Trijntje past jurk en optreden aan voor Eurovisie Songfestival

Draagt ze de controversiële jurk straks wel of niet?

Trijntje Oosterhuis blijft aan het experimenteren. Eerder kreeg ze flink wat kritiek te verduren omdat haar jurk teveel décolleté zou tonen en zou afleiden van het liedje zelf. Hoewel de zangeres een tijdlang volhield dat ze de jurk wél zou dragen, kwam ze vandaag ineens in een ander outfit het podium oplopen bij de repetities.

Dat bericht De Telegraaf:

Trijntje Oosterhuis heeft haar veelbesproken jurk vandaag tijdens haar tweede repetitie in de kast laten hangen. Het leverde haar applaus op. De zangeres verscheen in een lange, zwarte jurk met split en jasje en veel minder decolleté. Er werd voor geapplaudisseerd door de aanwezige pers. De aandacht leidt nu niet meer van haar muziek af.

Daar komt bij dat ze haar presentatie ook op andere manieren aan het veranderen is. Volgens de krant voor wakker Nederland is ze veel meer bezig met de camera dan in het verleden. Ze zoekt de camera nu bewust op, kijkt er helder in, en probeert op die manier kijkers recht in hun hart aan te spreken. Ze wordt daarbij geholpen door het hoofd van het Nederlandse camerateam, Hans Pannecoucke, die o.a. het camerawerk deed voor de Common Linnets, die twee jaar geleden bijzonder succesvol waren.

Het is nu de vraag of Trijntje de originele jurk dinsdag toch draagt, of dat ze toch maar besluit om de alternatieve kleding te dragen, die in ieder geval op een veel positievere manier verwelkomd werd door de aanwezige pers. Aangezien de rol van de pers niet onderschat mag worden bij het Eurovisie Songfestival is de kans groot dat ze journalisten toch een beetje tevreden probeert te stellen, ook als ze de eerste jurk zelf mooier vindt.

Ondertussen is er ook andere Songfestival nieuws: zangeres Hind is uit de vijfkoppige Nederlandse jury gezet omdat ze onlangs gezegd had dat Rusland de eerste plaats heeft gekocht. Ze wordt vervangen door zangeres Do.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Een klemmende vraag.

 2. cmsuijkerbuijk

  Wát een drukte om h e l e m a a l niks. Een freakshow die niet eens de naam “Songfestival” zou mogen dragen, omdat het niet meer over zingen gaat, maar wie de beste Frankenstein is.
  Daarbij kun je van onderwerpen waar smaak bij te pas komt, geen wedstrijd maken, omdat dat altijd subjectief zal zijn en niét te meten, zoals tijd, hoogte, lengte, afstand of aantal (doel)punten.
  Al járen pure geldverspiling. Kappen met die hap!

 3. Geah

  Ze heeft het niet……Stiekem hoop ik dat zij als laatste eindigt….

 4. Daniel

  Een recensie (uit de Roze Golf hét blad van de rechts liberale homo. het Holebitrans-magazine) van de repetitie van ‘onze’ Trijn.

  ‘Langzaam draait de camera om haar heen, steeds iets verder van haar af, waardoor er steeds meer van haar jurk in beeld komt… En reken maar dat er meer in beeld komt! Trijn draagt een zwarte jurk, die van haar hals tot ver onder haar navel is opengeknipt. De reacties in het perscentrum logen er niet om. Er was vooral verbazing en meningen liepen uiteen van “gedurfd” en “ze maakt een statement” tot “afschuwelijk, dit kan niet op haar leeftijd’.

  Spannendddddd……..ppfffff

 5. Antidotum

  Ben benieuwd of Rusland als eerste zal eindigen, gezien de reactie van Hind.

  Dat bepaalde landen elkaar het balletje toespelen is al langer bekend.

  Wat Treintje draagt zal me worst zijn, zolang een zwaar opgemaakte vent met baard, in een lange couture jurk het songfestival kan winnen, is alles mogelijk.

 6. hans-e-pans

  Denk niet dat dat veel mensen interesseert.

  Rariteitencircus, dus wat maakt het dan uit wat ze draagt.

 7. Gielah

  Huiveringwekkend wereldnieuws… dit.
  Het DDS van een jaar geleden zou het nooit in der eeuwigheid geplaatst hebben.

  1. jansje2

   Precies Gielah…ik vind ook dat het niveau behoorlijk is gedaald. Veel waardeloze artikelen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.