Je gelooft je ogen niet: dit is wat er gebeurt als je alle Europese ministers van buitenlandse zaken op een podium zet

Woorden schieten te kort bij deze vertoning.

Wat moet je hier nu over zeggen? Normaalgesproken zijn ministers eerzame burgers, door hun regering geselecteerd voor een eerzame en lastige taak.

Je verwacht in die functie dan ook serieuze mensen, die hun waardigheid nauwlettend in de gaten blijven houden. Maar bij een diner gerelateerd aan de NAVO-top die momenteel in Turkije plaatsvindt, zetten de heren en dames excellenties de bloemetjes even flink buiten. Een band klimt op het podium om het wereldberoemde ‘We Are the World’ van USA for Africa te zingen. Het nummer blijkt een gelegenheid voor karaoke. Prompt nemen de verzamelde ministers van buitenlandse zaken de microfoon en beginnen te zingen:

.

Onze eigen minister van buitenlandse zaken, Bert Koenders, is echter in geen velden of wegen te bekennen. Heeft hij Nederland daarmee een gênante afgang bespaard, of mist hij hiermee juist een kans om te schitteren? Oordeelt u zelf…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. 4Duwertje3

  Als diezelfde min. van BZ maar niet denken dat dit meewarige met valse klanken begeleid optreden hun plaats in de wereld bevestigt. De ijdelheid en arrogantie spat ervan af. Onze zgn. leiders, bah.

 2. Teun

  We are the world.
  Waarom mogen zij dat niet mooi vinden. Wij vinden dit zelf toch ook allemaal mooi? Die fata morgana even allemaal een te zijn. Tranenroerend? Sentimenteel? Je gaat je groot voelen?
  Ik niet. Gene overvalt mij, bij die lege ijdele gedachte aan onze grootsheid.
  Ik krijg er geen brok van in mijn keel van dat onnozele idee dat wij allemaal een zijn.
  Heb niets met Nederlanders in het bijzonder en al helemaal niets met DE WERELD.
  We hoeven ons niet als beesten naar elkaar te gedragen, maar om nou net te doen alsof er niets aan de hand is, is niet alleen onnozel, maar ook gevaarlijk. Straks gaan we nog denken dat anderen die niet ‘ons soort oppervlakkige goedheid’ prediken, weer naar concentratiekampen mogen worden afgevoerd.
  Ik vind dat de wereld zich moet bekeren van binnenuit. Ieder voor zich. Individueel. Niet collectief. We worden ook niet collectief geboren. We sterven ook ieder voor zich.
  Door die slappe eenheidsgedachte wordt het al snel: wij met z’n allen en de zwakke broeders die nog even niet mee kunnen komen, gaan nog maar lekker even door met moorden, uiteindelijk houden ze daar wel mee op. Geeft niet, wij zegenen elkaar wel.
  In de tussentijd is er veel gemoord, verkracht en geplunderd en de feestvierders doen er niets tegen, want het bederft hun feestje en brengt slachtoffers maar op de slechte gedachte, dat we niet alleen een zijn.

  1. JanvanEechoud

   De tandenfee bestaat ook, hoor, Teun…….

 3. lauwebal

  Ga dan de Ketchup song zingen o.i.d., maar het moet weer een politiek correct nummer voor Afrika zijn *kots*.

 4. Philippine

  Goed zo DDS.
  Ik had het net willen opsturen.

  Deze vrolijke bende hotemetoten van EU en Navo gaan dus binnenkort gezamenlijk naar Libië om de politieke puntjes op de Europese Unie te zetten.
  Daarna nog even TTIP en hupsekee 3x raden waarin we
  terecht zijn gekomen.

 5. Wilhelmson

  Is dat nou dictatuur of niet ? Herken duidelijk sovjet en Nationaal-socialistische eigenschappen van bestuur en hun kenmerkende emoties bij een opgelichte sluier.

 6. Anna

  Top narcistische NAVO in Turkije. Gestoorde roversbende die de macht wil over de wereld en alle grondstoffen in de wereld ten koste van heel veel mensenlevens. Durven met afgedane stropdassen en open overhemden te zingen ” Wij zijn de wereld”. Intussen naar Libië onder het mom “vluchtelingen” terwijl daar om alle grondstoffen (olie) in beslag te nemen onder leiding NAVO/VS en vazal EU. Turkije kreeg het voor elkaar dat Israël niet mocht aanschuiven aan de twee daagse Top. NAVO bestaat alleen voor eigen belangen. Belangen die zijn gericht op alle financiële en economische belangen van de VS.

 7. rexm

  Anna heeft het heel goed verwoord en de TTIP komt er aan of moeten we het Monsanto noemen.

 8. JanKorneeldeWit

  Als dit niet het ultieme bewijs is van de diepe minachting en hardgrondige vernedering van de kiezers in zijn algemeenheid, dan weet ik het ook niet meer. De afstand die deze megalomane politici of beter gezegd moderne wiitteboorden maffia heeft gecreeerd tussen hun en het slappe stemvee is ongehoord en absoluut ongewenst.
  Weer een reden temeer om zeer achterdochtig te zijn voor wat betreft elk voorstel dat dit soort lui doen. Zij zijn volledig losgezongen van de dagelijkse realiteit en doen alleen maar duitjes in eigen zakje.We moeten terug naar op kleine en regionale schaal georganiseerde overheden waardoor het stemvee in elk geval zijn vertegenwoordigers weer kent en sociaal kan benaderen en ook afrekenen.
  Wat moeten wij met dit soort megalomane zoutzakken die op een podium leuk staan te doen, weg ermee!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.