Floyd Mayweather hangt zijn bokshandschoenen aan de wilgen

Geen categoriemei 03 2015, 17:00
Een verrassende mededeling van de gecombineerde wereldkampioen.
Toen Floyd Mayweather zijn tegenstander Manny Pacquiao versloeg kwam hij niet alleen op 48 zeges tegenover 0 nederlagen te staan, maar hij liet ook meteen even zien dat hij op 38-jarige leeftijd nog altijd de allerbeste bokser ter wereld is (in zijn huidige gewichtsklasse, tenminste). Het was een geweldige prestatie waarbij hij tevens honderd miljoen dollar incasseerde als prijzengeld. We zullen maar zeggen: hij heeft ongetwijfeld slechtere dagen gekend.
Verrassend genoeg maakte Mayweather kort na zijn historische zege bekend dat hij er binnenkort mee ophoudt.
"Mijn laatste gevecht zal in september plaatsvinden en daarna hang ik mijn handschoenen aan de wilgen", sprak Mayweather, die maandag zijn bokstitels zal inleveren. "Ik ga richting de veertig, zit al negentien jaar in deze sport en ben tevreden."
Als Mayweather zijn laatst wedstrijd ook wint - en daar bestaat eigenlijk geen twijfel over; zijn manager zal hem niet tegen iemand zetten waar hij van kan verliezen in zijn laatste wedstrijd ooit - komt hij op 49-0. Daarmee evenaart hij het record van bokslegende Rocky Marciano. Deze grootheid won dus ook al zijn 49 partijen, waarvan 43 via een knockout. In slechts zes gevallen had hij een beslissing nodig van de jury (zoals Mayweather dat had tegen Pacquiao).
Wat Mayweathers prestaties nog indrukwekkender maakt is dat hij maar liefst elf keer wereldkampioen is geworden, in vier verschillende gewichtsklassen. Je kunt dus zeggen dat hij op zijn hoogtepunt stopt, maar ook dat hij al talloze hoogtepunten heeft gekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten