Deze man bestelde gewoon kip in een restaurant, maar van de serveerster kreeg hij een gift die zijn leven zou redden

Dankzij de gulle donatie van een serveersterheldin, zal restaurantbezoeker Don Thomas blijven leven.

Don Thomas lijkt op het eerste oog gewoon een normale restaurantbezoeker die wat kippenvleugels bestelt, maar schijn bedriegt: in een gevecht met kanker is hij zijn beide nieren kwijtgeraakt. Maar gelukkig voor Thomas kon hij rekenen op de trouwe steun van zijn stamrestaurant Hooters. Toen hij een serveerster daar vertelde over zijn ziekte, schoot zij hem spontaan te hulp.

De serveerster, Marina Villareal, bood spontaan aan één van haar nieren te doneren aan de hulpbehoevende klant:

.

Marina legt uit waarom ze de nier aan Don Thomas geeft, die ze naast zijn bezoekjes aan haar restaurant niet kent. Haar oma is onlangs namelijk overleden aan een nierziekte:

“Ik kon niks doen voor mijn oma. Als Don twee jaar langer kan leven, blijer dan ooit tevoren, dan is dat goed genoeg voor mij. Dat is niet aan mij.”

donmarina

Dokter Pollinger – die de operatie zal gaan uitvoeren – bevestigt in het ziekenhuis dat het leven er voor zowel Marina als Don rooskleurig uitziet:

“Je kan je hele leven beleven met slechts één nier. Je hebt maar één nier nodig voor een normale nierfunctie.”

635684956192327899-Still0529-00002

Marina vindt de operatie reuzespannend, maar is bovenal maar wat blij dat ze een de wereld een klein beetje beter kan maken met de niertransplantatie voor Don!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.