Syrië-ganger Mohamed A. wilde Wilders opblazen in zelfmoordaanslag

Dit is waarom Geert Wilders 24 uur per dag streng wordt beveiligd.

Al meer dan tien jaar wordt PVV-leider Geert Wilders 24 uur per dag beveiligd door grote mannen met wapens en snelle auto’s. Dat moet ook wel, omdat Wilders steeds bovenaan de terreurlijstjes staat van radicale moslims die een aanslag op hem willen plegen. En ja, er zijn er genoeg die ervan dromen ook echt de wapens op te pakken en hem te vermoorden. Zie bijvoorbeeld Syrië-ganger Mohamed A., die nu voor de rechter staat. Hij wilde een zelfmoordaanslag plegen op Wilders. Via De Telegraaf:

De 22-jarige Mohamed A. wilde een zelfmoordaanslag op PVV-voorman Geert Wilders plegen. Dat blijkt uit afgeluisterde gesprekken die tijdens de strafzaak tegen A. zijn behandeld.

Desgevraagd door de rechter wilde A. niets over de vermeende aanslag zeggen. “Omdat u steeds van een mug een atoombom probeert te maken.”

A. is zes maanden in Syrië geweest en wordt verdacht van het voorbereiden van een overval in Scheveningen om zijn islamitische vrienden in Syrië financieel te kunnen ondersteunen. Ook wordt hij vervolgd voor het bezit van vuurwapens en munitie. Daar kan hij vier jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk voor krijgen.

Tijdens afgeluisterde gesprekken bleek dat A. het had over een aanslag op Wilders, maar volgens het OM zijn er geen concrete aanwijzingen gevonden van voorbereidingen voor een aanslag. Daar wordt hij dan ook niet voor vervolgd. Citaat:

De zaak tegen A. kwam aan het rollen door een ambtsbericht van de AIVD. Daarin stond dat A. zich na terugkeer in Nederland teruggetrokken en radicaal gedroeg.

De AIVD bleek ook gesprekken te hebben opgenomen in een auto tussen A. en anderen. Hij sprak onder meer over de strijd in Syrië, waar hij zich voor een ‘martelaarsdood’ zou hebben aangeboden op het slagveld. In de auto spraken A. en anderen ook over een mogelijke aanslag op een politicus die in de gemeenteraad van Den Haag had gezeten, volgens het OM Wilders.

Het is prettig om te weten dat Wilders zo goed als mogelijk wordt beveiligd en dat de AIVD in dit geval bovenop een Syrië-ganger zit die met zijn maatjes sprak over het plegen van een aanslag op Wilders. Laten we hopen dat elke jihadi die het probeert wordt tegengehouden en heel lang in de cel blijft zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. hans-e-pans

  Hoeveel duidelijker moet het nog gemaakt worden?

  1. Terzo

   Policor Nederland hoopt natuurlijk dat het ooit lukt, die denken nog met weemoed terug aan 2002, toen hadden zij succes.

 2. carthago

  4 jaar brommen waar er maar 1 werkelijk van uitgezeten wordt is voor een kalifaatmonster natuurlijk een fantastische rustpauze om de volgende genocide voor te bereiden.

 3. Niek Verheyen

  Deze gang van zaken bevestigt keihard het gelijk van Geert Wilders; Syrië-gangers nooit meer terug naar land van herkomst!

  Deze gasten ondermijnen onze rechtstaat volledig. Alleen al het uitspreken van de intentie tot het plegen van een aanslag op een democratisch gekozen persoon is al een aantasting van de democratische orde.

  Waarschijnlijk staat deze jihadi weer snel op vrije voeten want, net als bij Pim Fortuijn indertijd, komt het de linkse politieke elite in Nederland en de EU natuurlijk prima uit wanneer Geert Wilders zou worden geelimineerd.

 4. catalin

  Het is te hopen, dat de ideeën van Wilders niet al te populair worden. Niet zozeer omdat hij ongelijk heeft, maar omdat die ideeën onaanvaardbaar zijn voor het pc-establishment. Zie het lot van Fortuyn.

 5. Bromsnor

  Wereldwijd worden mensen bedreigt en gedood die kritiek op de islam durven te hebben.

  Dat is inderdaad het beste bewijs van het gelijk van Geert Wilders.

  1. Simon Brouwenstein

   Als Wilders gelijk wil krijgen met de stelling dat wanneer je er werk van maakt moslims zoveel mogelijk te krenken je dan zult worden bedreigd, dan heeft hij gelijk.

   1. Terzo

    Volgens mij maakt de heer Wilders de islam terecht onderwerp van kritiek, dat individuele aanhangers van deze nazistische zandbak ideologie met een religieus randje dit opvatten als krenken is geheel voor rekening van hen zelf!

    Daar gaan we geen rekening mee houden met die lange tenen die uit die puntslippers steken.

   2. toetssteen

    @Brouwenstein
    Moslims krenken mij en erger dan dat:

    http://www.volkskrant.nl/dossier-islamitische-staat/verenigde-staten-val-van-ramadi-is-tegenslag~a4029549/

    Maar u beweert doodleuk dat dat komt omdat Wilders hen gekrenkt heeft….

   3. carthago

    Dat is geen krenken, dat maak jij ervan net zoals de kalifaatgangers, maar dat is het gezond benoemen van een ziekte.

   4. Niek Verheyen

    Bromsnor 19 mei 2015 at 15.58: “Wereldwijd worden mensen bedreigd en gedood die kritiek op de islam durven te hebben.”

    Kijk Brouwenstein, dit is nu precies waar het allemaal om gaat. Laat het me je uitleggen.

    De islam is al 14 eeuwen in permanente staat van oorlog met de niet-islamitische wereld. Dar al-islam contra dar al-harb, weet je wel! In deze staat-van-oorlog situatie geldt in feite altijd het islamitische oorlogsrecht.

    In principe is het ongelovigen al niet toegestaan om uberhaupt over islam een mening te hebben, en dus al helemaal niet een kritische mening. Dit wordt conform koran beschouwd als verraad. En op verraad (in oorlogstijd dus) staat gewoon simpelweg de doodstraf.

    Zo simpel is het, Brouwenstein. Hou eens op met westerse ogen en denkwijze richting islamieten te kijken. Probeer je in hun denk -en begrippenwereld in te leven en van daaruit te handelen en conclusies te trekken.

 6. Mart

  Deze mannen zijn niet zo groot.Tòch geloof ik dat Geert er meer aan zou hebben dan wat hij nu heeft.

  1. toetssteen

   @Mart
   Wilders is erg lang.

 7. Wachteres

  http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3729074/2014/08/28/Is-Mohamed-A-een-goede-jongen-of-een-jihadist.dhtml

  Dat is die goede jongen, die enkel en alleen naar Turkije is gegaan om vluchtelingen te helpen. Hij is niet eens in Syrië geweest.

  Zit hij ook nog in de gevangenis: ’t Is een onrechtvaardige wereld.waarin wij leven.

  Gelukkig hebben wij gutmenschen advocaten, die er alles aan zullen doen om hem op vrije voeten te krijgen.

  1. Simon Brouwenstein

   Wachteres is kennelijk van mening dat advocaten als taak de schuldigverklaring van en een zware strafmaat voor hun cliënt te bevorderen.

   1. carthago

    In deze gevallen zou dat advocaten sieren.

    1. Simon Brouwenstein

     Als je niets begrijpt van de rechtsstaat beweer je zulke waanzin.

     1. carthago

      Kalifaatgangers kennen helemaal geen rechtsstaat, en Erkennen al helemaal geen. Met gelijke munt betalen moet zelfs met de euro kunnen.

     2. Terzo

      Over welke rechtsstaat heb je het, die rechtsstaat waarin iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen of jouw opportunistische rechtsstaat waarin Bush door jou oorlogsmisdadiger wordt genoemd zonder aanklacht of veroordeling?

     3. Simon Brouwenstein

      Ik heb het over jouw ontbrekende besef van de rechtsstaat, Carthago, die, inderdaad, pijnlijke overeenkomsten vertoont met die van kalifaatgangers.

     4. -Harry

      Dan begrijp jij kennelijk nérgens wat van Schweinstein , want je komt ALTIJD met verkeerde argumenten .
      Of leugens .
      Of verdraaiingen .

      En we begrijpen de rechtsstaat wel , maar je kunt op een punt komen dat er dusdanig grote belangen te verdedigen zijn dat je de rechtsstaat even aan de kant moet duwen .

      Jij wilt dus alles volgens het boekje doen , ook al wordt dat je ondergang .

      Begrijp je dat nou echt niet ?

   2. Wachteres

    In elk geval heeft elke Syrië-ganger nu een smoes in handen gekregen.

    Dit is al de tweede die beweert dat hij daar is om sociaal werk te verrichten.

    En jouw smerige suggestie houd ik maar voor niet gelezen.

    En je zegt ook nog dat je niet links bent?

   3. zomaar

    hoeveel reizen naar Turkije kan jij maken per jaar ?, deze persoon zeker zes in een half jaar.

    en dat van een sociale dienst uitkering , ik ken mensen die gewoon werken , en al jaren niet gereisd hebben , gewoon omdat men daar geen poen voor heeft .

    1. zomaar

     mijn schrijven was aan Simon .B , gericht

 8. Daniel

  Mohamed A is aangeklaagd voor wapenbezit en voorbereiding aanslagen. Het OM eist 4 jaar en Saskia Belleman (rechtbankverslaggever Telegraaf) vond dat vrij hoog, omdat er nog geen aanslag is gepleegd.
  Dus het OM doet zijn werk.
  Nu de rechter nog.

  Denk nu niet dat ik een moslimknuffelaar ben (wel, volgens enige reageerders hier), maar de wet is nu eenmaal de wet.

  Ik kan echter niet om de vaststelling heen dat het globale terrorisme van pakweg de laatste 15 jaar hoofdzakelijk (uitsluitend?)vanuit Islamitische hoek komt.
  Ik zie geen imperialistische terreur bij katholieken, hindoes, orthodoxen, mormonen, en vul de rij maar aan. Zo wordt het quasi onmogelijk om de publieke perceptie van de Islam nog om te keren. Dat gegeven zal automatisch de politiek beïnvloeden, want zo werkt het.

  Maar we kunnen niet per incident en persoon de strafmaat wijzigen, want dan zou Michael van Galien 5 jaar kunnen krijgen omdat hij een soefi is en Frank Verhoef een uurtje schoffelen voor hetzelfde delict.
  Enkel omdat de rechter bij Michael zegt: “Weg met die Micheal, weg ermee. Gewoon, omdat ‘ie het verdient. Omdat ‘ie dingen zegt die ons niet aanstaan.

  1. zomaar

   waar wachten wij , (zij) op, tot hij werkelijk tot een aanslag overgaat ?.

 9. JanvanEechoud

  Nog even een kleine bijdrage in het ophemelen van deze eerbiedwaardige en weldoende profeet:
  Boek 41, Nummer 5251:
  Verteld door Oemm Atijjah al-Ansarijjah:
  Een vrouw verrichtte vroeger besnijdenis in Medina. De Profeet zei tot haar: Snijd niet ernstig aangezien dat beter voor een vrouw is en meer begerenswaardig voor een echtgenoot.

 10. Antidotum

  Alles en iedereen die de islamisering van Europa in de weg staat moet worden geliquideerd.

  1. Terzo

   Ik zou het liever andersom zien…..

  2. Simon Brouwenstein

   De zoveelste oproep tot genocide. Het begint op dit blog meer regel dan uitzondering te worden.

   1. toetssteen

    @Brouwenstein
    Tuurlijk mijnheer Brouwenstein! Een goede genocide is nooit weg! Op de niet moslim wel te verstaan, en op elkaar. Want dat is leuk joh! Nieuw Brouwesteins gezelschapsspel, hoofden verzamelen.
    Degene die de hoogste stapel heeft, heeft gewonnen= vrij geïnterpreteerde versie van de Hindu Slaughter.

    Manman, u hebt het nog niet door als het de scimitar in uw nek rust! Ziet u dan echt niet wat er momenteel gaande is? Een horde reil debielen die anderen zonder een spier te vertrekken vermoorden, verkrachten, in slavernij brengen en vul de hele waslijst maar in.
    Dat tegen willen gaan Brouwenstein, is geen genocide!

    U bent verdraaid nog toe in staat Martel en Sobieski postuum te benoemen als genocide pleger!

   2. -Harry

    S.B .

    Die genocide door moslims gepleegd heet bij jou zeker bevolkingsregulering ?

    Hoe is het toch mogelijk dat iemand het toch nog steeds niet wil zien . Foute genen ?
    Ma met een geitenbeffer in de running geweest ?

    Of ben je zo publiciteitsgeil dat je de meest dwaze dingen beweert om maar reacties uit te lokken ?

    Zoals die varkenskop van een Marcel van Dam vroeger deed in een televisieprogramma .
    Kan me echt niet voorstellen dat iemand zich daartoe aanzet .

    1. toetssteen

     @Harry
     Je weet toch dat geboorteregeling in deze tijd gelijk staat met koppensnellen. Mjah de ‘pil’ is wel een elegantere methode, maar Brouwenstein vindt van niet. Wie zijn wij omdat te betwisten. Kuch, hoest…..

     1. Simon Brouwenstein

      Op grond waarvan denkt de heer Toetssteen dat ik koppensnellen een goede manier van geboorteregeling vind?

      De stropop is in het inhoudelijk debat een verwerpelijke drogreden, het de opponent bizarre opvattingen in de mond leggen is het verzieken van de discussie.

    2. Simon Brouwenstein

     “Hoe is het toch mogelijk dat iemand het toch nog steeds niet wil zien . Foute genen ?
     Ma met een geitenbeffer in de running geweest ?”

     Een racistische levenshouding maakt dom en ongelukkig.

     1. W.H.J. Reiss

      @Simon de Wauwelaar
      Een idioot die zich in een ander redactiestuk als Uebermensch zag !! Whoeaaah, de mongool !

 11. Simon Brouwenstein

  @ meneer reiss,

  Ik zie mezelf niet als Uebermensch hoor, het waren in deze draad anderen die dat zo zien.
  Laten we het maar als een compliment beschouwen.

 12. -Harry

  Lees nooit zoveel complimenten aan jouw adres S.B.

  Hooguit van Arie-met-de-lipjes , die baconreet en Beukelaar .
  De rest kan je bloed wel zuipen .
  En daar maak je het zelf naar , dagelijks .

  Tijl Uilenspiegel was tenminste nog eerlijk , met zijn : ze haten me , maar ik heb het er naar gemaakt .
  Maar zo ver ben jij nog niet om dat te erkennen .

  1. Simon Brouwenstein

   Harry voor een beter begrip van de boze gevoelens die je aangrijpen adviseer ik een onderzoek van de eigen ziel.
   Bedenk dat boosheid altijd van binnen komt, zoals Christus ons leerde in Marcus7:1-23. Laat die tekst op je inwerken en vrede in je ziel zal je ten deel vallen.

 13. Hetzler

  Wat een ellendige religie is de islam toch! Een of andere godheid die kennelijk alles en iedereen wenst te vernietigen, maar er kennelijk niet zelf toe in staat is. Dus moet een zwerm van psychopaten en seksueel ernstig gestoorde primaten dit werk opknappen. Wat een treurige ontluistering, hetgeen duidelijk maakt dat de islam geen religie is, maar een terreurbeweging. Maar altijd staan er weer cultuurmarxistische lieden klaar om de schuld bij de Westerling te leggen. Deze cultuurmarxisten zijn maar op 1 ding uit: onze maatschappij te gronde richten door hernieuwbaarheid propageren, waanzinnige ontwikkelingshulp en het knuffelen van de islam die onze maatschappij ook te gronde wil richten. Wat een ellendig bondgenootschap tussen de islam en het marxisme!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.