Rutte kwaad over Russisch inreisverbod voor Nederlandse parlementariërs

Premier Rutte heeft zich uitgesproken tegen het Russische besluit dat drie Nederlandse parlementariërs Rusland niet meer in mogen. 

Donderdag maakte het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Nederlandse ambassade in Moskou bekend dat drie Nederlandse parlementariërs persona non grata zijn in Rusland. Het zou gaan om twee kamerleden en één europarlementariër. Één van de kamerleden die niet meer naar Rusland mag reizen is Louis Bontes van de Groep Bontes-Van Klaveren/VNL.

Bontes staat bekend als een kamerlid dat zeer kritisch is jegens de Russische president Poetin. Zo riep hij het kabinet vorig jaar op om Poetin ter verantwoording te roepen voor de Russische rol in de crash van de MH-17. Ook vond hij dat Nederland troepen moest sturen naar het door pro-Russische rebellen bezette rampgebied om slachtoffers veilig te stellen. Bontes noemde Poetin zelfs een ‘KGB-schurk’.

Kennelijk is dit voor de Russische overheid aanleiding geweest om het kamerlid tot ongewenst persoon te verklaren. Wie de andere twee parlementariërs zijn is nog niet bekend.

Premier Rutte heeft vandaag na de ministerraad zijn ongenoegen uitgesproken over het Russische reisverbod:

”De lijst ontbeert iedere fundering, is niet transparant en niet aanvechtbaar. We verwerpen de daden van Moskou en hebben dat ook laten weten. Ze krijgen dit van ons in blokletters te horen”

Rusland noemt de lijst een gerechtvaardigde reactie op de sanctielijst die de EU heeft ingesteld na de Russische annexatie van de Krim.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. W.H.J. Reiss

  Putin komt op voor zijn Eigen Volk, dat is iets daar heeft dit geschiedenis leraartje nog nooit van mogen horen !Het woord leugenaar en manipulator past beter bij (P)Rutte !

 2. _Mediaevist_

  Stel je niet zo aan Mark, een beetje gelul voor de show. De onderste steen moet boven? Hahaha. Hoogste tijd dat je opduvelt en plaats maakt voor Zijlstra.

 3. -Harry

  Ik geef Putin groot gelijk , eerst wordt ie van van van alles beschuldigd , dan worden er sancties ingesteld en dan mag ie nu voor gastheer spelen ?

  Dat is net zoiets als hier met dat linkse serpent van een Zweinstein in de clinch gaan en dan wil ie op de koffie uitgenodigd worden .
  Zo iets .
  Persoonlijk zou ik hem het liefst verzuipen in het IJsselmeer .

 4. Anna

  Rutte kwaad. Hoe is het mogelijk. NAVO en VS voeren een financiële, olie, gas, en metaal oorlog met de Russen. Er worden sancties opgelegd, Russen worden hun financiën rekeningen in beslag genomen, VS/NAVO/EU treiteren dagelijks de Russen tot aan de grens van Rusland met grote VS/NAVO/EU oefeningen. Heel veel Russen mogen het Westen niet meer binnen etc, etc. Nu worden een paar Nederlanders geweigerd en Mark Rutte is kwaad. Er uit met Van Baalen, Timmermans en Verhofstadt die de nazi’s hielpen om een democratische, soevereine staat te ondermijnen..Die lui zijn gestuurd door EU en Nederlandse regering. We waren al decennialang zeer goed bevriend met onze goede handelspartner de Russen totdat de Amerikanen zich er mee gingen bemoeien. Die voeren overal oorlog om macht uitbreiding, eigen grondstoffen export, via aanpassen jurisprudentie meer macht verkrijgen in de hele wereld, financiën, wapenhandel enz,enz,enz.
  EU en nationale politici (Mark Rutte) zijn onnozelaars. Ze laten de Amerikanen niet alleen Rusland kapot maken maar ook alle Europese staten. De Amerikanen moeten eens flink op hun schandelijke, bemoeizuchtige, oorlogzuchtige gedrag worden aangesproken, meneer Rutte.
  Rutte spreek de Amerikanen eens aan over hun bemoeienis en hun wetten en politieke systeem op te leggen aan de hele wereld. Dat mag honderdduizenden doden kosten. Waar praat Mark Rutten over. Slaapt hij wel goed in korte tijd 7000 doden door Porosjenko.

  1. rexm

   Anna, volkomen gelijk.

 5. Bob Fleumer

  Dat Rutte nog adem durft te halen, wat een hypocriete zak,
  hij verkwanseld ons land aan de EU en is kwaad omdat Poetin opkomt voor zijn land, wat een gotspe!

 6. Teun

  Wat Bontes zegt is volkomen onbelangrijk en wat Putin daarvan vindt is ook volkomen onbelangrijk.
  Te onbelangrijk om er een oorlog om te beginnen.
  En toch maar blijven zeiken, hè? En op alle slakken zout blijven leggen. Die oorlog MOET er komen. Anders krijgen de meinse in de gaten dat de val in de afgrond zo dadelijk, niets te maken heeft met Putin, maar alles met de war monglers, de oorlogshitsers.

 7. Simon Brouwenstein

  De Vijfde Colonne van Putin in Nederland reageert als door een wesp gestoken.

  1. Anna

   Brouwenstein. Gelukkig zijn er nog mensen die de hele politiek van de Amerikanen en vazal EU goed doorhebben.

 8. _Mediaevist_

  De Vijfde Colonne van de Islam moet ook nodig weer iets blaten.

 9. Daniel

  Putin heeft net als Geert altijd gelijk, maar wat als hij Geert de toegang tot Rusland ontzegd of Geert naar Siberië stuurt.
  Wie heeft er dan gelijk?

  1. Gielah

   Geert.

   1. ikweetwatikwil

    En zo is het Gielah

 10. Terzo

  “Guy Verhofstadt mag van Poetin Rusland niet meer binnen.”

  En dat vindt die EUcrimineel nog gek ook…..

 11. Anna

  Hoe zou het toch komen dat de pers en politici nooit beweren dat de Oekraïners in Kiev de MH17 hebben neergehaald en zelfs misschien wel met hulp van de Amerikanen. Porosjenko heeft met alle gemak en met hulp van VS/NAVO en vazal EU in korte tijd zo’n 7000 pro-Russen uitgemoord. Die liggen dus nergens wakker van.

 12. Teun

  Simon de horzel is er ook weer.

 13. Anna

  Mark Rutte en zijn regering laten ons land economisch en financieel kapot maken door de EU en vooral Amerikanen. Ze sidderen al bij het woord Amerikaan. Poetin komt op voor zijn land en volk.

  1. Simon Brouwenstein

   Hoopt Anna dat Putiin ons komt bevrijden?

   1. Anna

    Brouwenstein. We zullen de Russen nog heel hard nodig hebben voor energie en vooral tegen de oprukkende racistische,moordende,intolerante,onderwerpende, islam. De Russen weten maar al te goed wat de islam kan aanrichten.

    1. Simon Brouwenstein

     Als is Anna vraag wat ze van Pitin verwacht begint ze altijd te draaien.
     NSB-ers werden over Hitler ook pas concreet nadat Nederland werd bezet.

   2. -Harry

    En Laarmans hoopt dat Isis ons komt “bevrijden” ?

 14. Ada1

  Poetin heeft groot gelijk weg met dat ophitsers zooitje .
  Poetin komt op voor zijn burgers daar komt ook geen haat imam binnen om zijn haat te verkondigen .

  Rutte je mag wel eens een voorbeeld aan hem nemen.

 15. Beukman

  Wat een interessante reacties hier. Poetin laat zich zien van zijn kleingeestige, ondemocratische kant. Logisch dat deze voormalige KGB-er dikke vrienden is met S. Blatter. Poetin onvoorwaardelijk veroordelen, wat is daar nu zo moeilijk aan? Ik wed dat zelfs Geert dat nog voor elkaar krijgt.
  Laten we hopen dat Harry het voor elkaar krijgt om de schurk te verzuipen, zoals hij zich hierboven afdroomt.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Maar omgekeerd was er geen sprake van exact hetzelfde? Schiet toch op met je ondemocratisch. Dat woord is de letters nog niet eens waard. Enne hé Beukman, er is tcoh al zoiets als een boycot? Ow ik lach mijn ogen naar mijn tenen als ik zie hoe door US gestuurde bedrijven de kans schoon zien (hahaha) om nieuwe bedrijven te vestigen in Rusland.

   Mwah, mijn zwager verdiende er maar een louzy half miljoen aan, peanuts.
   Man open nou toch eens je ogen en blijf niet als een oude plaat met hangers vastzitten in de groef!
   Je wordt aan alle kanten belazert!

   1. toetssteen

    hier met die ‘t’ .

  2. -Harry

   Beter lezen , sukkel !
   Jouw grote voorbeeld zou ik met plezier een kwartier met z’n irritante kop onder water houden en hem dan over laten aan die stinkende zwarte krengen die alles op komen vreten .

   De aalscholvers .

   Nee , ik bedoelde niet die andere zwarten , hoewel ik echt de overeenkomsten wel zie .

   1. -Harry

    Deze was aan Beukman gericht , voor de volledigheid .

   2. Beukman

    @Harry
    Poetin *is* mijn grote voorbeeld niet, schelm!

    1. -Harry

     Je begrijpt gewoon álles precies verkeerd , Beuk .

     Geeft niet hoor , dat zie je haast altijd bij links .

     Kennelijk moet je hier hufterproof schrijven , wil het linkse koor het niet verkeerd uitleggen .

     Nóg één keer dan :

     Ik wil Brouwenstein verzuipen in het IJsselmeer , Beukelaar , dat is een goeie ouwe gewoonte bij ons in Harderwijk .
     Voer voor de palingen !

  3. Anna

   Beukman. Waarom onderzocht een Amerikaanse aanklager hoe de de toewijzing voor de WK’s in Qatar en vooral voor Rusland zijn ontstaan. Blatter zei niet voor niets “Zouden er twee andere landen zijn gekozen dan hadden we deze problemen niet gehad”. De Amerikanen hebben wéér maar één doel Rusland voor WK uitschakelen. Amerikanen deugen niet.
   Bij Pauw zei hoogleraar sport Marjan Olfers dat Poetin wel een punt had. De VS is bezig om via aanpassen jurisprudentie meer macht in de wereld te verkrijgen. Zij arresteren niet Amerikaanse burgers in andere landen. De pers schijnt het heel normaal en prachtig te vinden. De media en bevolking ( niet allemaal) snappen kennelijk niet wat hiervan de gevolgen kunnen zijn.Amerikanen deugen niet en niet alleen in deze.

   1. Beukman

    @Anna
    “Zouden er twee andere landen zijn gekozen dan hadden we deze problemen niet gehad”. Dank je de koekoek, een typische Blatter-uitspraak. Het zijn die landen juist wél geworden, en daar wringt de schoen. Een WK voetbal laten organiseren door Qatar, zoiets verzin je niet. Daar hangt een wel heel smerig smeergeldluchtje aan.
    De FIFA is een verrotte club, de baas schuift iedere verantwoordelijkheid af, en die klootzak in Rusland steunt hem. Foute boel aan alle kanten. Wat is daar moeilijk aan te begrijpen?

 16. Marcel101

  Haha. Poetin heeft groot gelijk.
  Rutte zou zich beter druk kunnen maken om het feit dat Geert Wilders de United Kingdom niet in mag om daar een toespraak te houden.

 17. Antivenin

  Pffffffffff, alsof een KGB-schurk onder de indruk raakt van een miezerig manneltje als Rutte…

  1. toetssteen

   @Antivenin
   Kun je me dat schurk verklaren?

   1. Simon Brouwenstein

    Heer Toetssteen springt in de bres voor zijn held.

 18. MareJane

  Rutte moet zich de ogen uit zijn kop schamen. Het is de NL-regering die eraan heeft meegewerkt dat die nazi’s nu zo kunnen huishouden in Oost-Oekraïne. Fosforbommen op de bevolking etc? Maar goed, de nazi’s zijn Nederland nooit uit gegaan na de WWII-oorlog. Al iets gehoord over who done it MH17? Hoor je niets meer over. Want met echte bewijzen zou het wel eens met het vingertje richting Oekraïne kunnen gaan met medeweten van deze regering. Opzet: oorlog uitlokken met Rusland. Deze regering doet er alles aan om Nederland en haar eigen bewoners snel naar de klote te helpen. Met steun van onze praatpalen de NOS en alles wat subsidie krijgt en er iets van mag zeggen (kranten, programmaatjes met BN’ers etc.).

  1. Simon Brouwenstein

   Dit is een wonderlijk verhaal. Na de staatsgreep in Moskou riep het Oekraïense parlement in 1991 de onafhankelijkheid uit. vervoglens werd een referendum gehouden over de onafhankelijkheid van het land. Bij een grote opkomst stemde 90% van de kiezers voor onafhankelijkheid.

   Het land is volgens een zuiver democratisch proces onafhankelijk geworden en vanuit de gruwelijke geschiedenis met het Rusland van Stalin richtte het land zich politiek op Europa.

   Het is volstrekt onduidelijk wat Rutte hier te verwijten valt.

 19. CJD

  Awww, Rutte kwaad? Misschien ontgaat het deze hzpocriet dat wij met die schandalige sancties tegen Rusland zijn begonnen. Waarom zou Putin nu voor gastheer moeten spelen.

  Goedzo Putin!

 20. Gielah

  Rutte is tegenwoordig wel vaker kwaad…. dat is weer eens iets anders dan dat dwangmatige schaterlachen van hem.
  Vanmorgen hoorde ik hem op radio 1 foeteren, dat mensen, die hun baan kwijtgeraakt waren, “metéén maar” zich bij het UWV kwamen aanmelden.

  Laat dat nu een wettelijke eis zijn… dat mensen dat aanmelden meteen doen..?

  Weet hij veel!
  En dat geeft dan wekelijks maatschappijleer op een vmbo-school…!

  1. Teun

   Die andere onbekende parlementariër is Hans Worst Hessel, bekend van het Hans van Baalen lied, die volslanke met ook nog eens overgewicht in zijn hoofd, die eerst op het Maidan als bijbal van Verhofstadt mee klepelde en nu zijn kunstje wil vertonen op het Rode Plein.

 21. rexm

  Poetin belt Mark Rutten.

  Hoi Mark, wat lees ik nu, ben je kwaad op mij dat ik van Baalen en van der Hofstad,de in reis naar Rusland geweigerd heb, mijn adviseur wilden die twee een schop geven en naar Siberië sturen om sneeuw te scheppen.
  Jij mag gerust komen, dan leer ik je schaken, heb tenslotte de gehele Amerikaanse EU schaakmat gezet, niet waar.
  De VS is met fondsen bezig om de goudprijs laag te houden, zodoende kopen wij elk kwartaal voor 300 miljoen dollar goud op, slimme jongens die Amerikanen.
  Heb je niet gevraagd aan Angela, voor jou natuurlijk mevr. Merkel, niet waar, of je wel kwaad mocht wezen op mij.
  Maar goed Mark wees niet boos, kom leren schaken en dan drinken we gezellig een wodkaatje, dan kun je tenminste niets kwaads doen daar tussen die tulpen.
  Nee Mijnheer Poetin ben niet meer boos en zal kijken wat ik zal doen.

 22. emptyk

  @ allen
  gaat u aub toch door met reageren, ik kan niet genoeg benadrukken hoe bijzonder vermakelijk het is.
  onderwerpen met; rusland, eu, assielzoekers en ja niet te vergeten de zeer gevaarlijke islam (hoewel bijna ieder onderwerp daar in de commentaren wel op uitkomt) zorgen dat het beste in jullie zeer goed onderbouwde en totaal niet op de man/vrouw spelende reageersels naar voren komen……..chapeu!!
  gaat u aub verder…….geweldig!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.