Speech Louis van Gaal een grote hit in Engeland

“Charismatisch.” “Bizar.” “Hilarisch.” “Verbijsterend.”

Zoals we gewend zijn van Louis van Gaal heeft hij aan het einde van het seizoen een, laten we zeggen: enerverende, speech afgeleverd. Jaren geleden riep hij in München dat Bayern de beste van Duitsland was, de beste van Europa, en de beste van de wereld. Het publiek vond het geweldig, de pers iets minder.

Ook nu is Van Gaal in het nieuws vanwege een speech, maar de reacties van de Britse (en andersoortige) pers zijn nu behoorlijk positief. Oké, er wordt om gelachen door sommige kranten en commentators, maar de Britten vinden het maar wat mooi allemaal:

Louis van Gaal is helemaal uit zijn dak gegaan tijdens een speech op een gala van Manchester United ter ere van het einde van het seizoen. De grote Britse media maken melding van de speech en noemen die ‘verbijsterend’, ‘charismatisch’, ‘bizar’ en ‘hilarisch’. Hij begint nog vrij rustig in zijn beroerde maar herkenbare Engels, maar na een paar minuten schreeuwt hij en maakt hij grap na grap.

Hier de video van de speech. Let wel, het is weer eens een schitterende klassieker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Daniel

  Louis is een goede trainer en een goede coach.
  Hij is stress bestendig en heeft het lef om, desnoods voor een stadion vol, Engels te spreken terwijl hij toch moet weten dat zijn Engels niet zo geweldig is.

  Die lef respecteer ik en ik moet ook lachen om zijn persconferenties, het is en blijft een intrigerende man.

  We kunnen Louis nog niet missen, nog lange niet..

 2. Terzo

  Dat die clown maar lang in Engeland mag blijven.

 3. Simon Brouwenstein

  De overeenkomst tussen Wilders en van Gaal is dat als ze in het buitenland hun muil opentrekken je wordt overvallen door gêne..

  1. hans-e-pans

   Wie komt er opeens om het hoekje kijken?

   WILDERS!

   Het is nog maar de vraag of ze er blij mee moeten zijn om met elkaar vergeleken te worden.

   Beiden zijn op hun eigen terrein onnavolgbaar.

  2. Niek Verheyen

   Engels en Duits van Geert Wilders zijn prima tot uitstekend te noemen. Zeker in vergelijking met, om maar wat te noemen, het pruts-Engels van Rutte. Of naar het andere uiterste toe de werkelijk enorm bekakte uitspraak van het Engels door Timmermans, waar je als Nederlander toch echt plaatsvervangende schaamte van krijgt.

   En wat de inhoud aangaat, Brouwenstein. Indien we straks niet onder het juk van de islam gaan zullen de redes van Geert ongetwijfeld in de geschiedenisboeken terecht komen. Maar dat is voor jou natuurlijk niet te bevatten.

 4. Nicky

  Prachtig, een karakter haha. Hollands Glorie.
  En nuchter; resultaat telt en t lukt hem ook weer aardig.

 5. catalin

  @ Brouwenstein,
  Het negatief beoordelen van anderen is gratuit, zeker wanneer geen bewijs geleverd wordt van de eigen kwaliteiten van de beoordelaar.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik beschrijf slechts mijn eigen ervaring, catalin.

 6. Teun

  Simon Brouwenstein
  20 mei 2015 at 13:23
  De overeenkomst tussen Wilders en van Gaal is dat als ze in het buitenland hun muil opentrekken je wordt overvallen door gêne..

  Muil opentrekken?
  Gênant, jouw grofheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.