Trijntje past jurk en optreden aan voor Eurovisie Songfestival

Geen categoriemei 15 2015, 15:00
Draagt ze de controversiële jurk straks wel of niet?
Trijntje Oosterhuis blijft aan het experimenteren. Eerder kreeg ze flink wat kritiek te verduren omdat haar jurk teveel décolleté zou tonen en zou afleiden van het liedje zelf. Hoewel de zangeres een tijdlang volhield dat ze de jurk wél zou dragen, kwam ze vandaag ineens in een ander outfit het podium oplopen bij de repetities.
Trijntje Oosterhuis heeft haar veelbesproken jurk vandaag tijdens haar tweede repetitie in de kast laten hangen. Het leverde haar applaus op. De zangeres verscheen in een lange, zwarte jurk met split en jasje en veel minder decolleté. Er werd voor geapplaudisseerd door de aanwezige pers. De aandacht leidt nu niet meer van haar muziek af.
Daar komt bij dat ze haar presentatie ook op andere manieren aan het veranderen is. Volgens de krant voor wakker Nederland is ze veel meer bezig met de camera dan in het verleden. Ze zoekt de camera nu bewust op, kijkt er helder in, en probeert op die manier kijkers recht in hun hart aan te spreken. Ze wordt daarbij geholpen door het hoofd van het Nederlandse camerateam, Hans Pannecoucke, die o.a. het camerawerk deed voor de Common Linnets, die twee jaar geleden bijzonder succesvol waren.
Het is nu de vraag of Trijntje de originele jurk dinsdag toch draagt, of dat ze toch maar besluit om de alternatieve kleding te dragen, die in ieder geval op een veel positievere manier verwelkomd werd door de aanwezige pers. Aangezien de rol van de pers niet onderschat mag worden bij het Eurovisie Songfestival is de kans groot dat ze journalisten toch een beetje tevreden probeert te stellen, ook als ze de eerste jurk zelf mooier vindt.
Ondertussen is er ook andere Songfestival nieuws: zangeres Hind is uit de vijfkoppige Nederlandse jury gezet omdat ze onlangs gezegd had dat Rusland de eerste plaats heeft gekocht. Ze wordt vervangen door zangeres Do.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten