Nieuw hoofdstuk in slepende moordzaak op Natalee Holloway

Geen categoriemei 15 2015, 14:00
En Joran van der Sloot speelt weer een hoofdrol.
Ondanks dat het over twee weken alweer tien jaar geleden is dat op Aruba de Amerikaanse tiener Natalee Holloway verdween, blijft de onopgeloste verdwijningszaak de gemoederen bezighouden. Haar vader heeft opnieuw het vliegtuig gepakt naar het Antilliaanse eiland, alwaar hij in een ultieme poging bewijzen hoopt te verzamelen voor de locatie van het lichaam van zijn dochter:
Maar Dave Holloway, de vader van Natalee hecht wel degelijk waarde aan het verhaal van De Jong. Hij is onlangs, tien jaar na de vermissing van zijn dochter, teruggekeerd naar Aruba. Hij wil dat het OM serieus onderzoek doet naar de tip.
De 'tip' waar het over gaat, komt van Jurrien de Jong. Een oude bekende van Joran van der Sloot, die beweert meer te weten over de zaak aangezien hij een ooggetuige zou zijn geweest:
Joran van der Sloot waarschuwt de ouders van Natalee Holloway om geen waarde te hechten aan de verklaring van Nederlander Jurrien de Jong. Die beweert dat hij heeft gezien hoe Joran de Amerikaanse tiener onder een hotel heeft begraven. Onzin, aldus Joran. ,,Hij speelt met hun verdriet", zo laat hij de nabestaanden via zijn advocaat in Peru weten.
De raadsman van Joran reageert tegen Fox News op de recente ontwikkelingen rond Jurrien de Jong. De geboren Amsterdammer kwam onlangs naar buiten met het verhaal dat hij op de avond van de verdwijning van Natalee Holloway een jongen en een meisje een gebouw in zag gaan. Kort daarna zou de jongen, die hij later als Joran herkende, haar lichaam naar buiten hebben gezeuld en in de kruipruimte hebben verstopt van een Mariott-hotel dat toen nog in aanbouw was.
Van der Sloot is er vanuit z'n Peruaanse gevangenis snel bij om meteen vraagtekens te zetten bij het verhaal van De Jong.
Maar is De Jong onbetrouwbaar? Wellicht. Het punt met Joran van der Sloot is dat het lastig te zeggen is wanneer hij nu de waarheid spreekt en wanneer niet. Neem bijvoorbeeld de uitspraken die hij gedaan heeft over de moord op Natalee Holloway tegen een vertrouweling van Peter R. de Vries: vlak erna staat hij weer het compleet tegenovergestelde te beweren voor een andere camera. En we hebben natuurlijk ook nog de versie van de moord waarin het lichaam niet gedumpt zou zijn in de zee, maar op een begraafplaats. Wat is er nu waar?
De saga zal wel blijven voortslepen totdat het lichaam van Natalee Holloway gevonden wordt. Het is voor alle betrokkenen dan ook te hopen dat Dave Holloway snel slaagt in zijn zoektocht, zodat de periode van verwarring kan worden afgesloten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten