Onno Hoes wil motorclubs verbieden

De individuele chapters moeten stuk voor stuk verboden omdat een algemeen verbod wettelijk niet mogelijk is.

Burgemeester van Maastricht en baas van de Veiligheidsregio, Onno Hoes, heeft besloten om motorclubs de oorlog te verklaren.  Hij wil vanaf nu individuele chapters van dat soort clubs één voor één verbieden. Het liefst zou hij ze allemaal in één keer illegaal verklaren, maar dat is wettelijk nog niet mogelijk.

De Telegraaf legt uit:

Aanleiding voor dit plan is een schietpartij waarbij drie Hells Angels in Sittard vorige week gewond raakten tijdens een confrontatie met leden van de rivaliserende Bandidos. Dit incident vond plaats midden in een dichtbevolkte woonwijk. Het zuiden wordt de laatste maanden voortdurend geteisterd door leden van de zogeheten 1%MC’s die onrust veroorzaken.

Hoes: “We kunnen ons dit niet permitteren en gaan ze daar waar mogelijk aanpakken. Afdelingen van motorclubs in bijvoorbeeld Sittard, Kerkrade of Schinnen zou je als zodanig kunnen gaan verbieden. Maar dan moet je wel in kaart hebben dat deze groepen zich bezighouden met criminele activiteiten.”

Dat laatste hoeft niet zo moeilijk te zijn. Er is genoeg bewijs in omloop waaruit blijkt dat dergelijke motorclubs feitelijk deel uitmaken van de georganiseerde misdaad. Veel clubs zijn betrokken bij de drugshandel en andere vormen van crimineel gedrag, waaronder intimidatie en geweldpleging.

Hoewel Hoes waarschijnlijk dus aan het werk kan gaan is het ook wachten op Den Haag. Als we alle motorclubs in hun geheel willen verbieden moet er iets veranderen aan de wet. Het is aan de Tweede Kamer om daar werk van te maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Het feit dat individuele leden van motorclubs criminele activiteiten plegen maakt de verenigingen niet tot criminele organisaties. Het recht op vereniging maakt het voorstel van Hoes onhaalbaar. Vergelijk ook de moeite die het kostte om de Vereniging Martijn verboden te krijgen.

 2. jansje2

  Zit die Hoes daar nog steeds? Hij zou daar toch vertrekken?
  Deze man voegt toch werkelijk niets toe!

 3. Moose

  Verbied dan ook maar gelijk de voetbalclubs omdat die ook regelmatig negatief in het nieuws komen en tussen hun leden ook gespuis te vinden zal zijn.

 4. AnnieJansz

  Dat wensen we allemaal, maar desnoods richten deze criminelen een sjoelclub op en krijgen ze van de gemeente een eigen speelhonk toegewezen.

  overigens…Michael, waar is dat item gebleven van je over de Barbecue-tips?

  .

 5. papa charlie

  In dit land mag je elkaar niet neerschieten maar er is wel vrijheid van vereniging en vergadering! Daar kan Onno Hoes niks aan veranderen.

 6. moreno

  Meteen de beweging Pvv verbieden daar lopen ook maniaken met wapens op zak.
  Daarnaast was de moordenaar in Alphen a/d Rijn ook een Pvver met zijn machine geweer waar hij mee 7 mensen neer schoot.

 7. Marion

  Onno Hoes is geen burgemeester meer dus heeft niets meer te willen. De eerste PVVer die morena kan dood schieten krijgt het legioen va eer…Domme trut sukkel.

 8. Nicky

  Lieve Onno, lieve halve zachte, als je toch een daad wil stellen, en een voorbeeldfuctie begeert;

  ik zou eerder verbieden dat er op een ander geslacht gereden werd, met je eigen geslacht rimpelsteeltje op een ander geslacht, dat van je eigen geslacht is. Bah.

  (Burp)

  1. Simon Brouwenstein

   Homohaat is helaas nog springlevend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.