Pas 11 jaar oud, maar nu al drie universitaire diploma’s op zak. Maar zelf noemt het jonge genie dit slechts “babystapjes” op weg naar zijn échte doel

Het jonge genie studeerde al driemaal af, maar ziet het zelf allemaal maar als voorbereiding voor zijn grote droom.

Het jonge genie Tanishq Abraham heeft afgelopen woensdag iets gedaan wat op zichzelf al een enorme prestatie is: afstuderen van de universteit in maar liefst drie studierichtingen. Weinigen zullen hem dat nadoen, en al helemaal als je je bedenkt wat de leeftijd van Tanishq is: slechts 11 jaar oud.

Dat leest u goed: terwijl zijn leeftijdsgenoten nog leren rekenen en schrijven, heeft deze jongen maar liefst drie universitaire diploma’s op zak. En in uiteenlopende onderwerpen: wiskunde, natuurkunde… maar ook in buitenlandse talen. Vanaf zijn zevende volgt de jongen vakken, en hij beschrijft dan ook hoe fantastisch het is om op zo’n jonge leeftijd al zoveel bereikt te hebben:

.

Ondanks al het succes is de jongen er eigenlijk heel normaal onder gebleven, als ik het zo zie.

Maar het verhaal eindigt hier niet. Want de 11-jarige jongen is nog lang niet klaar met het bereiken van z’n dromen. De drie diploma’s noemt Tanishq zelf slechts “babystapjes” en heeft uiteindelijk iets nog veel groters in gedachten:

Wij wensen hem daar natuurlijk heel veel succes mee.  Deze jongen blijft dromen, en blijft hard werken. We gaan ongetwijfeld nog veel dingen van hem horen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Wachteres

    Geweldig!

    En ik heb het idee dat hij, dankzij zijn ouders waarschijnlijk, toch een elfjarige jongen blijft, die met beide benen op de grond staat.

    Hij geniet van studeren net zoals er jongeren zijn die heel veel energie in sport steken, omdat ze daar veel in willen bereiken.

  2. Jantje

    Het is bijzonder, dat is zeker, maar een associate degree is hier een 2 jarige HBO opleiding vooral bedoeld voor MBO-ers. Dus nog echt geen universitaire graad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.