“Verboden voor moslims, verboden voor joden”

Een Amsterdamse galerij die Mein Kampf tentoonstelde, is vanochtend beklad door boze anti-fascisten.

Een naar incident in Amsterdam:

De Totalitarian Art Gallery in Amsterdam, waar sinds vrijdag een gesigneerd exemplaar van Mein Kampf tentoongesteld wordt, is beplakt met bordjes met de tekst “verboden voor joden – voor negers – voor moslims”. De bordjes zijn opgehangen door de Bond van Antifascisten (AFVN), die wil dat de burgemeester de galerie sluit.

De galerij heeft de versie van Mein Kampf uit een erfenis gekregen. Het is een zeer zeldzaam en historisch exemplaar: beslagen met zilver, en voorzien van een handgeschreven boodschap van Hitler zelf. Hij zou het in 1939 hebben geschonken aan een plaatselijke NSDAP-leider:

Van Eyk kocht het zeer zeldzame exemplaar van Mein Kampf vorige week uit een erfenis van een Amsterdamse familie. Niet alleen is het boek voorzien van zilverbeslag, het bevat ook een handgeschreven boodschap van nazileider Adolf Hitler, de schrijver van de autobiografie. Deze gaf het boek rond kerst 1939 aan Rudolf Jordan, een regionale leider van de NSDAP.

Zij vinden het discriminatie dat het boek daar ligt, en willen nu dat het gewraakte, historische exemplaar van Mein Kampf wordt weggehaald, en zoniet.. dan zullen ze het zelf wel even doen.

De hatelijke en zelfs fascistische leuzen, gecombineerd met tekeningen van hakenkruizen die vandaag door de antifascisten op de ramen waren geplakt, zijn daar kennelijk een voorschot op.

Wat negers en moslims overigens te maken hebben met Mein Kampf of de verkoop van dat boek wordt door AFVN verder niet duidelijk gemaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Maaike

  Als je tegen fascisme strijdt,strijdt je tegen geweld en intimidatie,maar dat is bij deze club niet helemaal duidelijk,blijkbaar.

 2. Gielah

  Het bijvoeglijk naamwoord ‘boos’ … indien gebruikt voor de term ‘anti-fascist’ (AFVN) lijkt mij een goed voorbeeld van een tautologie…. vergelijkbaar met ‘boze moslim’…. wat ook dubbelop is.

 3. Terzo

  Misschien had deze galerij uit zorgvuldigheid de koren ook dienen te exposeren.

 4. Terzo

  Koren moet natuurlijk koran zijn.

 5. Formule

  Dit is gewoon terrorisme op kleine schaal.

 6. Antidotum

  Ach ja, de ware fascisten zijn weer bezig.

  AntiFa bestrijdt waar ze zelf het beste in zijn.

  Hoezo hypocriet .?

 7. V.K.

  -Dit rot boek waarvan de erven er blijkbaar geen moeite mee hebben om dit stuk nalatenschap zonder verdere moraal om te zetten in cash (was het aan een museum oid geschonken,dan kan ik er de historische waarde wel van inzien) hoort dan ook niet thuis in de etalage.

  -Waarom het doorgaans goed ingelichte AFVN joden ipv Joden heeft geschreven, dat zal ook wel zo z’n reden hebben.

 8. Teun

  Emoties en geen hersens.
  Dat krijg je ervan als het onderwijs niets meer is en de tv emoties aanprijst als het hoogste dat na te streven is.

 9. Teun

  Bij aanhangers van Wilders noemen ze die mentaliteit de onderbuik mentaliteit.

 10. carthago

  Dit boek hoort zeker niet thuis in een etalage, straks liggen er ook boeken van de isismonsters.

 11. V.K.

  -Of de Afvn op de hoogte is van het feit dat mein kampf een van de bestsellers is in de moslimwereld.

 12. Beukman

  De AFVN kan de pot op. De Totalitarian Art Gallery is een geweldige zaak, waarin totalitaire parafernalia zonder onderscheid te koop worden aangeboden, of het nu gaat om Stalinistische oorkondes of nazistische boekjes. De etalage is een lust voor het oog, en een toeristische trekpleister (“rugzakken niet toegestaan”, staat er op de voordeur, ga maar na waarom niet).
  Ik denk dat de eigenaar alleen maar blij zal zijn met deze fascistoïde actie van de AFVN (waar ik trouwens nog nooit van gehoord heb).

  1. Simon Brouwenstein

   Het is overigens treurig dat het verbod op Mein Kampf nog steeds de jure bestaat, al zou het alleen maar zijn omdat Wilders dit wonderlijke feit gebruikt om een verbod op de Koran te rechtvaardigen.

   1. toetssteen

    @Brouwenstein
    Doe niet zo onnozel, dat vod is gewoon te downloaden hoor, dus al zouden al die boeken verbrand worden, staat het er virtueel nog steeds.
    Degene die het door geworsteld krijgt, verdient trouwens een lintje. Het is 100 keer erger dan de werken van Rusdie.

    1. toetssteen

     Aanvulling: ik bedoel de leesbaarheid.

   2. V.K.

    -Aldus het knulletje welke zich mateloos kan opwinden over een statenvlag.

 13. Dennis_WSPK

  AFVN is een enge, extreem linkse club. Ze willen een boek verbieden en ook nog eens afnemen van de eigenaar. Weten ze niet dat Hitler dat ook deed, boeken verbieden en in beslag laten nemen (en verbranden) ?

  Het rare is dat AFVN zich antifascistisch noemt, maar zich juist als ware fascisten gedraagt door te bepalen wat anderen mogen denken en welke boeken iemand wel/niet mag lezen en daarbij ook nog veel dwang, intimidatie en geweld gebruiken. Dat deden de aanhangers van Hitler en Mussolini destijds ook !

  Bovendien zou AFVN dan ook moeten protesteren tegen het te koop zijn van het Rode Boekje van Mao en Das Kapital van Karl Marx. Deze boeken vertegenwoordigen immers ook een ideologie die
  tientallen miljoenen doden tot gevolg had, nog veel meer dan de 6 miljoen Joden die omgekomen zijn door fascisme. En wat te denken van de afschuwelijke Koran, die nog dagelijks vele slachtoffers veroorzaakt ?

  De selectieve verontwaardiging is echter AFVN ook niet vreemd, zoals te doen gebruikelijk bij linkse clubs.

 14. Gielah

  Dat zei Churchill toch al…. dat de fascisten van de toekomst zich als antifascisten zouden gaan presenteren?

  Die man had profetische gaven.. want WIJ beleven dat nu.

  1. Dennis_WSPK

   Dat is ook niet vreemd. Fascisme is niet exclusief aan rechts of links gebonden. Mussolini was voor zijn fascistische periode een communist. En het partijprogramma van de NSDAP paste prima bij willekeurige linkse partijen. AFA’s roepen dan meteen “Hitler was rechts, want hij werkte met het bedrijfsleven samen !”. Dat zegt echter niets, want ook PvdA’ers en Groenlinksers werken prima met bedrijven samen, waar ze niet zelden topfuncties of commissariaten vervullen.

   Ik denk juist dat links snel tot fascisme vervalt.
   Dat komt doordat socialisme niet werkt als het op basis van vrijwilligheid ingevoerd moet worden. Daar is dwang voor nodig en onderdrukking en dat zijn nu juist twee kenmerken van het fascisme.
   Kijk maar eens naar de USSR, China, Noord-Korea, Vietnam, Cambodja, Cuba….allemaal socialistische landen die alleen het socialisme wisten (en soms weten) vast te houden met keiharde terreur en militarisme.

   Dit alles verklaart volledig waarom anno 2015 juist organisaties van AFVN tot fascisme vervallen. Zonder dat bereiken ze namelijk niets, omdat geen mens zit te wachten op hun bedilzucht en onverdraagzaamheid. Datzelfde geldt voor om het even welke AFA-club.

  2. Beukman

   @Gielah
   Dat Churchill dit zou hebben beweerd, is een van de vele broodje aapverhalen die er over hem in omloop zijn.
   De bron van de uitspraak is een Americaanse politicus, die in de jaren 30 het volgende in een krant liet optekenen:

   “When and if fascism comes to America it will not be labelled “Made in Germany”, it will not be marked with a swastika, it will not even be called fascism. It will of course be called “Americanism”.

   Zoals je ziet, waarschuwt hij juist voor iets totaal anders!

   http://standuptohate.blogspot.nl/p/winston-churchill-and-anti-fascist.html

 15. Gielah

  Ja… daar is geen speld tussen te krijgen.
  Dat kun je in feite op alle terreinen zien… dat dwang alleen voor en door dié systemen wordt ingezet, waar mensen niet uit zichzelf op af zouden komen en waar ze zich niet lekker bij voelen of zich verbonden mee voelen.

  Ik zie trouwens hetzelfde principe in werking bij de ( grotere en meer machtige en rijke ) kerkinstituten.
  Die maken de mensen eerst bang en bieden zichzelf daarna als oplossing aan.
  Dat is psychologische dwang.

  En ik begrijp dus best, waarom de R.K. kerk eeuwenlang het zelf lezen van de Bijbel verbood of door een en ander niet te vertalen ontoegankelijk hield voor de mensen.

  Zodra mensen zélf gaan studeren… wat bijna niemand doet… héél dom…. want dan BLIJF je aan de leiband van ‘voorgangers’ lopen…. en dan BLIJF je onvrij….
  komen ze in de ruimte en ontdekken ze wat een enorme machten en krachten ze gekregen hebben… en dat achten de instituten een gevaar voor hun eigen machtspositie… en dus blijven ze de mensen die vrijmakende waarheden onthouden.

  Dat is óók fascisme.
  Ik ben me trouwens tijdens een vakantie in Rome een ongeluk geschrokken van die verbinding tussen streng katholicisme en fascisme… want in elke boekwinkel liggen … naast zaakjes met flesjes wijwater en crucifixen en de hele Roomse rimram…. de fascistische boeken pontificaal uitgestald.

 16. Dennis_WSPK

  Of Churchill het nu wel of niet gezegd heeft is niet relevant. Het is wel een feit dat antifascisten juist fascisten zijn. Ze zijn onverdraagzaam, gewelddadig, gebruiken dwang tegen andersdenkenden en verwerpen ieder van hun ideeën afwijkend denkbeeld.

  Dat begon al in de jaren 60 met de opkomst van Nieuwlinks. Die veroordeelden iedereen met afwijkende denkbeelden als fascisten, racisten etc. en wilden het liefst de vrijheid van spreken aan banden leggen. Dat hebben ze vaak geprobeerd via de rechter en in de politiek, gelukkig met beperkt succes.

  Het was ook niet voor niets dat socialistische landen zoals de USSR en haar satellieten enorme dwang nodig hadden en iedere vorm van vrije meningsuiting wilden beperken. Je ziet dat anno 2015 nog steeds terug bij veel linkse organisaties in Nederland.

  Er wordt op 4 mei altijd gezegd dat we “waakzaam” moeten blijven. Vreemd genoeg doelt men daar altijd op het gevaar dat van rechts zou komen, zonder te beseffen dat het gevaar voor herhaling juist in de linker hoek en in de islam schuilt. Juist de organisaties die al 70 jaar de 4- en 5 mei activiteiten gekaapt hebben voor hun eigen politieke marketing willen daar uiteraard niets van weten.

 17. Arthur_Graaff

  Beste lezers,

  Er zijn nogal wat misverstanden over onze actie.

  Er staan fouten in het bericht hier: we hebben niets beklad. Of de leuzen hatelijk overkomen, hangt af van de lezer. Voor de één wel, voor ons niet. Er zijn geen hakenkruizen afgebeeld, alleen doorgestreepte hakenkruizen op verbodsborden. Dat is een zeer belangrijk verschil. Wij hebben nooit en zullen nooit complete ongekaderde hakenkruizen publiceren. Zonder de foto erbij is uw bericht makkelijk als falsificatie te interpreteren,.

  ‘Wij’, de Antifascistische Oudverzetsstrijders Nederland/Bond van Antifascisten, zijn geen fascisten. Dit is een ernstige aantijging, omdat fascisten een synoniem is voor ‘terroristen’ en ‘moordenaren’. Ik verzoek de beheerder om zulke belediigende en smadelijke aantijgingen te verwijderen.

  Onze actie heeft tot doel:
  – de verkoop van alle nazispullen onder particulieren tegen te gaan
  – de verkoop van nazirelikwieën tegen te gaan.

  We hebben in Geffen (gem. Oss) ism bijv. Fed, Joods Nederland bereikt dat een geschonden oorlogsmonument werd verwijderd, nadat er naast de namen van Joden ook die van een Nederlandse Wehrmachtsoldaat op was gezet,
  We zijn doende in Schaijk (gem. Landerd) het eerste nazimonument van Nederland te laten verwijderen, n.b. onthuld door de burgemeester tegen het rijksbeleid in.
  We bereiden een uitgebreid rapport voor over de handel in nazispullen.
  De gem. Huizen gaat een militariabeurs in die plaats bep[ekringen opleggen wegens handel in Mein kampf.
  We zijn niet tegen MK op websites bijv., maar wel tegen authentieke exemplaren die als relikwieén worden vereerd.
  Deze winkelier heeft toegegeven dat hij alleen handelt uit winstbejag. Hij verkoopt bijv. ook ‘Het Achterhuis’. Ik denk niet dat de familie Frank het prettig zou vinden dat dit boek in deze rommelwinkel met die nazirommel ligt. Het lijkt me ook dat Joodse mensen aanstoot zullen menen aan de ongeveer 120 andere nazispullen die hier liggen. Daaronder een buste van Hitler..
  Het stelt dat het hem allemaal niet uitmaakt.

  De handel in nazispullen neemt toe. We zijn daar strikt tegen: die spullen horen in een museum of academische instelling.

  Of zoals een handelaar in ‘Jodenzeep’ op Marktplaats het drie maanden terug zei: “Handel is handel”. Op ons aandringen heeft het OM dat binnen drie uu in beslag genomen. Het onderzoek ernaar bij het Ned. Foresnisch Lab zal volgende week klaar zijn.

  We gaan nu elk weekend hbij de winkel actievoeren ism andere antiracistische organisaties, zolang deze man op deze manier geld wil verdienen aan de elllende van anderen. Dat boek hoort in een goed gereguleerd museum (als die het wil hebben).

  M vr gr
  A. Graaff, woordvoerder AFVN
  fpamsterdam@yahoo.com

  1. Theo345

   Kan jij dan uitleggen, Arthur, wat negers en moslims met deze kwestie te maken hebben?

   1. Arthur_Graaff

    Graag. Joden vormden een willekeurige minderheid in het nazirijk, moslims en negers nu in het westen. Ik ahd er ook nog homo’s en jehova’s getuigen bij kunnen zetten. Of Slavische volkeren, communisten en socialisten. De kern van MK is dat je elke groep op ieder moment naar eigen beleieven ter versteviging van je eigen macht kunt vernietigen. Ook Nederlanders.

    1. Theo345

     Beste Arthur, volgens mij zie je spoken.
     Geloof jij werkelijk, dat onze regering (Rutte) of de EU ertoe zou kunnen overgaan om systematisch negers te gaan discrimineren en uiteindelijk uitroeien??
     En hoe zou dat dan hun machtspositie versterken??
     Volgens mij word je nogal paranoia van het lezen van boeken als Mein Kampf.

    2. Baksteen

     Hitler en zijn groep waren grote bewonderaars van de Islam en werkten nauw samen de leiders van de Moslimbroederschap om o.a de joden uit te moorden.. Als je tegen het nazisme bent begrijp ik dus niet wat de moslims in dit rijtje doen.

 18. Daniel

  Een linkje voor de ware liefhebber die er tegen kan, een kijkje achter de schermen, als het ware reeds.

  https://alminara.wordpress.com/2013/09/12/de-mujahid-mourad-massali-abu-baseer/

 19. Beukman

  @Arthur
  Het gaat mij ook te ver om jou meteen een fascist te noemen. De burgemeester oproepen om de galerie te sluiten omdat je het niet eens bent met de verkoop van één van de vele totalitaire artikelen die de eigenaar te koop aanbiedt, komt echter in de buurt.
  Als jij vindt dat de eigenaar niet mag verdienen aan dit ene artikel (waarom eigenlijk wel aan de rest van waar zijn zaak mee is volgepakt?), en als je meent voor mij te moeten bepalen welke boeken ik mag lezen, dan staat jou één ding te doen: naar de rechter stappen. Toch?

  1. Arthur_Graaff

   Beste heer Beukman (als u zo heet…)
   Iedereen kan de burgemeester oproepen om iets aan zijn probleem te doen. De burgemeester is gehoduen de wet te volgen, en zal dat dan ook doen. De achtergriond van ons verzoek is natuurlijk dat er in deze rommelwinkel verboden artilkelen worden verkocht, die zeer wketsend zijn voor sommige groepen. De laatste keer gebeurde dat volkomen provocatief en opzettelijk, maar ik denk dat de eigenaar toch wat schrok van ons verzoek aan de BM.

   Dit ene artikel is in de westerse beschaving nu eenmaal in duivelse zin het boek der boeken, en het enige dat in Nederland verboden is. Niemand zou dat moeten willen bezitten – voor particulieren is dat louter verkeerde sensatiezucht. Voor historici in musea ligt dat anders.
   Andere voorwerpen zoals van Staling, Pol Pot of Mao: sommige daarvan zijn smakeloos, andere afschuwelijk, sommige misschien historisch interessant – ik heb niet alles gezien – u wel?

   Ik bepaal vor niemand welke boeke hij-zij moet lezen. Ik heb ook zoals ik al vaak heb gemeld, maar wat kranten niet altijd publiceren, ook dit medium niet – ik heb geen enkel bezwaar tegen publicatie op het web. Maar hier gaat het om verkeerde impulsen, om foute relikwieënhandel. We roepen regelmatig de hulp in van justitie, zoals ook in het geval van de Jodenzeep. In die zaak was er trouwens niemand die stelde dat handel daarin wel moest kunnen. Dat sterkte ons.

   M vr gr
   AG

   1. Beukman

    @Arthur
    Ja, ik ken die zaak vrij goed. Vooral de etalage dan, want ik kom er regelmatig langs, maar meestal op tijdstippen dat de winkel gesloten is. Ik vind het concept fantastisch. Veel items van de verzameling “relikwieën” hebben een kunstzinnige pretentie, leerzaam is het sowieso. Er liggen ook dingen die je niet meteen zou verwachten, zoals totalitaire christelijke attributen, en leuke electro-magnetische machines uit begin 20e eeuw om “nervous diseases” mee te behandelen. Voor mij is deze zaak een museum. Heb jij zelf de winkel al eens goed bekeken? Waarom richt jij je louter op dat ene boek?

    Goed, jullie actie draait dus om “verkeerde impulsen”, om het voorkomen dat er mensen worden gekwetst. Het is een bepaald belerende visie, en ik kan je voorspellen dat het effect van jullie actie averechts zal zijn. Je zal dit wellicht anders zien, maar jij gooit Jodenzeep dan ook op één hoop met Mein Kampf.
    Je hebt er geen probleem mee dat Mein Kampf digitaal wordt verspreid, maar owee als iemand het in zijn hoofd haalt om de papieren versie te koop aan te bieden!
    Dat wringt: jij bepaalt hier immers waarom het ene wel kan en het andere niet. Wat me verder niet verbaast. Je denkt immers ook dat Jodenzeep in dezelfde categorie valt als een fout boek.

    Oh ironie. De digitale versie van Mein Kampf zal vooral worden gedownload door rechts-extremisten. Van de eventuele koper van de papieren editie weten we echter nu al vrijwel zeker dat hij zijn aanschaf niet gaat zit lezen, ongeacht zijn eigen politieke richting. Die gothische lettertjes dansen voor je ogen, echt de pest voor je ogen. Weet je: had ik de poen, dan zag ik me er voor aan om het boek zelf te kopen. Terwijl ik notabene op dit forum bekend sta als een links-extremist! Ik hou van oude historische boeken die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt.

    Samenvattend: je vecht voor een principiële zaak die concreet niets gaat opleveren. Je wil voorkomen dat het boek wordt gekocht door een koper die het *niet* gaat lezen; je wil voorkomen dat mensen zich gekwetst voelen, maar je zal er juist mensen mee kwetsen.

    Mijn advies: probeer eens in te voelen wat het verschil is tussen een verbod op de verkoop van Jodenzeep en van de papieren versie van Mein Kampf. Ga daarna fascisten bestrijden, in plaats van boeken.

    1. Arthur_Graaff

     Dank voor de weloverwogen opmerkingen.
     We krijgen ook bijval…

     Wat ons wel steekt is dat deze handelaar dit louter doet om te provoceren en de ‘poen’ . Hij laat zich ook graag de term ‘vrijheidsstrijder’ aanleunen – waarmee hij misschien de vrijheid om te kwetsen bedoelt. Want daar is iedereen het wel over eens: de winkelier doet dat.
     verder moet ik toch benadrukken dat niet wij bepaald hebben dat MK verboden is.

     Vandaag horen we of de gemeente Huizen een militariabeurs gaat verbieden. Die sector groeit onrustbarend (deze winkel past in dat beeld) en heeft als kwalijke bijwerkingen aanmaak van nieuwe nazispullen en ongevoeligheid voor de gruwelen van het nazisme.

     We hopen ook dat het nazimonument in Schaijk snel verdwijnt – het enige in NL en onthuld door de burgemeester. En we ondersteunen het Comité van Waakzaamheid en organiseren een herdenking van de Februaristaking.

     M vr gr
     Arthur Graaff

     1. Beukman

      @Arthur
      Ik weet niet of je ooit Camus’ L’Étranger hebt gelezen. De hoofdpersoon wordt er (ten onrechte) van beschuldigd dat hij zijn moeder heeft vermoord. Uiteindelijk wordt hij ter dood veroordeeld. Het enige aangedragen “bewijs”: hij gaf geen zier om zijn moeder.

      Jij handelt een beetje zoals de rechter in dat boek. Je laat mogelijke motieven en zelfs sentimenten van de handelaar meewegen. Los van dat dit een aanval is op één van ons belangrijkste principes van vrijheid beter bekend als “Die Gedanken sind frei”, vind ik het ook wel erg ver gezocht om een handelaar te verwijten dat hij iets verkoopt om er geld mee te verdienen. Of het nou het Rode Boekje is of een buste van Stalin of Mein Kampf: zijn intentie zal zijn om er een boterham mee te verdienen. Ongetwijfeld zal hij zichzelf nu hij in zijn broodwinning wordt bedreigd – vermoedelijk met enig gevoel voor theater – een “vrijheidsstrijder” noemen. In mijn ogen is hij dat ook.

      Waar zijn al die gekwetste mensen eigenlijk waarvoor je zegt op te komen? Kun je die groep benoemen? Heb je al eens geprobeerd een gesprek te organiseren tussen hen en de handelaar, of nog liever: een openbaar debat? Daar zou iedereen wat aan hebben.

     2. Nog1

      Mein Kampf is niet verboden. De Nederlandse rechten zijn echter in eigendom van de staat, die als eigenaar van deze rechten de herdruk en verkoop verboden heeft. Een versie in een andere taal dan het Nederlands kan dus gewoon verkocht worden.*)

      Wel zijn fascistische symbolen verboden, maar of het MK daar onder valt hangt van de context af.

      Even simplistisch; als het MK tussen Machiavelli en Kissinger staat is er niets aan de hand, staat zij tussen Franco en Mussolini dan wordt dit anders.

      *) De Vlaamse rechten zijn van de Belgische regering. Strikt genomen is een Vlaamse versie in Nederland dus niet illegaal, maar het is mij niet bekend of dit subtiele verschil ooit door een rechter beoordeeld is.

 20. Seneca

  @carthago
  Het boek van de Isis monsters ligt op het bureau van de voorzitter van de 2e kamer, u weet wel dat instituut dat beweert dat zij de Nederlanders representeert…..

 21. Simon Brouwenstein

  Mooi en respectvol gesprek tussen Beukman en de Graaf. Leerzaam ook.
  Dank.

 22. Nog1

  ‘Wat negers en moslims overigens te maken hebben met Mein Kampf of de verkoop van dat boek wordt door AFVN verder niet duidelijk gemaakt’

  Dan moet je het boek een lezen. Hitler maakt geen onderscheid tussen de verschillende untermenschen; negers, joden, arabieren, slaven, gehandicapten en linkse germanen zijn volgens zijn sociaal Darwinisme nauwelijks te onderscheiden en dienen dezelfde behandeling te krijgen.

  Overigens vind ik deze actie van AFVN een aanfluiting, net als ik het verbod op Mein Kampf onzinnig vind.

  Als je fascisme wilt bestrijden zou je juist iedereen dit boek moeten laten lezen. Al was het maar om de onwetendheid zoals uit dit artikel blijkt, op te lossen.

 23. _Mediaevist_

  Ergens vreemd hoe moslims nu weer bij de slachtoffers van de nazi’s worden ingedeeld. Immers, de nazi’s waren helemaal niet zo tegen de islam al vonden ze Arabieren ietwat inferieur. Desalniettemin, Hitler is best populair onder bepaalde moslims. Zo hing laatst op een universiteit in Tunesië een spandoek van ISIS naast een groot Führer-portret.

 24. Ruud562

  De nazi-ideologie heeft zeer vele raakvlakken met de ‘vredelievende’ moslimreligie c,q, -ideologie. Wie dat ontkent slaapt of is volkomen naïef en dom!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.