Slecht nieuws: ISIS wint terrein in Afghanistan

Geen categoriemei 01 2015, 13:00
De moslimterroristen zitten overal.
ISIS zit niet alleen in Syrië, Irak, de Sinaï-woestijn en Libië (en zelfs op de Gazastrook), de moslimterroristen zitten nu ook in Afghanistan. En niet zo'n klein beetje ook: in sommige provincies wordt openlijk gezwaaid met de ISIS-vlag en worden gebieden veroverd en mensen onthoofd.
De (lokale) overheid wordt tegelijkertijd weggejaagd, zodat de radicale moslims kunnen doen wat ze willen:
Begin dit jaar zei het Amerikaanse ministerie van Defensie te vrezen voor de invloed van IS in Afghanisten. De Amerikanen spraken toen over 'kiemen', maar van een echte dreiging was in februari nog geen sprake. Dat is nu wel anders, zeggen bronnen in Afghanistan. De provincie Faryab is bijvoorbeeld voor 60 procent in handen van IS, zeggen de autoriteiten daar. De overheid heeft er niets meer te zeggen.
De Afghaanse overheid is verbaasd over de hoeveelheid buitenlanders die nu als jihadi's actief zijn in Afghanistan. Dat betekent dat er waarschijnlijk vanuit de ISIS-top goed is nagedacht over de strategie voor uitbreiding van het islamitische kalifaat.
Een van de weggejaagde inwoners zegt over de jihadi's: "Ze zorgen voor een sfeer van angst in ons dorp. We moesten onze huizen ontvluchten en alles achterlaten. De lokale politie is verjaagd."
Afghanistan was altijd het land van de terroristen van de Taliban, maar als het zo doorgaat wordt de macht overgenomen voor de nog veel gruwelijkere terroristen van ISIS. Dat krijg je er dus van als de internationale gemeenschap in feite ISIS op z'n beloop laat.
We gaan dit soort berichten over veroveringen in andere islamitische gebieden in het Midden-Oosten en Centraal-Azië nog veel meer horen. Helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten