Hoe een ‘Mensen in New York’ verhaal resulteerde in een bezoek aan Harvard – en 1 miljoen dollar

Wie heeft de grootste impact gemaakt op jou?

Dat is een vraag die fotograaf Brandon Stanton onlangs stelde aan Vidal, een 13-jarige inwoner van New York. Brandon was verrast toen hij het antwoord hoorde: Nadia Lopez, Vidals schooldirectrice.

De reden?

“When we get in trouble, she doesn’t suspend us,” he said. “She tells us that each time somebody fails out of school, a new jail cell gets built. And one time she made every student stand up, one at a time, and she told each one of us that we matter.”

Zoiets is natuurlijk altijd mooi en opmerkelijk, maar zeker in New York; een stad die niet alleen bekend staat om zijn geweldige luxe, maar ook om zijn ghetto’s waar het leven voor iedereen een ware strijd is en waar veel tieners naar school weigeren te gaan omdat ze meer denken te kunnen verdienen met het dealen van drugs dan met het hebben van een normale baan.

Toen Brandon Vidals verhaal deelde met zijn volgers sloeg het in als een bom. Het duurde maar even voordat Vidal én zijn directrice door iedereen de hemel in werden geprezen. Dat was nog meer het geval toen de zender NBC contact opnam met medescholieren die allemaal hetzelfde vertelden: mevrouw Lopez is een ware heldin, die ontzettend veel om haar scholieren geeft en die er alles aan doet om ze een goede opleiding en dus een mooie toekomst te bezorgen.

Screen Shot 2015-05-16 at 18.01.38

Deze jongedame is het helemaal eens met de heer hierboven:

Screen Shot 2015-05-16 at 18.02.14

Het gevolg? Mevrouw Lopen en andere betrokken richtten een fonds op waarmee ze jonge scholieren mee naar Harvard wilden nemen zodat ze konden zien dat zij ook naar die prestigieuze universiteit konden gaan. Maar dat was niet alles. Het fonds werd in korte tijd zo populair (er werd in een mum van tijd 1 miljoen dollar ingezameld) dat ze ook meteen een fonds zijn begonnen voor succesvolle scholieren die hun best doen en die iets van hun leven willen maken: The Vidal Scholarship Fund.

De eerste ontvanger van deze financiële hulp (om naar een universiteit te kunnen)? Vidal. Het 13-jarige jongetje dat aan de basis stond van het verhaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.