Amsterdam gaat niet méér, maar mínder controleren op wapens

Geen categoriemei 01 2015, 14:00
Want er gebeurt natuurlijk nooit wat met wapens in Amsterdam.
Amsterdam is al jaren de moordstad van Nederland. Wapens zijn overal, en de onderwereld is oppermachtig. Bewoners beginnen inmiddels zelfs te wennen aan de talloze liquidaties in onze hoofdstad, maar dat betekent niet dat dan maar de controles op (vuur)wapens moeten worden verminderd. Althans, dat zou je denken. Niet dus. Via De Telegraaf:
De gemeente Amsterdam vermindert het aantal wapencontroles in de stad. Dit schrijft burgemeester Eberhard van der Laan vrijdag in een brief aan de gemeenteraad.
Daar zullen de criminelen vast blij mee zijn. De coalitiepartijen VVD, D66 en SP wilden per se de wapencontroles en het preventief fouilleren terugbrengen in de door de gemeente aangewezen risicogebieden, waar de politie preventief mag fouilleren. Het aantal wapenincidenten is volgens een rapport met 12 procent gedaald, en een kwart van de incidenten was in een van de drie risicogebieden.
Het aantal wapencontroles daalde in een jaar van 141 naar 87. Het aantal gefouilleerde personen daalde van 149 naar 105. De politie vond gemiddeld 2,2 wapens per honderd personen.
Het draagvlak voor de controles daalde, van 75 procent naar 66 procent. Van de Amsterdammers is nu 11 procent tegen wapencontroles, tegen 7 procent vorig jaar.
Het lijkt in de ogen van het Amsterdamse college vast heel logisch om de wapencontroles te verminderen omdat de cijfers zijn gedaald, maar de cijfers zijn juist gedaald vanwege die controles. Als die controles wegvallen, die gewoon hard nodig zijn om illegaal wapenbezit aan te pakken (zolang wapens zijn verboden in Nederland), dan zullen de cijfers ongetwijfeld weer stijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten