Tweede Kamer wil niet dat gemeenten met wietteelt gaan experimenteren

Gereguleerde wietteelt komt er niet.

Vandaag heeft de Tweede Kamer deze motie van het CDA aangenomen om experimentele wietteelt door gemeenten tegen te gaan:

Door het aannemen van de motie heeft de Tweede Kamer het kabinet opgeroepen gemeenten geen enkele ruimte te geven om zelf wiet te telen:

Veel gemeenten willen experimenteren met de productie van hennep voor coffeeshops. Het kabinet is tegen die gereguleerde wietteelt. Maar gemeenten als Utrecht, Eindhoven, Heerlen, Nijmegen en Rotterdam laten onderzoeken of er toch mogelijkheden zijn voor recreatieve gemeentelijke wietteelt.

Het kabinet moet er echter voor zorgen dat die plannen niet worden uitgevoerd, aldus de motie van CDA-Kamerlid Peter Oskam. In de Kamer stemden 75 leden voor de oproep, 70 waren er tegen.

Het kabinet meent dat gereguleerde wietteelt er helemaal niet voor zorgt dat de georganiseerde misdaad wordt aangepakt, maar sommige gemeenten denken van wel. PvdA-burgemeester Paul Depla (Breda) is niet blij met de beslissing: “De Kamer geeft hiermee geen antwoord op de vraag hoe het dan moet.”

Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam vindt de uitkomst “jammer”. Dat het “kantje boord” was voor de motie laat volgens hem zien dat de Kamer hierover net zo verdeeld is als de samenleving. “Als gemeente kunnen wij niets doen als de wetgever ons niet de ruimte geeft. We gaan met betrokken gemeenten bespreken hoe nu verder. We blijven ons inzetten om gereguleerde wietteelt mogelijk te maken.”

Wat de lokale (PvdA-)politici er ook van vinden, de Kamer staat achter het kabinet als het gaat om gereguleerde wietteelt. Er mogen geen experimenten op lokaal niveau worden gehouden. En wie dat toch doet, kan rekenen op een streng optreden van het kabinet. Althans, dat is het idee. Nu maar zien wie de langste adem heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Gielah

  De gemeenten hebben geen TIJD om wiet te gaan telen en/of de teelt van dat spul te reguleren!
  Ze moeten om te beginnen nog BEGINNEN met het (her) opbouwen van de Jeugdzorg en
  – door die mensen elke hoognodige hulp te weigeren – met vastberaden pogingen om alle niet zó gezonde 65-plussers met de snelheid van het licht naar de eeuwige jachtvelden te helpen…
  omdat zulks geld bespaart, dat beter aan oprukkende islamitische kolonisten en -terroristen kan worden besteed… zo menen hun extreem-linkse burgemeesters en wethouders.
  De gemeenten hebben deze kerndoelen aan te pakken met een deels autochtone en deels allochtone ploeg personeelsleden, dat doorgaans niet meer dan een VMBO-diploma heeft … ( die waren lekker goedkoop toen ze aangenomen werden)… hetgeen duidelijk aan hun geradbraak van de Nederlandse taal te zien is en aan de lome bewegingen, waarmee de dames onder hen hun nagels lakken onder werktijd…..
  en de gemeenten lijden voorts onder een door het rijk drastisch gekort budget…. waardoor er voor degenen met een iets hogere opleiding thans láng niet zoveel te graaien valt als in betere tijden het geval was.

  Ga er onder deze omstandigheden ook nog maar eens het reguleren van het telen van wiet bij nemen!

 2. Teun

  De Tweede Kamer kan beter met de burger experimenteren door de gemeenten meer zeggenschap te geven in zaken, waar gemeenten helemaal geen verstand van hebben.

 3. Daniel

  Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed,
  maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de
  geweldhebbers van deze wereld, van de duisternis dezer eeuw,
  tegen de geestelijke boosheden in de lucht.
  (Ef. 6 : 12).

 4. Pietje Precies

  strijd tegen planten en paddestoelen. zo 1900 dit.
  legaliseren die handel en belasting innen. dat is de enige overheidsbemoeienis die nodig is.

 5. carthago

  De kokosnoten en kalifaatgangers hebben dus weer hun afgedwongen zin gekregen en de criminalisering van de bananenrepubliek is weer een stap verder gezet. Heil zwerfstein.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.