Man die in de vuilnisbak graait, krijgt een brief van een restauranteigenaresse. Wacht tot je leest wat ze schreef

Toen ze een man in de vuilnisbak zag graaien, besloot deze Griekse restauranteigenaresse om actie te ondernemen.

Eleni Fotidou, eigenaar van het Griekse Zorba’s restaurant in Virginia Beach, was geschokt toen ze een kennelijk dakloze man buiten door het vuilnis zag zoeken.

Screen-Shot-2015-05-27-at-10.57.12-PM-620x330

 

Eerst zag ze niet helemaal wat er aan de hand was, maar toen ze beter keek zag ze dat de man op zoek was naar eten. De hartelijke Griekse restauranthoudster besloot dat er iets moest gebeuren:

“Ik wil niemand zo zien. Niemand mag hongerig naar bed gaan”

Ze besefte dat ze de man misschien in verlegenheid zou brengen als ze hem zou aanspreken. Daarom besloot ze om niet direct op hem af te stappen, maar om een brief te schrijven en die buiten op te hangen bij de vuilnisbakken.

Screen-Shot-2015-05-27-at-10.56.30-PM-620x338

 

“To the person going through our trash: For your next meal, please come in and let us know you are hungry and unable to pay…. You are a human being and worth more than a meal from the dumpster. No questions asked!”

In haar hartverwarmende brief liet Fotidou de man weten dat hij de volgende keer niet meer zijn eten in de vuilnisbak moet zoeken, maar het restaurant moet binnenlopen en zeggen dat hij geen maaltijd kan betalen. Hij is meer waard, schrijft Fotidou, dan een maaltijd uit de vuilnisbak.

Fotidou zegt dat ze het een onverdraaglijke gedachte vindt dat er mensen in haar buurt wonen die het vuilnis moeten doorzoeken om aan eten te komen, en dat ze het daarom logisch vindt om hulpbehoevenden in haar restaurant te ontvangen. Een mooi verhaal van iemand die voor haar medemensen het verschil wil maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Erg lief allemaal.. maar hiervan kan de schoorsteen natuurlijk niet roken..iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Er heerst veel te veel de mentaliteit: ik-zit-in-de-shit en de maatschappij lost het maar op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.