Wakker Dier klaagt dat Nederlanders goedkoop vlees kunnen kopen in supermarkten

De dierenclub snapt niet wat welvaart inhoudt.

Wat is welvaart? Dat is een stukje vlees eten. Daar staan we tegenwoordig misschien niet meer zo bij stil, maar vraag het aan de arme mensen in de wereld. Zij zouden een moord begaan voor een stukje vlees bij hun maaltijd. We mogen ons gelukkig prijzen dat we in een werelddeel wonen waar het aanbod van vlees enorm is en het ook nog eens goedkoop is.

Dierenclub Wakker Dier is het daar niet mee eens. Het aantal vleesaanbiedingen waarbij vlees minder kost dan 4,12 euro per kilo is het afgelopen kwartaal met 18 procent toegenomen ten opzichte  van dezelfde periode vorig jaar. “Dat is een record,” aldus Wakker Dier. De club is boos:

Wakker Dier vindt het onbegrijpelijk dat er zoveel wordt gestunt met goedkoop vlees. “In januari nam de Tweede Kamer nog een motie aan tegen de kiloknallers”. De organisatie wil nu dat staatssecretaris Dijksma ingrijpt.

De komende zomer gaat de club een grote campagnevoeren tegen de aanbiedingen van supermarkten. Want goedkoop vlees is kennelijk per definitie slecht. Dat is natuurlijk niet zo. Goedkoop vlees zorgt ervoor dat meer mensen in Nederland – als ze dat willen – dagelijks een stukje vlees bij het avondeten op het bord kunnen krijgen. Wat is daar mis mee?

In Afrika zouden ze he-le-maal niets begrijpen van de ondankbare lieden van Wakker Dier, dat weet ik wel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. ieznogoodh

  Zag die dame van wakker dier op de televisie en zij beweerde doodleuk dat de consumenten allang zover waren dat ze geen kiloknallers meer wilden. Vreemd dat diezelfde consumenten die knallers dan wel kopen, want anders zou de supermarkt het natuurlijk niet in de koeling leggen.
  Vraag me overigens wel even af wat die dame voor haar dagelijkse (niet kilogeknalde kuchje) doet.
  Is dit er ook weer zo een die parasiteert op de belastingbetaler?
  In ieder geval: als ze geen plofkip of kiloknaller wil kopen staat haar dat vrij natuurlijk. Maar ook wat deze “religie” betreft: bemoei je niet met het doen en laten van andere mensen.

 2. Simon Brouwenstein

  Goedkoop is wel per definitie slecht, het betekent dat de dieren in gruwelijke omstandigheden zijn gemest.
  Welvaart betekent niet dat je het dierenwelzijn op een nog lager pitje zet maar probeert de weerzinwekkende bio-industrie aan banden te leggen.

  1. LantR.fant

   Vooropgesteld dat de bio-industrie de dieren slechter behandelt dan het klassieke boerenbedrijf vroeger deed.

  2. CJD

   Helemaal eens Simon. Vroeger aat men ook vlees ,, alleen is de mentaliteit heel erg veranderd. Destijds stunte men niet met prijzen maar werd er veel eerder gekeken naar kwaliteit .. Die kiloknallers hebben de kwaliteit van een zak stront

  3. Moose

   Als je het niet wilt koop je het niet.
   Marktwerking..
   Simpel.

  4. Teun

   Wie weet is de aarde één grote veeboerderij. Straks ligt Simon Brouwenstein bij de goden op het bord. Of hij nu voor of tegen varkensflats was. Het is de barmhartige goden onverschillig.
   Een lekker stukje vlees, weliswaar een beetje taai en droog en ook wat zurig als van azijn, maar niet te versmaden met een lekker fruitig wijntje van de goden van Uranus.

   Misschien moeten wij barmhartiger dan de goden zijn en vlees zoveel mogelijk laten staan. Dat zal van mens tot mens, van bloedgroep tot bloedgroep van dosha tot dosha verschillen.
   Het valt mij bijvoorbeeld een beetje van hem tegen dat Jezus visser was. Volgens de ziener Jacob Lorber (hé daar hebben we Jacobus weer), was de kleine Jezus gek op een vleesbouillonnetje. Als hij daar op het meer van Galilea een uurtje of wat een rechte schaats geschaatst had, kon hij zo´n opwarmertje best wel gebruiken.

 3. Paul

  Met de TTIP zal dit ook nog meer hier komen:

  https://www.youtube.com/watch?v=rixyrCNVVGA

 4. CJD

  De samenleving is eraan gewend geraakt om het liefst 2 of 3 keer op een dag vlees te eten waardoor het natuurlijk noodzakelijk geworden is om onnatuurlijk veel dieren te houden onder erbarmelijke omstandigheden. Het zou diezelfde mensen hier op DDS die menen dat vroeger alles beter was sieren als ze ook inzien dat het beter (en gezonder) was toen mensen een paar dagen in de week vlees aten maar niet elke dag ,, om te beginnen met ontbijt. Misschien dat veel problemen hiermee opgelost zouden zijn

  1. LantR.fant

   Maar verder wordt u niet geplaagd door vooroordelen…. enzo.

 5. Teun

  De organisatie wil nu dat staatssecretaris Dijksma ingrijpt.

  Die gaat er met het volle pond in, op de varkens uiteraard.
  Ik houd ook van varkens op mijn bord, maar naar mijn mening wordt niet gevraagd, want die legt geen gewicht in de schaal.

 6. Ruud562

  Inderdaad Simon, goedkoop betekent voor de dieren een hel op aarde. Allemaal om zoveel mogelijk winstvermogend te werken, daarbij volledig voorbijgaand aan het dierenwelzijn. Het zou beter kunnen en moeten, maar ja, zolang een dier als een product zonder enig gevoel wordt gezien, zolang het exportbelang overheerst en niet de interne afzetmarkt, tot zolang gaan haantjes door de shredder, zullen varkens totdat ze op zijn liggend tussen de hekken continue moeten baren, kippen met z’n duizenden worden vergast bij ziektes etc. etc.

 7. Brave Hendrik

  Ik verbaas me altijd hoe de gemiddelde mens met vreugde dode lijkjes in het winkelkarretje gooit en dat dan vervolgens begraaft in zijn of haar maag.

  Maar goed, ik ben geboren met een afkeer van dode lijken lucht.

  1. Teun

   Brave Hendrik
   Dat hoor je nu altijd van vegetariërs, namelijk dat vleeseters lijken eten en die lijkgeur moeten verdoezelen met veel kruiden en zout. Dat is waar, dacht ik ooit.

   Zwak gekruide worsten kunnen inderdaad naar het varken stinken.
   Maar toen ik na een vleesloos dieet gedurende enige tijd weer eens een gestoofd runderlapje zonder veel kruiderijen rook. vond ik nou niet bepaald dat er een lijklucht in huis hing. Heerlijk die geur.
   Bij veel argumenten gaat het om spelen met de emoties en dat vind ik nogal doorzichtig en zwak. Was die man met die dikke bromvlieg onder zijn neus daar ook niet goed in.
   Zie je dat bedoel ik nu met spelen met emoties.
   Die zwarte piet / emoties wordt altijd aan rechtse mensen uitgedeeld, maar die linksen kunnen er dus ook wat van.
   Overigens ligt uw stukje niet zo zwaar op de maag als een stuk vlees.

 8. keffelq

  Zeg Frank, gooi je mijn reactie er zo maar af?

  Ik heb liever niet dat je dat doet.

 9. The Fox

  Wakker Dier is een grootstedelijk clubje mensen met een faxmachine en e-mail adres, welke lijden aan de grootheidswaanzin en denken dat ze heel Nederland vertegenwoordigen. Het is een schande dat de WD dame bij RTL4 nieuws niet werd ondervraagd over in hoeverre ze representatief is.

  Gelukkig laten de de supermarkten zich niet intermideren door deze minderheid.

 10. Willz

  Met alle respect, maar zo te zien lust Dijksma wel een bordje spareribs.
  Ze ‘verdient’ in elk geval een goed met vleeswaar belegde boterham.
  Niet dat ik haar dat misgun, hoor.

  Maar dat juist zij het goedkope vlees gaat verbieden is nogal dubbel.
  Bijstandsmoeders en mensen met alleen aow bijv. kunnen nu nog, af en toe, een stukje vlees eten.

  Dat zo’n portret mag regeren, wat een armoe.
  Alhoewel, het hoog niveau van tegenwoordig gaat ook niet persé aan wijsheid gepaard.
  Ons illustere duo, Samsom en
  Rutte, zijn daar een voorbeeld met stip van.

 11. -Harry

  Spijtig voor de dieren als ze niet een goed leven kunnen hebben .
  Maar onze overheid is in 1966 al begonnen om de keuterboertjes weg te werken , alles moest grootschaliger .
  Die keuterboertjes hadden allerlei scharrel dieren !
  Vanwege allerlei achterlijke mestregels zitten boeren nu een groot deel van de dag achter de computer , de input en output van het vee te registreren .
  Toch uitermate triest dat koeien niet meer in de wei kunnen lopen vanwege allerlei regeltjes ?

  Er is straks gewoon geen ruimte meer in ons land voor scharrelvarkens vanwege het volbouwen ten behoeve van die zwarte en islamitische importvarkens .

  Daarom : GRENZEN DICHT !

  1. Teun

   Foei Harry moslims importeren toch geen varkens?
   Of zouden ze net als de oliesjeiks heen en weer vliegen en in het vliegtuig een flinke neut en een stuk worst tot zich nemen.

 12. Daniel

  Frank schrijft dit artikel omdat Geert Wilders zijn vriend Graus zo van dieren houdt.
  Geert is voor dieren en tegen de kiloknallers.
  Een echte PVV er gaat niet over lijken, nee…, die slinksen eten allemaal goedkoop vlees. Daar gaan ze gek van doen.
  Echt waar.

 13. Teun

  Een echte PVV er gaat niet over lijken, nee…, die slinksen eten allemaal goedkoop vlees. Daar gaan ze gek van doen.
  Echt waar.

  Ja, echt waar! Dat is zo. Want het waren slinkse wetenschappers die beweerden dat vleeseters slechte mensen zijn. En dat zijn echte wetenschappers, hoor. Vergis je niet.
  Ik ben ook wetenschapper. Ik schouw namelijk.
  En ik zie dat de naam Roos Vonk numerologisch gezien vibreert met roodvonk en daar kun je echt niet zo goed van nadenken, van roodvonk. Als je dan bij wijze van remedie een flinke biefstuk eet, gaat het al een heel stuk beter.

 14. Maaike

  Dankzij organisaties als Wakker Dier zijn er verbeteringen doorgevoerd in de dierindustrie. Zo is het verboden stierkalveren te huisvesten in hele kleine hokjes, worden biggen niet meer onverdoofd gecastreerd. Nu nog de zelfslachtende slager terug, want ik vind persoonlijk dat dat heen en weer gesleep met dieren weerzinwekkend is.

 15. nedroi

  Ik vind dat vleeseters verantwoordelijk zijn voor het leven van dieren die voor hen gefokt worden, en voor de manier waarop ze doodgaan. Ik weet hoe het gaat want ik eet ook vlees, en je denkt er gewoon niet altijd bij na als je iets mee neemt uit de supermarkt. Dat kan ook niet altijd omdat er geen informatie staat op de verpakking. Gelukkig begint dat te veranderen en zo heeft de Lidl b.v. vlees met sterretjes die aanduiden hoe het beest geleefd heeft. Het is een kwestie van bewust worden. Goed dat Wakker Dier de mensen bij de les houdt.

 16. MysticNetherL

  Wat n onzinnig bericht. Arme mensen willen voedsel, ongeacht of dat vlees Is or wat anders. Ga jij even lekker je onzinnige onzin projecteren op arme mensen die je niet kent omdat jij zo graag je gebrek aan bewogenheid met t welvaren van de planeet waar je op leeft en met de dieren de geslacht worden voor je stukkie vlees meent te moeten promoten. Iedere dag vlees in geen luxe maar waanzin waardoor dieren lijden en de planeet opwarmt. Das geen links gezwets, dat zijn feiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.