Mijmerende taxichauffeur verzamelt honderden inspirerende berichtjes bij zijn passagiers. Hier zijn de allerbeste exemplaren uit zijn verzameling

Wie had ooit gedacht dat het beroep van taxichauffeur zo enorm inspirerend kon zijn?

Wie gevraagd wordt om een lijstje te maken met meest inspirerende beroepen ter wereld, zal over het algemeen niet uitkomen bij het ambt van taxichauffeur. Om de één of andere reden zien we het vervoeren van mensen door een stad niet per sé als iets geestverruimends. Onterecht, zo bewijst Zia Ahmed. De man heeft het afgelopen halfjaar rondgereden met zijn taxi in San Franscisco, en vroeg iedere klant om voor hem een inspirerende gedachte anoniem op papier te schrijven. Als we dan snel weer een sprong naar het heden maken, zien we dus dat Zia een ongelofelijke verzameling aan prachtcitaten heeft opgebouwd.

Inderdaad: de man heeft een gigantische collectie van inspirerende teksten opgebouwd. En die deelt hij bijzonder graag met de wereld:

o-NOTE-570

Van iemand die aangeeft dat het altijd wel fijn is om mensen bij je te hebben die je vertellen je broek dicht te ritsen


o-NOTE-570.jpg1

En hier is iemand die de vijftiende verjaardag van het eerste afspraakje van hem en zijn vrouw wil vieren, en zijn enthousiasme daarover graag deelt met anderen.


11187353_894870423908972_3453305305890756088_oEn eentje voor de onverbeterlijke pessimisten onder ons: als je het wil, is de wereld al een paradijs. Je moet er alleen anders naar gaan kijken.


11000423_858403677555647_5265060624636200275_o

En weer anderen brengen desgevraagd de lezer wat belangrijke levenslessen bij. Wees geen watje!


 

En zo zien er nog tientallen anderen! Alle teksten worden gebundeld en in een volgende maand ter verschijnen boekwerk gepubliceerd. Dat lijkt me fantastisch!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Meedenker

    Als ik het goed begrijp dan ziet dagelijksestandaard.nl, geinspireerd door moederdag, vandaag alle zaken van de positieve kant. Maar waar het leuk is en goed lijkt te gaan daar ligt het probleem niet. En als het goed is om alles van de positieve kant te zien, dan zou ik willen lezen dat mensen van IS ook goeie kanten hebben.

  2. Meedenker

    “En hier is iemand die de vijftiende verjaardag van het eerste afspraakje van hem en zijn vrouw wil vieren, en zijn enthousiasme daarover graag deelt met anderen.”

    Als hij durft zien wat het instituut huwelijk teweeg brengt, dan zou hij heel anders praten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.