ISIS voorlopig verdreven uit Palmyra

Goed nieuws: de moslim-extremisten van ISIS zijn verdreven uit de Syrische stad Palmyra.

Dat berichten onze vrienden van Het Nieuwsblad:

Islamitische Staat (ISIS) was tot vlak bij het Unesco-werelderfgoed geraakt en had het noordelijke gedeelte van de stad zaterdag ingenomen. Het Syrische leger meldt nu echter dat het erin is geslaagd om de terroristen terug te dringen uit archeologische sites van Palmyra. ‘Ook het noordelijke deel van de stad, dat al in handen was van IS sinds zaterdag, werd heroverd’, zegt Mamloun Abdulkarim van het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten aan AFP.

Het is een belangrijke overwinning voor het leger van president Assad, maar Abdulkarim laat wel weten dat de strijd nog lang niet gestreden is. De kans bestaat namelijk dat ISIS de aanval binnenkort weer opent op Palmyra. De reden? Syrië-expert Jorn De Cock legt uit:

“Een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Islamitische Staat is hetgene wat ze opgraven en plunderen op archeologische sites. Er zit massaal veel in de grond in Palmyra omdat het om de eerste steden van onze beschaving gaat. Opgravingen zijn er om die reden niet toegestaan, waardoor een een grote zwarte markt is voor alles wat Palmyra te bieden heeft.”

Met andere woorden, Palmyra is een belangrijk doelwit van ISIS omdat de groep gewoon heel veel geld kan verdienen door de historische stad te bezetten en archeologische vondsten vervolgens te verkopen.

Bronnen bij het leger zijn het daarmee eens:

“We blijven alert, want ISIS zal er alles aan doen om Palmyra te veroveren.”

Ondertussen gedragen de extremisten zich welbekende wijze. Afgelopen vrijdag zouden zij 23 burgers hebben geëxecuteerd nabij Palmyra. Donderdag was het ook al raak: toen werden 26 burgers vermoord. In beide gevallen ging het volgens ISIS om mensen die “collaboreerden” met het Assad regime.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Gielah

  Waarom loven rijke landen ( te denken valt aan oliestaten… maar omdat die zo dol op allah zijn komen andere ook zeker in aanmerking..) geen gróte beloningen uit aan diegenen, die ISIS verpletterend verslaan?

  Omdat ze bang zijn dat ze het IDF dan straks rijk moeten gaan maken… of de Koerden?

 2. moreno

  Hele goede opstekker voor Syriesche leger hopen dat ze door zetten van aan al die moslimterroristen gehakt maken.
  Ook is te hopen dat het Westen eens wakker wordt en Assad steunen ipv die soepjurken.

 3. W.H.J. Reiss

  Obama, Clown van het Westen, eeuwige idioot. Het wordt tijd dat je de anti Syrische strijdkrachten waaronder Al Nusra weer van nog meer wapens voorziet. De uitgelezen kans om je ware moslim mentaliteit te tonen. Op 2 fronten vechten is moeilijk voor Assad en het Syrische leger. Kom help ook ISIS een handje. We weten dat je het kunt want je hebt het al eerder gedaan, jij held van de Anarchie !

  1. toetssteen

   @Reiss

   http://www.globalresearch.ca/war-in-syria-video-saudi-arabia-supporting-a-hardline-coalition-of-islamist-rebels-on-behalf-of-washington/5449756

   Zouden die onderhandelingen tussen Lavrov en Kerry er iets mee te maken hebben?

   Overigens is het bovenstaande bericht oorspronkelijk afkomstig van het Syrische observatorium voor de mensenrechten. Een eenmansbedrijf dat een ongeneeslijke haat koestert tegen Assad en wel om reden dat Assad een alawiet is en hij een salafist…

  2. Antidotum

   Pas maar op Reiss, de Amerikanen bespioneren alles en iedereen in Europa.

   Dan heb je nog de zultkoppen, die menen dat zij niets te verbergen hebben.
   We zijn inmiddels een open boek voor de indlichtingendiensten.

 4. Nicky

  Of een grote muur erom heen, van Marokko via Lybia tot Pakistan en weer terug…
  hebben die oliestaten genoeg geld voor haha

 5. moreno

  @Gielah en Nicky.
  Ik zeg niet graag maar over deze onderwerp ben ik het met u 1000 procent eens.
  We moeten Assad steunen anders komen de extremisten daar aan de macht.
  Ik ben toevallig in Palmyra in 2008 geweest met shoestring reizen ik heb het zelf gezien wat schitterend.
  Ik had rondreis gemaakt Jordanie en Syrie aardige mensen.
  Daarom moet men voorkomen dat IS c.q Nusra en wat nog meer daar voor het zeggen hebben.
  De IS is een produkt van het Westen en de Golfstaten.

  1. Terzo

   Misschien kan de maffia deze varkens even ‘wassen’?

 6. van Urk

  Geah @ Die berichten kunnen uiteraard volgens Simonius niet uit waarheid berust zijn.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik Probeer al een tijdje op het internet te achterhalen hoe de concrete situatie is en kom niet verder dan berichten dat er nog steeds zwaar wordt gevochten en aan beide kanten veel doden zijn te betreuren.

   1. carthago

    Niet aan beide kanten maar aan 1 kant zijn doden te betreuren, zwerfstein,de waarheid vertellen lukt jou maar niet,maar dat is algemeen bekend.

    1. Simon Brouwenstein

     U weet dat ik een algemene uitdrukking gebruikte.

     1. carthago

      Algemene uitdrukkingen zijn contraproductief in de bestrijding van de islamziekte,kijk maar naar het nieuws.

  2. Geah

   Beste van Urk,

   Gelukkig gaan de meeste mensen (behalve de moslims, maar wat wil je ook) het licht zien….zelfs bij de lezers in de Volkskrant gaan nu hun ogen open….

 7. van Urk

  Die Simon treurt ook al om die gesneuvelde koppensnellers, homo gooiers en mensenkooiverbranders! Het is toch te erg voor woorden!

  1. Simon Brouwenstein

   De heer van Urk gaat inmiddels over tot de platte leugen. Ik verheug me nooit over doden in een oorlog maar daaruit volgt niet dat ik enige sympathie voel voor ISIS-criminelen. U wordt geadviseerd geen valse getuigenis af te leggen.

   1. Gielah

    Zoiets heet nu een gotspe…. schoolvoorbeeld.

   2. van Urk

    Spreekt de pathologische leugenaar himself. Wanneer wordt het tijd dat u eens met echte kritiek aankomt tegenover moslims zonder via verschillende omwegen alles weer goed en recht te praten alsof u het gewoon niet durft! Kritiek leveren tegen mensen die Wilders steunen of zich christen noemen gaat bij u wel zeer gemakkelijk af! Maar bij uw moslimvrienden waarschijnlijk niet daar bent u net iets te laf voor omdat u weet dat het niet bij woorden zal blijven of dat ze u totaal niet begrijpen omdat ze uberhaupt niks van onze democratische maatstaven afweten of willen weten .

  2. carthago

   Het valt voor zwerfstein niet mee vrienden en gelijkdenkenden uit het kalifaat te verliezen en het zal hem wel nooit lukken ze de hel toe te wensen.

 8. V.K.

  -Ik snap dat er in het wereldje waarin jij je begeeft vrij is van bijvoorbeeld Syrische christenen welke zich even op de hoogte van de situatie ter plekke kunnen stellen door even bijvoorbeeld een familie lid ter plekke te bellen.

  -Na ja herinner me die aflevering bij Pauw & Witteman waarbij een gaste werd verweten aanhanger van Assad te zijn….P&W zouden dit wel even ” bijpraten”. Nooit mer wat van deze mevrouw gehoord. Wel van die islamofascist Simon welke er bij verlies van IS blijkbaar plots is afgesneden van zijn nazi-islamitische informatiebronnen.

  -Succes met je betrouwbare bronnen, lutser.

 9. Simon Brouwenstein

  ” Die islamofascist Simon welke er bij verlies van IS blijkbaar plots is afgesneden van zijn nazi-islamitische informatiebronnen. ”

  Het staat er echt.

  1. carthago

   Goed gelezen.

 10. Wachteres

  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/454210/nieuwste-strafmethode-is-oog-om-oog-tand-om-tand.html

  Blijkbaar heeft links heeft er geen probleem me dat dit ongedierte hier komt.

  Ik heb tenminste nog nooit één protest gehoord.

  Integendeel, als wij ertegen protesteren dan zijn we islamofoben.

  Dat wekt wat mij betreft toch de indruk dat links een voorstander is van de fundamentalistische islam.

  Wordt vervolgd!

  1. Simon Brouwenstein

   Wachteres,

   Deze strafmethode was me niet bekend en lijkt me in strijd met de wet.
   Is het niet een tikkeltje idioot te roepen dat ‘links’ (wie of wat dat ij jouw verwarde hoofd ook mag zijn) daar kennelijk geen enkel probleem mee heeft.

   Ik kan de vraag directer stellen: ben jij wel fris in je hoofd?

   1. van Urk

    Beste Simon wat weet u nou eigenlijk wel! We komen iedere keer met opgezochte artikels over de kwaadaardige islam en de DDS komt ook iedere keer met nieuwe nieuwsberichten en u doet nog steeds of het een sprookje is van 1000 en 1 nacht ! Als dat in strijd is met de wet dan dan weet u uit welke richting u het zoeken moet om dat aan te kaarten en val ons daar niet mee lastig alsof wij dat niet weten of wisten.

    1. Simon Brouwenstein

     U fantaseert, meneer van Urk (om maar niet te zeggen dat u tot platte leugens vervalt); uit geen enkele bijdrage van mij kan worden opgemaakt dat ik de smerige gruweldaden van ISIS als sprookjes van 1001 nacht beschouw.

     Ik gaf al eerder aan de ik u onmogelijk als een volgeling van Christus kan zien, dan zou u dienaar van de waarheid zijn. Uw agressie en uw leugens ontmaskeren u. Dit is ronduit pijnlijk om waar te nemen.

  2. van Urk

   Natuurlijk ook niet Wachteres! De helft van links heeft veel moslimvrienden,kennissen of collega,s allemaal reuze aardig en de moeite ook niet om ze daarmee lastig te gaan vallen met de ontstane idioterie in naam van hun eigen religie want dat zou zeer aanstotend zijn en een breuk veroorzaken in onze multiculti samenleving.

 11. V.K.

  -Het staat er echt, dat heb je goed gezien, ik ben namelijk niet vergeten dat het jij was welke rouwde,nee, woest was op de VS om door Amerikaanse bommen overleden IS strijders welke druk doende waren met het uitmoorden van Jezadi of hoe dit volk ook moge heten..

  -T is verder wel goed met jou, je steeds verschuilen achter Joods klinkende namen op deze site.

  -Na ja, wel ein Stein, maar een Einstein ben je niet.

  1. Simon Brouwenstein

   V.K., kunt een citaat van mij geven waarmee bovenstaande, absurde, beschuldiging kan worden gestaafd?

   Ik denk het niet dus tot nader order beschouw ik uw bewering als absurde en kwaadaardige nonsens.

   1. V.K.

    -Hu? Krijg jij orders Simon, vertel, wat voor sancties krijg jij opgelegd, en door wie?

    -ik begrijp uit je postings dat het internetten/googelen je het vandaag ook niet zo lekker afgaat,tenminste niet zoals jij dat wil, maar het positieve is dan weer dat ik zie dat je tenminste weer orders ontvangt. Na ja,ik ben de beroerdste ook niet en zie niet graag dat je in de knoop komt met het nakomen van je orders, ik zou zeggen,vraag eens aan Alter ego Jodocus of hij je een handje kan helpen zodat je je weer conform de orders kan gedragen.

    -Jammer om van mijn kant te moeten constateren dat het complexe leven dat jij leeft Simon, net als bij de nazi Jodocus, ook bij jou z’n tol begind te eisen.
    -En ach, stemmen in je hoofd welke je orders geven, daar valt wel mee te leven…toch
    -Beroerder is het natuurlijk wanneer je je orders niet kan nakomen en je dit ziet op bijvoorbeeld je loonstrookje, dat straalt namelijk af op je gezinsleven.

 12. Gielah

  Ach… hij speelt de laatste dagen ook vaak de christen.
  Het is en blijft Spielerei…. een maar wat dóen…aangezien het alleen maar om een enorme honger naar aandacht… aandacht… aandacht… gaat.

  Wie daaraan verslingerd en gebonden is, is nu eenmaal bereid iedere gestalte of gedaante aan te nemen.

  Als hij straks door letterlijk iederéén uitgekotst is, zie ik hem nog wel een keer in de huid van een PVV-er kruipen… en dat dan op ( bijvoorbeeld) een extreem-linkse site gaan doen.
  Dat levert dan wéér een jaar of wat héérlijke aandacht op!

  Zo werkt dat!

  1. Simon Brouwenstein

   Deze bijdrage van Gielah informeert ons slechts over haarzelf. In de psychologie zouden ze dit projectie noemen.

   Deerniswekkend, overigens.

 13. van Urk

  Simon heeft duidelijk last van een identiteitscrisis! Hij hanteert verschillende geloven de ene keer is ie socialist dan opeens een christen dan begint ie over de leer van Taoisme om later weer te beginnen hoe geweldig de islam is!? laat staan met hoeveel gebruikersnamen hij gebruik van maakte om ons te trollen. En altijd heeft ie(kuch) gelijk!

  1. Simon Brouwenstein

   U begint naar te roddelen, meneer van Urk, en u weet ook dat u de waarheid niet spreekt.
   Ik ben geen socialist, geen christen en geen taoist. Ik volg naar vermogen de waarheid en geloof dat Christus ons ondermeer voorleefde hoe een mens in de waarheid kan staan en vriendelijk, met humor en met mededogen in het leven kan staan.
   Ik meen dat we Christus in de godsdiensten slechts kunnen verliezen. Godsdienst is niet Gods dienst.

   1. van Urk

    Jezus bezocht anders wel de Synagoges dat onder het joodse Godsdienst valt om zijn vader te bezoeken en over Hem te onderwezen. En Hij was zelfs woest dat het huis van zijn vader werd misbruikt door marktkooplui. Net zoals ik mij kwaad kan worden dat u de kerk als Gods huis bestempeld als een instituut voor politieke ideologieen. Ik respecteer u manier in het geloven van christus maar zeg niet dat u denkt dat u op de juiste weg bent.

 14. Marion

  Simon heeft altijd gelijk, zijn doel is alleen maar lekker sarren en zich krom lachen om die domme reaguurders die er steeds weer intrappen…

  Laat die sukkel nou genieten…

  1. hendrikush

   Onbegrijpelijk inderdaad dat zoveel reageerders zich steeds maar weer laten opjuinen door Jacobus.
   Laat hem toch gewoon verzuipen in zijn eigen morele verhevenheid. Niet op regaren.

 15. Wachteres

  Simon is er dus wel op tegen dat de IS hier komt, begrijp ik.

  Hoogst merkwaardig dat hij daar nog nooit een uitspraak over heeft gedaan.

  Net zo min als één van zijn links medestrijders.

  Terwijl er zo langzamerhand wel een groot protest richting onze regering en de EU mag gaan, want er zullen zich hier al grote aantallen gesetteld hebben en er komen er nog veel meer.

  Niet zo prettig voor ons, maar vooral niet voor onze kinderen en kleinkinderen.

  Ik vraag me af of mensen die dus blijkbaar wel het gevaar zien, maar niets van zich laten horen wel fris in hun hoofd zijn.

  Of zouden ze een beetje angst hebben om niet meer voor politiek correct aangekeken te worden?

  1. Simon Brouwenstein

   Welke idioot zou menen dat het een goed idee is dat ISIS hiernaar toe komt? Hoe zou ik dat in hemelsnaam kunnen bepleiten?

   Ik kan de vraag directer stellen: bent u wel fris in uw hoofd?

   1. Wachteres

    Dan zou ik toch maar eens, al is het maar één, kritisch geluid laten horen.

    Als wij kritiek hebben op de islam dan bent u er ook als de kippen bij om de geijkte linkse scheldwoorden te gebruiken.

    Dat geeft ons weer de indruk dat u … nou ja …

    niet helemaal fris in uw hoofd bent.

    1. Simon Brouwenstein

     Ik vind kritiek op de islam nuttig en nodig. Schelden is niet mijn stijl.

     1. Wachteres

      Nou daar wachten we dan op, kritiek op de islam, dat van jou komt!

      Is nog niet gebeurd, sinds jij hier op de site zit.

      Toch bang om niet voor politiek correct te worden aangezien?

      Stel je voor dat één van je linkse vriendjes het zou lezen.

 16. van Urk

  Dan werd het eens tijd om toch wat kritischer te zijn over de islam beste Simon! De islam houdt ISIS juist in leven.

 17. toetssteen

  Voor een enkele keer stel ik dezelfde terechte vraag als Brouwenstein op 19:37 doet. Ik heb een soort hotline meedraaien, maar wat ik ook zien komt van CNN en de bron is de eigen duim of dat beruchte eenmansbureau Novini.
  Ik krijg meer en meer de idee dat we belazerd worden.
  Idem de kwaak van die soepstengel die zich Brown Moses noemt en huist op zijn comfi sofa en betaalt wordt door Soros(bellingcat).

  1. toetssteen

   Grr= zie

 18. W.H.J. Reiss

  Simon die alles weet !
  Vraagje: IS je moeder een moslimhoer ?

  1. Simon Brouwenstein

   Doe es normaal, Reiss.

   1. W.H.J. Reiss

    @Simon de Wauwelaar
    Ga je familie doden met je moslimvrienden, maar laat de kinderen van andere mensen leven ! Met je ‘onzinbrabbels’ faciliteer je dood en verderf. Jij bent Krapuul uit de onderste regio, vandaar ga je dochter doden, maar laat anderen met rust !

 19. Koos_Koets

  1: Bevolking evacueren
  2: Isis laten komen
  3: Gifgas inzetten.
  Simpel, en alles blijft heel!

  1. Gielah

   Zou kúnnen werken… ware het niet dat #ISIS tamelijk veel weet… waarschijnlijk spionnen onder de burgers… en dat zij weinig trek zal hebben om een stad binnen te gaan, die al geheel leeg en ontvolkt is…. zelfs niet als er daar belangrijke kunstschatten te vernielen zijn.

   Zonder een mogelijkheid voor hen om uitgebreid en gruwelijk te kunnen bloedvergieten, zal de lol er bij voorbaat voor hen af zijn… en zoeken ze eerst een andere stad… om later, als een deel van de burgers weergekeerd is, alsnog Palmyra in een hel te komen veranderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.