Dit 9-jarige jongetje werd gepest door zijn klasgenoten. Maar dat hield snel genoeg op toen zijn heldhaftige lerares in actie kwam

Toen deze schooljuffrouw doorkreeg dat één van haar leerlingen werd gepest, nam zij het heft in eigen hand.

Toen lerares Tori Nelson onlangs op de gang liep van de school waar ze werkte, zag ze daar een huilend klein jongetje die zijn hoofd verborgen hield onder een hoed. Nadat ze hem aansprak, bleek het om haar leerling Matthew Finney te gaan die zch daar schaamde voor zijn nieuwe, gemillimeterde kapsel. Hij was in de schoolbus er al mee gepest en durfde zich niet onder zijn klasgenootjes te begeven.

Tori is niet van een kleintje vervaard, en besloot zichzelf op te offeren voor het goede doel: als Matthew tóch de klas zou binnenkomen, zou zij zich hetzelfde kapsel als het verdrietige jongetje aanmeten.

En ja hoor, dat werkte. Dus zo geschiedde:

db8ffe16655cba6944cb2e1ac0a4c217e3975eba

En natuurlijk het eindresultaat:

63c745c4bf751c8fdf4d06097809ff51cc501b09De lerares had er geen problemen mee haar lokken af te scheren:

“Het was heel erg leuk voor de kinderen, en Matthew voelde zich daardoor beter over zichzelf. Je moet tot het uiterste gaan om kinderen te bereiken. Doceren betekent niet alleen lezen en schrijven, het gaat ook om een gevoel van eigenwaarde en het accepteren van verschillen.”

En zo is dat. En nadat Matthew de juf mocht millimeteren, was het met het pesten natuurlijk ook meteen gedaan. In plaats van de schlemiel, was de jongen ineens de held van de school! Eind goed, al goed, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. jonathan

    Wat een goed idee. Hartverwarmend. Vooral dat een leerkracht opkomt voor de gepeste en maatregelen neemt. Je hoort wel eens verhalen van onverschillige of niet optredende onderwijskrachten/scholen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.