Hartverwarmend: clown steekt arme kinderen Nepal een hart onder de riem

Deze clown maakt het leven van Nepalese kinderen iets beter.

Het is niet veel, maar de Amerikaanse professionele clown Ron Fowler heeft zijn best gedaan de kinderen die het slachtoffer zijn van de verschrikkelijke aardbeving in Nepal proberen op te vrolijken op een bijzondere manier.

De 45-jarige clown was toevallig in Nepal op het moment dat de aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter toesloeg. Hijzelf en zijn gezin raakten niet gewond, maar hij wist dat andere gezinnen het niet zo goed hadden getroffen als hij.

Toen besloot hij iets simpels maar ongelofelijk moois te doen. Hij gaf een ballonnenshow weg aan de kinderen die door de hun huis waren kwijtgeraakt en nu in een tentenkamp leven tot ze weer terug naar huis kunnen – als er nog een huis staat (in sommige gevallen durven ze niet terug te keren uit angst dat het huis alsnog instort).

“Ik had extra ballonnen, dus ik zei, ‘laten we een glimlach toveren op hun gezichten. Laten we ze even ontsnappen aan de werkelijkheid, al is het maar voor even,” aldus Fowler. Hierboven staat een foto van zijn actie. Bekijk op Facebook een video van de hartverwarmende actie van clown Fowler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.