Deze stad wil het leven van mensen veranderen met een graffitiproject. Maar je gelooft nooit wie de deelnemers zijn

‘LATA 65’ is een project om meer geur en kleur in de wereld te brengen. Onder andere met graffiti. Maar de deelnemers aan het project zijn misschien niet wie je verwacht…

LATA 65 is een kunstproject om de grauwe grijze stadswereld van een kleurtje te voorzien. Een mooi initiatief, want in veel steden ziet straat naar straat er volledig hetzelfde uit zonder ook maar een beetje afwisseling. Daar probeert dit project nu verandering in aan te brengen. Hoe? Met graffiti. Maar degenen die de spuitbus hanteren zijn misschien niet direct de mensen die je voor je ziet als je aan een graffiti-artiest denkt:


.

Precies: ouderen. En misschien lijkt dat op het eerste gezicht gek, maar Lara Rodrigues – de oprichter van LATA 65 – legt uit waarom dat eigenlijk prima kan:

“Mensen over de hele wereld zijn het niet gewend om ouderen te zien verven in de straten, of zelfs maar om te denken dat ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn in stadskunst en dat zelf willen proberen.”

En:

“Ik zag vaak dat de spuitbus iets magisch heeft wat ik niet kan uitleggen. Iedereen experimenteert graag, en ouderen zijn daar geen uitzondering op.”

Het project is dan ook een groot succes: inmiddels draait het project alweer drie jaar en hebben meer dan 100 ouderen meegedaan aan het project. De oudste deelnemer was zelfs al 94 jaar oud!

En wat denken jullie? Zien jullie je moeder of oma al met een spuitbus de stadse omgeving van een hip kleurtje voorzien? Of is zij echt wél het type dat binnenzit en kaakjes uitdeelt aan de kleinkinderen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Wilhelmson

    Ik vind graffiti geen kunst , eerder vervuiling uit verveling !

  2. hans-e-pans

    Steeds meer artikelen op deze blog krijgen een hoog PRIVE, STORY enz. enz. gehalte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.