex-presidents who make millions after leaving office.

Hillary is dan ook flink bekritiseerd voor die uitspraak. De komende dagen, weken en maanden komt daar ongetwijfeld nog veel meer kritiek bij, wat het opeens mogelijk maakt dat ze alsnog geconfronteerd wordt met een Democratische uitdager (die minder welvarend is en dus wel het één en ander kan zeggen over het toenemende verschil tussen rijk en arm).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Bromsnor

  Hillary is momenteel betrokken bij verschillende schandalen (waarover in de Nederlandse media weinig word gepubliceerd) en er loopt ook nog een onderzoek naar haar over Benghazi,

  Ze heeft 30.000 e-mails vernietigd nadat die waren opgevraagd wegens een onderzoek dat naar haar loopt.

  Om nog maar te zwijgen over het geld dat naar haar fonds is gegaan toen zij onder Obama werkte. Dus belangenverstrengeling.

  http://www.breitbart.com/big-journalism/2015/04/26/media-issue-devastating-reactions-to-hillarys-clinton-cash-revelations/

  Als reactie op deze schandalen ontloop Hillary al 30 dagen de media omdat ze geen vragen wil beantwoorden over deze schandalen.

 2. halo1

  Je moet oppassen om niet heel links-radicaal te worden door deze tante…wat een perversiteit.. wat een decadentie..Amerika is enerzijds leuk maar toch ook een k..-land!

  1. Bromsnor

   Waarom zou je links-radicaal worden?

   Hillary werpt zich juist op als links en word gesteund door links Amerika; inclusief grote delen van de media die haar steunen.

   En om Warren wind uit de zeilen te nemen neemt Hillary op sommige punten extreem linkse standpunten in.

   1. halo1

    Dat zeg ik toch” “pervers en decadent”..maar ik kan me voorstellen dat je zoiets krijgt van “”oprotten met die hele kolere zooi!”””..wat moeten die mensen toch met zulke bedragen..je raakt totaal van de realiteit vervreemd…250K voor een portie gelul!

 3. Bromsnor

  In het video fragment zie je ABC journalist George Stephanopoulos.

  Deze man heeft voor de Clintons gewerkt en is nu ook betrokken bij een schandaal.

  Deze “journalist” heeft ook geld gestort in het Clinton fonds maar heeft dat geheim gehouden tegen alle voorschriften in.

  Het is toch uitgekomen dat hij geld heeft gestort en nu word ook begrijpelijk waarom deze “journalist” zich meer als een verdediger van de Clintons gedraagt tijdens interviews met mensen die kritiek leveren op Hillary dan als een min of meer objectieve journalist.

  En het schijnt dat zijn betrokkenheid bij de Clintons verder gaat dan alleen het storten van geld in het Clinton fonds.

  George Stephanopoulos a Member of Clinton Global Initiative in 2010, 2011
  http://www.breitbart.com/big-journalism/2015/05/15/george-stephanopoulos-a-member-of-clinton-global-initiative-in-2010-2011/

 4. Terzo

  Tja, de democraten hebben de mond vol over anderen maar het blijkt maar weer dat zij zelf niet schromen de eigen zakken te vullen.

  1. Bromsnor

   Inderdaad. En de Democraten komen er vaak mee weg omdat de media in de VS over het algemeen links is en daarover weinig bericht. Vaak worden Republieken aangevallen door de media maar niet Democraten.

   Hollywood is zeer links en daar wonen de meeste miljonairs.

   7 van de 10 rijkste leden van het Congres zijn Democraten terwijl de algemene beeldvorming is dat de Republieken de partij van de rijken is.

   More Democrats than Republicans Sit on 10 Richest Members of Congress List
   http://freebeacon.com/politics/more-democrats-than-republicans-sit-on-10-richest-members-of-congress-list/

 5. Simon Brouwenstein

  Dit lijkt me een typisch geval van Clintonbashing. Bij gebrek aan goede tegenkandidaten zal dat de komende tijd de belangrijkste verkiezingsactiviteit van de Republikeinen zijn.

  1. -Harry

   Het zal toch ook verdomme niet waar zijn dat Jacobus Laarmans die verdomde socialisten in bescherming neemt .

   Allemaal voor “de goede zaak” zeker , Simon ?

   Krabbel je nou nooit eens achter die ongewassen flaporen , waarom het nou normaal gevonden wordt dat socialisten schandalig veel mogen verdienen en dat dat aan anderen , die waarschijnlijk véél harder moeten werken en veel meer risico’s nemen , wordt misgund ?
   En liefst onmiddellijk weer afgeroomd .

   1. Simon Brouwenstein

    Zie Harry de Democraten als socialisten?

    Je blijft je verbazen hier.

    1. Bromsnor

     Hillary weigert nog steeds media vragen te beantwoorden over de schandalen en ontloopt de media.

     Nu zijn er weer nieuwe vragen over het geld van het Clinton fonds heeft geïncasseerd.

     VOX (een linkse website) beschuldigd Hillary van geld aannemen van bedrijven in ruil voor invloed.

     Dit is in lijn met het boek “Clinton Cash” die in essentie hetzelfde zegt en daarbij veel voorbeelden (van belangenverstellingen) in het boek beschrijft.

     VOX Accuses Hillary Clinton of Taking Money from Companies Trying to Influence Her
     http://www.breitbart.com/big-government/2015/05/16/vox-accuses-hillary-clinton-of-taking-money-from-companies-trying-to-influence-her/

    2. Bromsnor

     Bepaalde fracties van de Democratische partij kun je zeker “socialistisch” noemen ; al word dat woord niet gebruikt.

     Het is niet zozeer “socialistisch”in dogmatische zin maar meer in praktische zin. (meer overheid; meer regulering,etc)

     Wat vroeger de “linkse” fractie was van de Democratische partij is nu mainstream geworden.

     Obama hoort bij de linkse vleugel van de Democratisch partij en zijn mentor was Davis een communist. Ook voelde Obama zich thuis onder marxisten die zich in de partij bevinden zoals hij in zijn boek beschrijft.

     http://www.breitbart.com/big-government/2012/07/24/kengor-q-a/

   2. Beukman

    @Harry
    Nou Harry Reissmans, zelfs jij zou inmiddels moeten weten dat ook een Democraat die het tot president wil schoppen, over een goed gevulde portemonnee te beschikken. Anders gaat het dus niet lukken! Het is dus weer een beetje gezeur in de Bühne, het bekende bashingspelletje dat men bij Bill destijds ook deed, toen plots de hele natie zich ermee ging bemoeien door wie hij wél mocht worden gepijpt, en door wie niet.

    Hillary haalt een kwart miljoen op voor het geven van een speech, Harry. Wat is *jouw* tarief?

  2. Niek Verheyen

   Clintonbashing, Brouwenstein? Clinton-schoonwassing bedoel je zeker. Als alle schandalen (met name Benghazi), onregelmatigheden en leugens die deze doortrapte dame op haar conto heeft staan een fatsoenlijke pers zouden krijgen dan zou zij uberhaupt niet eens aan de race naar het presidentschap hebben meegedaan. Het is een ‘fucking crying shame’ wat deze dame zich allemaal kan permitteren dankzij de idioot policor VS msm.

   1. Simon Brouwenstein

    Vergeleken bij de oorlogsmisdadiger Bush zal zij altijd een onbespoten engel zijn.

    1. Terzo

     Oorlogsmisdadigers worden doorgaans veroordeeld Brouwenstein, aangezien dit bij de heer Bush niet aan de orde is, hij is niet eens aangeklaagd, lijkt het mij dat jij je hier schuldig maakt aan laster.

     Dus wie is hier nu de misdadiger?

     1. Wouters

      Dat een persoon niet is veroordeeld, wil natuurlijk niet zeggen dat de persoon geen strafbaar feit heeft begaan. Terug school en leren over logica en deductie.

      Dus wat wil je nou eigenlijk beweren zonder argument?

 6. Daniel

  Je kunt er van alles over zeggen maar niet dat het uit de belasting pot gehaald is. De vrije markt dames en heren. En goed en kwaad is hier vaak links of rechts, politiek gezien dan.
  Een veel betere correlatie met goed-kwaad krijg je als je de linkse idealen omtrent gelijkheid en individualisme vervangt door degene die veel meer rekening houden met de evolutionaire begrippen horende bij de samenwerking binnen groepen, zoals die ook al bij dieren bestaan. Die begrippen worden hier gevat in het Rijnlandse model. Er is dan ook een veel betere samenhang tussen goed-kwaad en Rijnlands- Angelsaksisch dan met links-rechts.

  Links of rechts zal mij aan me reet roesten, de elite zorgt voor zichzelf en dat geldt voor rechts en links.
  Over de elite wordt ook hier veel gezeurd, maar vergeet één ding niet:
  De elite kan niet zonder het volk, maar het volk is te dom om te begrijpen dat het best zonder de elite kan.

  En dat volk zijn wij, lopen als lemmingen naar de afgrond achter één of andere blaaskaak die het wel weer zal oplossen.

  Vergeet nooit de wet van de remmende voorsprong, door Gerard Reve prachtig verwoord:

  Vooruitgang bestaat niet, en dat is maar goed ook, want zoals het is, is het al erg genoeg.

  1. Simon Brouwenstein

   En, zoals Gerard Reve daar aan placht toe te voegen. Open na deze vaststelling een fles van gecontroleerde appellatie en ervaar de grondeloze rust van het bestaan.

  2. Wachteres

   Het verschil met de rechtse elite is, dat wij van de linkse elite moeten nivelleren, want dat is een feest:

   ‘Ik een beetje meer dan jij’, maar dat zeggen zij er niet bij.

   Ook worden wij door de communistische EU gedwongen om financieel op te draaien voor hun ideaal, dat zij simpelweg van hun voorganger Adolf Hitler hebben overgenomen:

   Eén verenigd Europa onder socialistische, wat zeg ik, communistische dictatuur.

   Heel merkwaardig is het dat zij hun droombeeld, net als hun vriendjes de moslims, nu kunnen verwezenlijken zonder dat er oorlogsgeweld aan te pas komt.

   Zouden ze gezamenlijk overleg hebben?

   1. Daniel

    Oh Wachteres u gelooft in de almacht van uw politieke voorkeur. Dat mag, oké zelfs.
    Als u echt gelooft dat mensen die links van het politieke spectrum stemmen vriendjes van de Islam zijn, dan geloof ik dat uw Jezus Christus de broer van clown Bassie is.
    Dat is nl net zo dom, banaal en pesterig als u uw inhoud geeft aan uw gedachtengoed.
    Neem eens een jonge jenever of een Duvel, dat verzet de zinnen.

    1. Wachteres

     U hebt me bevestigd in wat ik eerst dacht, dat u hier niet bent om te discussiëren, maar om de boel een beetje op te naaien, ondanks uw oproep om de discussie aan te gaan.

     “Uw Jezus Christus”? Ik kan me niet herinneren dat ik mijn godsdienstige overtuiging voor u heb neergelegd en dat zal ik nu zeker niet doen.

     En dat links een voorkeur voor de islam heeft? Je moet wel hartstikke blind of knettergek zijn om dat niet te willen zien.

     Zweden is wat dat betreft ons ‘lichtend’, hoewel afschuwwekkend voorbeeld.

     En de almacht van mijn politieke voorkeur?

     Het zal wel aan mij liggen … maar hoe u daaraan komt en wat u daarmee bedoelt.?

     Het lijk me dat de meeste mensen stemmen op die partij die het meest overeenkomt met zijn eigen opvattingen.

     Maar ik pas om mijn mening ooit weer met u te delen.

     Ik heb gezegd.

     1. Daniel

      Dat is jammer, maar als ik me moet laten neerzetten als vriend van de Islam cq IS, mag ik me niet verdedigen?

      Al we nu allemaal op deze site eens stoppen met elkaar voor rotte vis uit te maken, zou dat een stuk schelen.

     2. Simon Brouwenstein

      Wachteres is er van overtuigd dat ‘links’ een voorkeur voor de islam heeft. Ik stelde har de vraag al eerder maar omdat ik toen geen antwoord kreeg stel ik hem opnieuw: kan Wachteres een citaat geven uit een partijprogramma van een linkse partij of een uitspraak van een linkse politicus waaruit kan blijken dat er bij ‘links’ liefde of waardering voor de islam bestaat?

      Ik trof zo’n tekst of uitspraak nimmer aan dus ik vrees dat Wachteres het uit haar duim zoog.

     3. Wachteres

      Natuurlijk reageer ik niet op jouw vraag, Simon

      Zo dom is links nog niet dat ze zoiets in een partijprogramma zetten.

      Denk eens aan aan ons aller Femke die een motie indiende dat de islamisering geen strobreed in de weg mag worden gelegd, tezamen met de andere linkse partijen.

      Er komen hier honderden voorbeelden langs, dat links in Europa pro-islam is.

      Als jij dat nu nog niet weet en beseft dan is er aan jou geen zalf te strijken en dan zullen meer voorbeelden niet helpen.

      Het ‘lichtend’ voorbeeld is Zweden, maar ach dat zijn allemaal leugens, toch????

     4. Wachteres

      https://ejbron.files.wordpress.com/2015/05/screenshot_167.png

      De islaminstroom in Zweden, het meest linkse land in Europa, vergeleken met andere landen.

     5. Wachteres

      Noemt u dat u verdedigen, Simon?

      toch niet met valide argumenten.

     6. Maaike

      Wachteres heeft nu eenmaal niets inhoudelijks mee te delen,en daarom gaat ze schelden op iedereen die haar bekritiseerd. En die stukjes van ejbron die zij als informatiebron oplepelt zijn natuurlijk sowieso niet serieus te nemen.

  3. Bromsnor

   Veel geld verdienen is op zich geen probleem.

   Waar het om gaat is dat het geld voornamelijk verdient werd toen Hillary Secretary of State was onder Obama.

   De Clintons hebben een fonds en er werd veel geld in dat fonds gestort door buitenlandse regeringen en buitenlands personen; natuurlijk om invloed te kopen bij Hillary.

   Ook kreeg meneer Clinton veel geld voor een speech toen Hillary Hillary Secretary of State was. Dus er is duidelijk sprake van belangenverstrengelingen.

   Over deze belangen verstrengeling is een boek verschenen (Clinton Cash) en ook een aantal media hebben hier artikelen over geschreven.

   Hillary heeft 30.000 emails vernietigt. Dus we zullen wel nooit een hard bewijs vinden dat ze “geleverd” heeft na storting in het fonds of nadat haar man een enorm bedrag heeft ontvangen voor een speech.

   Hillary was ook verplicht om alle stortingen in haar fonds openbaar te maken. Dat heeft ze ook niet gedaan blijkt na onderzoek. En dat moet ze alsnog doen.

   Foreign Donations to Clinton Foundation Raise Ethical Questions
   http://www.breitbart.com/big-government/2015/02/18/foreign-donations-to-clinton-foundation-raise-ethical-questions/

 7. Daniel

  Zo is het Simon, de avond is nog lang en ik ga ervan genieten. Samen met mijn zonen, de vrouw en moeder is een weekje weg, onder het genot van Duveltjes en korenwijn en gaan we vanavond genieten van ontspannende detectives.
  Morgen komt moeders weer en de zonen weer weg om hun kennis op te vijzelen, hetgeen hard nodig is.

  1. Simon Brouwenstein

   Mijn avond zal, ongetwijfeld in vrede en dankbaarheid, worden doorgebracht met mijn brave huisvrouw, mijn dochteren en schoonmoeder die inmiddels de leeftijd der hele sterken wist te bereiken.
   De wijn zal welzeker van gecontroleerde appellatie zijn en we moeten nog vier afleveringen van de Deense misdaadserie ‘The Killing’. We zijn altijd weer prettig opnieuw geschokt over de slechtheid der mensen die evenwel voorwaarde voor spannend amusement is.

   p.s. Mijn schoonmoeder gaat voor advocaat van De Zwarte Kip. Van gecontroleerde appellatie, dat wel.

   1. Terzo

    Kolerig, het lijkt wel of jullie van het ganzenbord af zijn gekukeld….

    1. Daniel

     Leuk hè Terzo. Toch?

 8. Teun

  Bromsnor noemde al verschillende schandalen.
  Als je ‘Waco en davidian branch massacre’ googelt, krijg je “Hillary directed Waco”.
  Bij de brand die met opzet werd gesticht, kwamen vooral vrouwen en kinderen om.
  Als het Amerikaanse sheeple op Hillary stemt dan krijgt het na de voodoo van Obama, een echte heks.

 9. V.K.

  -’t is maar wat de gek er voor wil geven.

  -In Nl zijn er diverse potjes voor campanje voerende politici/partijen, gevuld met geld van de staat, das pas eng.

 10. The Fox

  Rutte kan hier nog wat van leren. Na betrapt te zijn op list en bedrog maar gered door slaafse media zijn ze in staat om zichzelf te verrijken. Ik zie Rutte nog niet zoveel geld per speech verdienen.

 11. W.H.J. Reiss

  Die mw. Clinton vergelijk ik met onze plaatselijke AllochtonenPartij ! Beiden zijn van een onnoemelijke Achterlijkheid gespeend ! Zij teert op haar man, Bill Clinton. Hillary is nog niet eens de bureau waard waar juffrouw Lewinsky onder mocht kruipen.
  .
  Hillary Clinton wil alle gevechtseenheden, die tegen Assad vechten bewapenen. Dus ook de Christen moordenaars van Al Nusra. En Assad is voorts ook nog eens de enige optie om ISIS te verslaan ! Dit ‘wijf’ is Achterlijk tot op het bot !

  1. Bromsnor

   Hillary Clinton (net als Obama) heeft ook steun uitgesproken voor het Moslim Broederschap.

   En de Egyptische bevolking is haar steun voor Morsi niet vergeten.

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2174083/Hillary-Clintons-motorcade-pelted-tomatoes-Egypt.html

   1. Simon Brouwenstein

    Alle wereldleiders spraken hun steun uit aan Morsi na zijn democratische verkiezing. Dat Morsi het daarna verklootte kon bij zijn aantreden niet worden voorzien.

    1. W.H.J. Reiss

     @Simon de Wauwelaar
     Regeren IS vooruitzien. Dan moeten die Achterlijken waar jij als bruinwerker achteraan loopt ander werk zoeken ! Dit laat ook duidelijk zien dat zij evenals jij beter hun Achterlijk smoelwerk kunnen houden !

    2. Bromsnor

     Zelfs nadat Morsi het “verkloote” en de Egyptische grondwet wilde veranderen in een islamitische grondwet bleef Obama en Clinton het Moslim Broederschap steunen.

     En dat zijn de Egyptenaren niet vergeten.

     U.S. Seen in Middle East as Ally of Terrorists

     “Many Egyptians and moderate Arabs and Muslims were shocked to hear that the U.S. State Department recently hosted a Muslim Brotherhood delegation. They were equally shocked when an EU court decided to remove Hamas from the bloc’s list of terror groups.”

     http://www.gatestoneinstitute.org/5179/us-terrorists-ally

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.