Meeste grootverdieners publieke omroep zitten nog altijd bij de VARA

Zelfs premier Mark Rutte verdient niet zoveel.

Er is nog maar bar weinig veranderd bij de publieke omroep als het gaat om topsalarissen waar je hoofd van gaat duizelen. Er werken zes presentatoren bij de publieke omroep die allemaal meer verdienen dan premier Mark Rutte (144.000 euro), en niet zo’n beetje ook. Dit zijn de cijfers, via Elsevier:

1. Presentator 220.390 euro
2. Presentator 225.390 euro
3. Presentator 279.417 euro
4. Presentator 339.088 euro
5. Presentator 541.564 euro
6. Presentator 570.591 euro

Om wie het precies gaat, wil de publieke omroep niet zeggen. Het is in ieder geval wel duidelijk bij welke omroepen de grootverdieners zitten. Twee van de presentatoren werken bij AVROTROS, de vier anderen stuk voor stuk bij… de VARA.

Er is trouwens wel een lichte verbetering ten opzichte van 2009, toen er veel meer presentatoren waren die wel erg veel belastinggeld binnenharkten:

In 2013 waren er nog zeven presentatoren die een stuk meer verdienden dan de minister-president. ‘De publieke omroep zet de dalende lijn in het aantal veel verdienende presentatoren door,’ staat in een verklaring. In 2009 waren het er zeventien.

Het opvallende is dat de publieke omroep blijft volhouden dat het salaris boven de norm niet wordt betaald van belastinggeld, maar dat de omroepen dat zelf betalen. Dat klopt natuurlijk niet. Wij houden met z’n allen, of je het nu leuk vindt of niet, die omroepen overeind met een hoop belastinggeld.

Dat zou een hoop minder kunnen zijn als de omroepen de tonnen euro’s ‘eigen geld’ niet voor presentatoren zouden gebruiken, maar bijvoorbeeld voor de programmering, de sites of wat dan ook. Het aantal presentatoren dat méér verdient dan de minister-president moet zo snel mogelijk naar 0. Dat is wel zo netjes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. _Mediaevist_

  Van Nieuwkerk verdient het meeste. Hij heeft dan ook een zeer belangrijke taak als kardinaal van de Linkse Kerk. Maar wel lekker rechts vullen, zo is dat volk.

 2. Nicky

  Echt erg hoor. Maar ook, nog erger misschien:

  hoe kun je nog steeds links zijn en ook nog steeds ademen?

  Als je het peanutbrain van de linkschmensch in een salongoudvis stopt, gaat ie achteruit zwemmen.

  1. _Mediaevist_

   Helaas, was het maar zo dat alle linksmenschen echt dom waren. Dat is niet het geval, deze VARA-exemplaren zijn voornamelijk hypocriet, ijdel, vals en hebberig.

 3. Anna

  Vooral PvdA’ers en VARA wonen in de grootste huizen, hebben de grootste salarissen,de grootste bek en de meeste fraudeurs in hun gelederen. Tot heden was alles vooral bij de VARA blank. Hypocriet ten top.

 4. Wachteres

  Marcel van Dam woont in een landhuis.

  De PVDA was hem niet links genoeg. Hij ging naar de SP.

  George Orwell had de linksen goed door:

  “All animals are equal, but some animals are more equal than others.”

  Nu roepen ze weer dat nivelleren een feest is: Ja, ja.

 5. Simon Brouwenstein

  Ik onderschrijf de pleidooien hier tot nivelleren van de inkomens volledig. De inkomensverschillen zijn te groot en de enige oplossing is nivellering af te dwingen.

 6. Dennis_WSPK

  Bij de omroepen hetzelfde smoesje als bij banken en grote bedrijven : als we ze niet heel veel betalen, gaan ze weg. Flauwekul natuurlijk. En dan nog : dan gáán ze ?
  Er zijn genoeg mensen die het ook prima kunnen en met een veel lagere beloning genoegen nemen.

  De wegloop-smoes met geen excuus meer zijn om perverse salarissen goed te praten.

  1. Simon Brouwenstein

   Je bent ook een voorstander van nivellering van inkomens?

 7. Nicky

  @Mediaevist, je hebt gelijk. Toen ik het opgeschreven had – dat linksen dom zijn – dacht ik; ja wat hun politieke keuze betreft wel ja…

  want wat maakt dat je nog steeds links kiest, ik kan er bij mijn pet niet bij. Waarschijnlijk een soort oerconservatief nestgevoel…

  …maar voor de rest, als huichelaar zijnde, als slimme wegkijkers, en als berekenende zelfgerichte ellebogenwerkers… inderdaad zijn die nog niet echt stom. Op korte termijn. Want wat is het waard, in hun korte leventje, vol van bedrog, oneerlijkheid en scheinheiligheid?

 8. jack

  Leden van de Portemonnee Van De Ander partij blinken uit in hypocrisie; dit is tenminste algemeen bekend. Doch bedenk altijd dat HYPOCRISIE HET EERBETOON IS VAN DE VERDORVENHEID AAN DE DEUGD.

 9. Floris

  Ja, spreekbuis van de PvdA spelen betaalt goed. Daar weet ene Wim H alias Simon Brallenstein alles van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.