Boodschappen inpakkende Aldi-tiener wordt wereldwijde held

Christian doet zijn naam eer aan.

De Britse tiener Christian Trouesdale beschrijft zichzelf als een “verlegen 18-jarige” die bij een Aldi-supermarkt werkt.

Sinds kort is Christian echter meer dan dat: hij wordt door velen gezien als een levend voorbeeld van hoe het moet.

De reden? Toen een 96-jarige buurtbewoner onlangs boodschappen deed bij de Aldi twijfelde Christian geen moment. Hij pakte de boodschappen niet alleen in, maar begeleidde de oude man ook naar zijn huis (terwijl hij de boodschappen sjouwde), wat een wandeling was van 1,5e kilometer. Hier is een hartverwarmende foto van Christian en de man:

Screen Shot 2015-05-03 at 14.32.24

Deze foto is in korte tijd viraal gegaan. De reden? Mensen zien Christian als een jongen waar zijn leeftijdsgenoten een voorbeeld aan moeten nemen. Bolton News legt uit dat Christian opeens overstelpt wordt door positieve berichten van totale vreemden:

The reaction has been completely crazy, my facebook is just overflowing with messages, I can’t even start to read them all.

“One woman posted on my wall from America saying that she wished there were more people in her country like me, it has been really amazing.

“I went back into Aldi this afternoon and a lady came up and hugged me and said she loved what I had done.”

We lezen tegenwoordig vaak negatieve verhalen over hoe egoïstische de nieuwe generatie is, maar zoals Christian bewijst is dat voor een groot deel pertinente onzin. Er zijn genoeg jongeren die gemeenschapszin serieus nemen en maar wat graag een stapje (of anderhalve kilometer!) extra doen om een ander te helpen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Anna

  Wij komen in alle winkels en instellingen deze jongeren tegen. Ze helpen je van alle kanten. Er zullen wel “egoïsten” zijn maar wij komen ze tot heden niet tegen. Hoe stel je jezelf op. Deze week toevallig ook bij Aldi een Turkse Nederlander volledig voorgelezen wat de gebruiksvoorwaarden waren. Beiden dankbaar.De lettertjes waren zo klein dat je er een vergrootglas bij moest pakken.

 2. Nicky

  Yep, leuk om te lezen. Ik zie dat ook bij mijn vier kinderen; altijd klaar om te helpen. Het is maar wat je meegeeft – ook uit Gods Woord hoe Jezus was – en vooral wat je als voorbeeld laat zien.

  Howel ik moet zeggen dat er één erg uitschiet. Dat was al een schat toen hij een kind was; altijd vragen of hij je nog kon helpen. Heel bijzonder, totaal niet egoïstisch of zelfgericht… ook als tiener zelfs nooit…

 3. Nicky

  Ik ben ook blij dat we ze hebben laten fietsen naar het Gym, elke dag 12 tot 15 km heen,men dan weer terug.. wind ‘altijd’ (!) tegen in de polder.

  Ze kunnen voor hun leven tegen een stootje.

  Tot ze 16 werden, werd het natuurlijk weg scheuren met de brommer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.